Test: GripGrab RaceThermo skoovertræk

Vi har i slutningen af vintermånederne og starten af foråret testet et par skoovertræk fra Gripgrab, der har specialiseret sig i at lave rigtig godt og holdbart cykeltøj til fornuftige priser. Gripgrab producere alle mulige former for cykeltøj, men på skoovertræk området, har de exceptionelt mange forskellige valgmuligheder, så man er sikker på at få netop det skoovertræk, der passer til ens behov. Skoovertrækket vi har testet egner sig bedst til de kolde og let våde måneder, men man må erkende, når man bor i Danmark, at skoovertræk tilnærmelsesvis kan benyttes året rundt – i hvert fald hvis man cykler i regnvejr som cykelpendler.

Design og funktionalitet

Som sagt har vi med et skoovertræk at gøre, der både kan holde fødderne varme og tørre. Dette er en kæmpe fordel, da fødderne oftest er et af de mere vanskelige områder at dække, når man cykler. Selve overtrækket er fremstillet af neopren, der gerne skal være med til at være vand- og vindafvisende. Neoprenlaget er hele 4 mm tyk, så skoovertrækket holder mest muligt på varmen. Endvidere er bunden af skoovertrækket lavet således, at det blot er klamper og hæl, der er fri, når de er monteret. Dette sikrer, at vandet har sværere ved at nå ind til cykelsko og fødder, og man holder hermed mere varme i fødderne. På ydersiden af hvert overtræk har GripGrap naturligvis placeret deres logo, men dette er ikke blot et logo, det fungerer også som refleks, så man nemmere bliver spottet i mørket. Ligeledes har GripGrab valgt at lavet et felt på bagsiden, der er reflekterende, hvilket blot ligner en del af designet.

Ser man på skoovertrækkets pasform og funktionalitet skal det siges, at man er nødt til at montere overtrækket på benet, inden man påfører sine cykelsko. Dette skyldes, at overtrækket ikke er lukket med lynlås, som man måske kender det fra andre skoovertræk. GripGraps udeladelse af lynlåsen er igen med til at skabe en mere vandtæt overflade, hvor vandet har yderst svært ved at trænge ind. Denne lille detalje er dog ikke blot til fordel, når man se på den vandafvisende del – det er også en fordel, når man ser på helhedsindtrykket og aerodynamikken. Når først skoovertrækket er monteret, sidder det som limet fast på ben og fod, hvilket jeg personligt godt kan lide. Det kræver måske en lille smule øvelse at montere skoovertrækket hurtigt, men når dette først er lært, er resultatet meget tilfredsstillende. Personligt har jeg været igennem mange forskellige skoovertræk, hvor der altid synes at være et irritationsmoment, men dette har jeg ikke oplevet med RaceThermo. Jeg tror helt sikker, at det skyldes den manglende lynlås, der har for vane at gå stykker, når den er godt fyldt op med sand eller salt fra de danske landeveje. Slutteligt har GripGrab lavet en ekstra detalje, der er med til at gøre cykelturen endnu mere tryg. De har valgt at gøre det muligt at montere en baglygte på hælen, så man er sikker på at blive set i trafikken. En lille med fed detalje, når man er på vejene tidlig morgen eller sen aften.

Konklusion

Som nævnt er RaceThermo yderst vandtæt og behagelig at have på, men det er klart, at det ikke er muligt at holde alt vand ude, såfremt det står ned i stænger. Jeg har flere gange måtte sande, at fødderne bliver en smule våde, men det er dog ikke så slemt, at man kan vride sokkerne for vand efterfølgende. Jeg vil mene, at RaceThermo klarer opgaven til UG, da man ikke kan forvente at komme tørskoet frem til destinationen, hvis der regner meget. Ligeledes vil jeg mene, at RaceThermo lever op til navnet Thermo, da de er særdeles gode til at modstå vind og kulde. Man kan sagtens bruge dem i de koldeste måneder, hvis man ikke har alt for store problemer med at holde fødderne varme. Sluttelig vil jeg gerne kreditere GripGrab for deres design, der er meget klassisk og uden de store dikkedarer. I særdeleshed synes jeg, at hele aerodynamikken er værd at bide mærke i, da overtrækket som sagt er som limet på ben og fødder.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 389,-

9 Funktionalitet

9 Pasform

9 Design

8 Pris

8.8
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Mathias Busk Sælgen

Test: Targus Work and Play Cycling rygsæk

Vi har i lidt over to måneder haft Targus’ 15,6” cykelrygsæk til...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.