Test: GripGrab RaceAqua X skoovertræk

Tilbage i 2014 lancerede danske GripGrab deres RaceAqua skoovertræk, et skoovertræk i let og aero-dymanisk design som var beregnet til at holde vand ude. Modellen er sidenhen blevet lanceret i en RaceAqua X udgave, særlig velegnet til brug off-road, altså cross og mountainbike.

Vi har igennem en længere periode testet RaceAqua X i både forår og efterårsvejr og udsat skoovertrækkene for lidt af hvert…

Funktionalitet og detaljer

Skoovertrækkene er lavet i strækbart materiale der er både vind og vandtæt, materialet er ret tyndt og det betyder at skoovertrækket sidder tæt omkring skoene. Overtrækket er i sort og har flere reflekterende elementer.

Syningen på oversiden er svejset så vandet ikke trænger ind her og overtrækkene har kevlar forstærkning i bunden, ved snuden og ved hælen, da det er her det er udsat for størst belastning. Under bunden holder skoovertrækkene fast med en bred elastik, hvilket også betyder at overtrækkene ikke kan åbnes i bunden – de tager derfor lidt længere end normalt at få på skoene.

På bagsiden af overtrækkene er en YKK lynlås der muliggøre at åbne det godt op bagtil, så man nemmere får skoene i overtrækkene. Omkring anklen holdes overtrækkene tæt med en klassisk elastik – en løsning der virker udemærket.

Overtrækkene er uden polstring, og kan derfor bruges hele året rundt, måske lige pånær de koldeste dage, og brugen af det tynde og meget fleksible materiale gør også at overtrækkene sidder godt til på skoene, det nedsætter luftmodstanden og gør også at overtrækkene bliver på skoene, selvom man stiger af og trækker op af en bakke eksempelvis.

Overtrækkene er blevet testet igennem de seneste knap 12 mdr., vasket flittigt og brugt på både mountainbike og crosscykel. Naturligvis ser de ikke længere ud som nye, men der er ingen synlige tegn på decideret slid eller steder hvor syningerne er begyndt at give op, som man ellers ofte kan se efter nogle måneders brug, for mountainbike og cross er altså bare hårdt for et par skoovertræk!

Overtrækkene gør det naturligvis bedst i fugtigt vejr, og materialet er ikke det mest åndbare, så kompromiset er at vandet holdes ude, mens man må undvære den gode åndbarhed. I praksis har jeg ikke oplevet dette som et problem, for det er et naturligt kompromis da man ikke kan få både det ene og det andet, og jeg foretrækker at vandet holdes ude, selvom fødderne så skulle ende med at blive lidt små-fugtige fordi varmen holdes bedre inde. Derudover holdes vinden også fint ude, så fødderne heller ikke afkøles, hvis de skulle være blevet lidt fugtige alligevel.

Størrelsesmæssigt er deres L angivet som passende til str. 42/43 og de passer perfekt til mine Shimano MTB sko med klikspænde i str. 42.

Konklusion

GripGrab RaceAqua X er et fremragende skoovertræk til de fugtige dage som vi jo har en del af i Danmark, om det så er forår, sommer eller efterår er mindre væsenligt – de kan bruges næsten hele året rundt.

Designet er klassisk, men pænt og de sidder tæt omkring skoene. Den tætsiddende pasform betyder man jo bruge lidt tid på at få dem krænget på skoene, men når de først er på – så bliver de der også.

Holdbarheden er overraskende god, efter 12 mdr. brug er der ingen synlige tegn på slid, syninger der er gået op eller andet, trods at de er blevet vasket i vaskemaskine og blevet brugt flittigt på både mountainbike og crosscykel i skoven.

GripGrab’s RaceAqua X får mine allerbedste anbefalinger med på vejen!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 449,-
Set til 339,-

10 Funktionalitet

9 Pasform

8 Design

7 Pris

8.5
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Noel Christensen

Sådan sikrer du dig mod cykeltyveri

Hvad enten man er pendler, motionist eller pro rytter, så er noget...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.