Test: GripGrab Shark handsker

Samlet karakter

Danske GripGrab har en sommerhandske med lange fingre. Shark er et par lange handsker i tynd kvalitet, som kan bruges i sommerhalvåret fra +10 grader og opefter. GripGrab har i denne handske fokus på langdistance ture eller til folk der bare ønsker komfort på cyklen, hvor det vigtigste er godt greb og god støddæmpning på turene.

Design og funktionalitet

Som nævnt i indledningen er Shark en tynd handske, hvilket gør den velegnet til brug i sommer-halvåret, da der ikke er den store beskyttelse mod vind og vejr. Undersiden er på den nye handske med ruskind, som giver et robust greb på styret. På pege- og tommelfinger, er der et silikoneprint som gør, at man ikke mister grebet om bremsen eller gearskifteren. Det er en “tight” handske med polstring/støddæmpning, hvilket giver mere komfort på cyklen, som passer fint til den primære målgruppe.

Shark er som tidligere nævnt en tynd handske, som GripGrab har lavet i et stilfuldt  sort/grå design, hvilket passer til størstedelen af brugerne. Det betyder også at de passer til alle tøjdesign og farver. Oversiden er udført i det GripGrab kalder “luftig mesh” for at sikre god åndbarhed på de varme sommerdage.  Derudover er der et reflekterende logo på lillefingeren og et GripGrab logo, som vil lyse op når man møder biler på landevejen.

Ved håndleddet lukkes handsken af en lille elastik, og sammen med den tætte pasform er handsken helt lukket, og sidder meget tæt. Det betyder at man ikke har den velkendte velcro lukning, hvor man risikere at ødelægge sit cykeltøj i maskinvasken. Det er en lille, men ikke uvæsentlig detalje, som jeg personligt er glad for.

På tommeltotten er GripGrab’s velkendte “sweat-wiper” som er et enkelt stykke fleece der kan bruges til at tørre svedperlerne af pande, eller tørre snotten af næsen når man kæmper afsted for fuld damp ude i skoven.

Handskerne er blevet testet på både korte og lange MTB ture, i både tør og regnvejr.  På trods af, at det er en meget tætsiddende handske, er den altid nem at tage af og på, selv om man har svedige hænder eller om handskerne er gennemblødte af regn. Shark handsken er en rigtig god all-round handske uanset kørestil, som vil passe til de fleste.

Konklusion

Som mountainbike handske er jeg personligt mest til tynde og tæt siddende sommerhandsker. Denne handske er med “støddæmpning” i håndfladen, så man får meget mere komfort end ved handsker uden “støddæmpning”. Jeg foretrækker handsker uden “støddæmpning”, da min kørestil kræver mere kontrol og greb om styret end komfort. Men på de lange ture, hvor det ikke handler om at presse grænserne i skoven er de perfekte. Selv om “støddæmpningspuderne” er der, har man stadig et godt greb om styret.

Designet på denne handske er i stilfuldt sort/grå farver, hvilket betyder at man kan have dem på til alle tøjdesigns. Samtidig tror jeg også at det er denne stil, som de fleste motionister vil gå efter. Derudover er jeg vild med med oversiden og det “luftige mesh” da der kan kommer meget luft igennem på de varme sommerdage.

Til MTB rytteren der gerne vil presse grænserne og sætter kontrol over komfort vil en af GripGrab’s andre lange handsker uden støddæmpning nok være bedre egnet, det kunne eksempelvis være GripGrab Rebel, men til motionisten, samt de ryttere der sætter komfort over kontrol – er Shark en top-handske af høj kvalitet og i fedt design!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 349,-
Læs mere om GripGrab Shark

Karakter

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.