Test: GripGrab Ride Winter handsker

Tilbage i starten af 2018 kunne vi berette om de nye Ride Waterproof Winter handsker, de er efterfølgende blevet suppleret af Ride Winter handskerne er “kun” er vindtætte og vandafvisende.

Ride Winter er et par vinter-handsker der er vindtætte, tåler let nedbør og gør sig bedst i plus-grader – det er i hvert fald det GripGrab proklamere – hvordan mon de klarer sig i praksis?

Design og detaljer

Ride Winter fås kun i én farve, den sorte – til gengæld spænder de størrelsesmæssigt fra XS – XXL.

Oversiden af handskerne er vindtæt og vandafvisende, mens der i håndfladen er 4mm DoctorGel og på 2 af fingrene silikoneprint for ekstra greb. Gel-puden kunne jeg sagtens undvære, mens andre er glade for den ekstra “padding” i håndfladen som mindsker trykket.

På tommeltotten er “sweat wiper” så du kan tørre sveden af panden, eller snottet væk fra næsen – hvilket er en enormt praktisk detalje når vi snakker cykling om vinteren!

På oversiden er reflekterende detaljer som øger synligheden, mens elastikken går forholdsvis langt op af håndleddet så der ikke kommer vind ind denne vej.

Handskerne er “touchscreen kompatible” så du kan betjene din cykelcomputer eller smartphone uden at tage handskerne af – igen en rigtig fin og næsten uundværlig detalje til den moderne rytter.

Komfort og pasform

Ride Winter er ikke lavet som en super tætsiddende handske og det gør at man holder varmen ret fint i handskerne – det har dog også den ulempe at handskerne bliver lidt mere kluntede og bevægeligheden og følingen derfor er lidt nedsat.

Silikoneprint på fingrerne gør at man har godt greb omkring bl.a. bremse/skiftegreb og styr, mens de som sagt kan bruges til betjening af touchskærm – det gælder både cykelcomputer og smartphone.

Da de “kun” er vindtætte og vandafvisende er åndbarheden også ret god, det betyder at jeg ikke i testperioden har haft udfordringer med at svede hænderne med handskerne på. Dette er også en fordel da de anbefales til brug fra 0-10 grader, så der er risiko for at man får varme hænder.

Handskerne er primært testet i tørt vejr med en smule nedbør og det har de klaret glimrende og temperaturmæssigt er jeg enig i producentens angivelser af 0-10 grader som komforttemperatur, selvom jeg er lidt af en frossenpind! De har holdt mine hænder rimelig lune ned til omkring frysepunktet, men materialet er ikke tykkere end at derunder kommer de lidt til kort – i hvert fald for mig.

Konklusion

Ride Winter er et par ganske glimrende vinterhandsker, hvis man som oftest kører i vejr der bare er koldt og blæsende, men uden alt for meget nedbør. Handskerne sidder ganske godt, har en høj manchet som beskytter håndleddet og er ikke tykkere end man bevarer en rimelig føling med tingene.

Som et plus kan de bruges til betjening af touchskærme, mens der også er gode reflekterende elementer på oversiden for øget synlighed.

Personligt kunne jeg godt undvære DoctorGel gel-puden i håndfladen, men der skal sikkert også være nogle som synes den er et kæmpe plus.

Samlet set en ganske udmærket handske til en rimelig pris, velegnet til dem der måske ikke kører mange, eller lange, ture udendørs i vinterhalvåret, men stadig ønsker at komme ud og få lidt vind på næsen i ny og næ.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 349,-

Funktionalitet 8
Pasform 8
Komfort 9
Design 7
Pris 7
7.8
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
GripGrab Windster – Første indtryk
Blandt deltagerne i vores store test af cykelhandsker til efterår og tidlig...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.