Test: GripGrab RaceThermo

Vi har endnu engang fået fingrene i et produkt fra danske GripGrab, firmaet der beskæftiger sig med design og udvikling af forskellige produkter til løb og cykling, handsker, huer, skoovertræk og lignende.GripGrab har to serier indenfor skoovertræk, deres Race-serie som nok primært er rettet mod dem der kører landevej og racercykel og så er der deres All-round serie, som er for alle – men nok i særlig grad dem der kører MTB da der er både vind og vandtætte udgaver, samt de mere isolerende af slagsen.

Et godt sko-overtræk er svært at undvære så snart temperaturen sniger sig ned omkring de 5-10 grader, og med det rigtige skoovertræk kan man faktisk nemt spare et par deciderede vinter-cykelsko, da det både kan beskytte mod vind og vejr, alt efter model naturligvis. Derudover beskytter et skoovertræk skoen mod skidt, mudder og lign., både sommer og vinter, hvilket nok er mest interessant for dem der kører MTB.

Design og funktionalitet

GripGrab RaceThermo er fra GripGrab’s “Race-serie” og modellen er udviklet i tæt samarbejde med dygtige danske cykelryttere.

Modellen er lavet i sort neopren, som giver et blødt og rimelig fleksibelt skoovertræk. Materialet som overtrækket er lavet i, er forholdsvis tykt og dette er medvirkende årsag til den gode isoleringsevne og derudover er det både vind og vandtæt. På siderne er GripGrab’s logo det fremtrædende element, sammen med en enkelt hvid  “fartstribe”, klassisk design uden så mange dikkedarer. Der er ingen yderligere foring indvendigt.

gripgrab-racethermo-skoovertraek-01

Snuden og hælen er kevlarforstæket, da dette er de mest udsatte steder på et sko-overtræk, både når det tages af og på og ikke mindst når det er i brug, særligt hvis det bruges til MTB kørsel. I bunden kan overtrækket lukkes med en bred velcro-lukning, mens der bagtil er en lynlås der går næsten hele vejen ned. Øverst er en velcro-lukning over lynlåsen, så denne beskyttes yderligere og overtrækket lukker helt tæt omkring benet. Lynlåsen er iøvrigt fra YKK, der anses for at være en af verdens bedste producenter af lynlåse og et kvalitetsstempel i sig selv.

gripgrab-racethermo-skoovertraek-02

Overtrækket er ret nemt at få af og på skoen, man er begunstiget af at neopren materialet gør det rimelig nemt at have med at gøre – særligt hvis man har valgt normal eller stram pasform (Jf. størrelsesguiden nedenfor), for det sidder tæt på skoen, netop for at give den bedst mulige isolering. Overtrækket er åben i bunden, med undtagelse af i midten hvor det lukkes og holdes sammen med velcro. Det betyder også at du kan benytte overtrækket sammen med både racer og MTB sko, samt alverdens pedalsystemer. Jeg har testet GripGrab RaceThermo med et par Shimano MTB sko og Shimano’s SPD pedalsystem – det fungerede perfekt!

gripgrab-racethermo-skoovertraek-03

GripGrab RaceThermo er brugt og testet i temperaturer fra små 10 grader og til lige omkring frysepunktet. Der er brugt almindelige MTB sko og både alm. og en lidt tykkere vintersok. GripGrab RaceThermo giver glimrende beskyttelse mod vind som ellers hurtigt afkøler fødderne, ligesom materialets isolerende effekt gør det nemmere at holde varmen inde i selve skoen. Mine fødder har været lune efter hver eneste tur med GripGrab RaceThermo over skoene og vel at mærke hverken varme, klamme eller fugtige – så det er stadig muligt for fødderne at ånde med GripGrab RaceThermo, hvilket er en ret væsentlig detalje for at opretholde en vis komfort under cykelturen, hvad enten denne foregår på landevejen eller på sporet i skoven. Jeg har benyttet GripGrab RaceThermo både i skoven og på landevejen, så de er i i testperioden blevet udsat for både vind, kulde, masser af mudder og en smule vand – og de har klaret alle udfordringer til UG, mine fødder har haft det lunt og godt og jeg har kunnet nøjes med at rengøre skoene under bunden efter en tur i skoven.

Kevlar-forstærkningen for og bag, skulle samtidig sikre at overtrækket ikke glider op, alligevel har jeg dog oplevet enkelte gange hvor jeg har måtte af cyklen i skoven, at måtte skulle trække skoovertrækket ned over snuden af skoene igen. Det er i småtingsafdelingen, men særligt for MTB rytteren kan det være et irritationsmoment, da man så kan risikere at stå med møgbeskidte fingre, der skal ned i de dejlige varme handsker…

Materiale

  • 75% Neopren
  • 20% Nylon
  • 5% Spandex
  • Kan maskinvaskes ved 30 grader

Størrelsesguide til skoovertræk

GripGrab har lavet en detajleret størrelsesguide til deres skoovertræk, så man nemt får fat i den helt rigtige størrelse fra start, uanset om man køber produktet online eller i en lokal butik.

stoerrelsesguide-gripgrab-racethermo

Konklusion

GripGrab RaceThermo overraskede positivt, det formår at holde tæer og fødder lune, til trods for kold vind, småregn og mudder – og måske vigtigst af alt, så kan tæer og fødder stadig ånde, så man undgår “klamme” fødder. Med en varm sok og GripGrab RaceThermo har jeg kunnet opretholde samme komfortniveau i 0 grader, som havde jeg cyklet i 20 grader en sommerdag – kommer temperaturen meget under frysepunktet kan jeg være i tvivl om GripGrab RaceThermo alene kan gøre det, da det ikke er yderligere foret, men blot fungerer som et ekstra, beskyttende lag der samtidig isolerer en smule.

Til en pris lige omkring 300,- får man mulighed for at forlænge sæsonen en smule, eller bare komme ud de dage hvor man måske eller synes det har været for koldt for fødder og tæer. Man kan også vælge at se overtrækket som et produkt med dobbelt funktion, nemlig at beskytte mod vind og vejr, men måske i særlig grad holde ens cykelsko fri for mudder og skidt – så man slipper for en omfattende rengøring efter en tur i skoven, nærmest uanset vejret.

Ét enkelt irritationsmoment var at jeg oplevede to gange hvor jeg måtte trække overtrækket over snuden på skoene igen, dette skete dog kun i skoven på MTB’en og ikke ved landevejskørsel. Derudover skal man være lidt opmærksom på ikke at komme til at gå på sko-overtrækket, det er det ikke lavet til og det vil nedsætte “levetiden” og slide unødvendigt på det.

gripgrab-racethermo-skoovertraek-04

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 299,-

Find forhandler af GripGrab RaceThermo eller køb online hos Cykelpartner.dk eller Cykelgear.dk

Læs mere om GripGrab RaceThermo på GripGrab.com

8 Funktionalitet

7 Design

8 Pris

Karakter

7.7
Dette indlæg er tagget med
Mere af Noel Juul Christensen

Mini-test: Joby Action Grip and Pole

Joby, som de fleste nok kender fra Deres fleksible kamerastativ med navnet GorillaPod,...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.