Test: GripGrab Rebel handsker

Danske GripGrab har lanceret en ny sommer handske med lange fingre. Rebel er et par lange handsker i tynd kvalitet, som kan bruges i sommerhalvåret fra +10 grader og opefter. GripGrab har i denne handske fokus på den aggressive kørestil, eksempelvis downhill, bike park og BMX, hvor det vigtigste er godt greb om styret.

Design og funktionalitet

Som nævnt i indledningen er Rebel en tynd handske, hvilket gør den velegnet til brug i sommer-halvåret, da der ikke er den store beskyttelse mod vind og vejr. Størstedelen af oversiden er udført i luftig mesh for god åndbarhed. Undersiden er på den nye handske med det de kalder “syntetiske suede Palm” som giver et robust greb på styret, så rytteren kan fokusere på at skubbe sine grænserne uden at man føler man mister grebet. På de fingre man bruger på at bremse og skifter gear med, er der et silikoneprint som gør, at man ikke mister grebet om bremsen eller gearskifteren. Handsken er helt uden polstring/støddæmpning, hvilket giver en tæt pasform og mere kontrol over cyklen, hvilket passer fint til den primære målgruppe. Rebel handsken er en rigtig god all-round handske uanset kørestil.

Rebel er som tidligere nævnt en tynd handske, som GripGrab har lavet i et frækt “camo” design på oversiden, hvilket ser rigtig godt ud. Derudover er der et reflekterende logo på lillefingeren som vil lyse op når man møder biler på landevejen.
Ved håndleddet lukkes handsken tæt via en ny model velcro, med GripGrab’s logo naturligvis. Den nye velcro bruges til at åbne eller lukke handsken med. GripGrab har været rigtig gode til at finde et materiale som ikke skader ens cykeltøj, ved at handsken åbnes og lukkes eller ved maskinvask.

GripGrab har på tommeltotten og oversiden af håndledet deres velkendte “sweat-wiper” som er et stykke fleece der kan bruges til at tørre sveden af pande, eller tørre snotten af næsen…

Ved at handsken ikke er udstyret med nogen form for støddæmpning og har en meget tæt pasform, gør at man har en rigtig god kontrol over cyklen. Til gengæld går det ud over komforten ved at undvære pude eller lign., men her må man vælge mellem at have fuld kontrol eller komfort.

Handskerne er blevet testet på både korte og lange MTB ture, i både tør og regnvejr, og der er altid et godt greb i styret. Handsken er altid nem at tage af og på, selv om man har svedige hænder eller om handskerne er gennemblødte af regn.

Den nye underside med det “syntetiske suede Palm” virker som en stiv handske når man får dem fra ny. Jeg tænkte første gang jeg havde dem på, de er underlige at have på. Men de bliver mere bløde at have på efter et par gange i vaskemaskinen og nogle timer i skoven på mountainbiken.

Konklusion

Den første gang jeg fik handsken på tænkte jeg, at denne handske ville jeg aldrig blive glad for. Den virkede stiv og sad underligt på håndfladen. Men jeg må sige at for hver gang jeg kører med handsken bliver jeg mere og mere glad for den. Den sidder perfekt på hånden, og den stivhed handsken havde da jeg fik den fra ny er nu væk. Idag må jeg indrømme at hvis jeg skal i skoven, og jeg har to sæt handsker at vælge imellem, hvor det ene sæt er mine tidligere favorit handsker og Rebel handsken, er det Rebel handskerne jeg tager på.

Jeg har et rigtig godt greb om styret, hvor jeg føler at jeg altid har fuldt kontrol over cyklen. Når man ikke har støddæmping/pude i handsken har man kontant styring, og så mærker man alt. Det er personligt det jeg fortrækker, og så er “camo” designet lige noget for mig, det er et rigtig fedt design!

Til motionisten vil en af GripGrab’s andre lange handsker med støddæmpning nok være bedre egnet, det kunne eksempelvis være GripGrab Racing, men til downhill og freeride rytterne, samt de ryttere der sætter kontrol over komfort – er Rebel en top-handske af høj kvalitet og i fedt design!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 269,-
Læs mere om GripGrab Rebel

Funktionalitet 8
Design 9
Pris 9
8.7
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Troels Ennemark Høiriis
Test: Abus Montrailer ACE MIPS cykelhjelm
Tyske ABUS kender mange fra diverse låse, samt almindelige hjelme til børn...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.