Test: GripGrab SuperGel XC

Danske GripGrab har i skrivende stund 5 forskellige lange handsker i Deres sortiment og vi skal her kigge på modellen der er navngivet SuperGel XC og som er en af “topmodellerne”.

Design og funktionalitet

GripGrab SuperGel XC er en tynd handske med lange fingre, i praksis betyder det at den er tilpas til tynd at kunne bruges i sommerperioden og omvendt giver den også en lidt bedre beskyttelse end tilsvarende med korte fingre, hvorfor den også kan bruges forår og efterår af dem som ikke har problemer med kolde fingre generelt.

Handskerne, og designet af disse, appellerer nok mest til MTB kørerne og det er da også her jeg har haft benyttet dem oftest, selvom de naturligvis har været ude på landevejen også. Der er flere fordele ved at vælge lange i stedet for korte handsker til MTB, men særligt det faktum at man er lidt bedre beskyttet mod styrt er et stort plus set med mine øjne og med netop GripGrab SuperGel XC handsken har man også et bedre greb da der er skridsikkert materiale nærmest overalt på handsken.

gripgrab-supergel-xc-05

Ovensiden af GripGrab SuperGel XC er i mesh, dermed er handsken let og luftig og det er nemt at komme af med varmen. Fingerspidserne er forstærket ved pege, langefinger og tommeltot – ved sidstnænvte er der også den velkendte “sweat-wipe” der faktisk bare er et stykke fleece der kan bruges til at tørre sveden af panden eller næsen.

Handsken lukkes med velcro øverst og har kun en tynd elastisk rundt om håndleddet. Ved håndleddet sidder også magneter som vi så i Vores test af GripGrab WorldCup, deres eneste funktion er at holde handskerne sammen når de ikke er i brug og det er stadig en ret genial måde at løse et problem på. Jeg elsker i hvert fald altid at kunne finde BEGGE handsker da de sidder fint sammen ved hjælp af magneterne.

gripgrab-supergel-xc-02

Undersiden af GripGrab SuperGel XC er udført i et materiale GripGrab betegner med AX Suede, det minder mest af alt om alcantara og giver en overflade der er både blød og giver en smule modsat, istedet for blot at være glat. Håndfladen er polstret og som de fleste andre GripGrab produkter er SuperGel XC også udstyret med Doctor Gel – en 4 mm støddæmpende pude placeret i håndfladen for at beskytte mod bl.a. problemer med sovende fingre. På pege, langefinger og tommeltot er silikone for ekstra “grip” og yderst i fingerspidserne er fibre der gør det muligt at benytte touch-skærme med GripGrab SuperGel XC på, igen en rigtig fin lille detalje som er yderst brugbar, særligt hvis man som Jeg bruger Garmin’s Edge GPS på cyklen. Fingrene er iøvrigt også ventileret via små ventilationshuller.

gripgrab-supergel-xc-04

 

Pasformen og komforten er helt i top, de sidder helt tæt til hånden så man har maksimal førlighed, samtidig er hele håndfladen godt beskyttet hvis man skulle styrte – noget jeg har haft stor glæde af da jeg netop havde GripGrab SuperGel XC på ved 2 styrt, samme dag, for nyligt. Men det bedste er kombinationen af komfort i form af skrid-hæmmende materialer, luftig overside, beskyttende underside og så de smarte detaljer såsom mulighed for at bruge dem på touch-skærme og magneterne der holder handskerne sammen når de ikke er i brug.

gripgrab-supergel-xc-03

 

Materiale

  • 50% Nylon
    40% Polyester
    5% Elastane
    5% Polyurethane
  • Kan maskinvaskes ved 30 grader

Konklusion

GripGrab SuperGel XC har været mine foretrukne handsker til MTB brug de seneste måneder og vil fortsat være det så længe jeg kan holde mine fingre varme i dem, det er jo desværre allerede begyndt at gå den “forkerte” vej rent vejrmæssigt og vi går mod koldere tider.

For mig at se er GripGrab SuperGel XC en perfekt kombination af komfort, sikkerhed, føling og stadig med mulighed for at komme af med varmen. Sluttelig er kvaliteten og finishen på GripGrab SuperGel XC virkelig høj, de er blevet “rigtig godt brugt” og har været med i et par styrt, uden det kan ses på dem – det er ret imponerende, særligt fordi det alt andet lige er en tynd handske.

Den vejledende pris på 399,- placerer dem i den lidt højere ende af prisskalaen, men prisen virker stadig fair og fornuftig i forhold til hvad man får for pengene.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 399,-
Læs mere om GripGrab SuperGel XC

Køb GripGrab SuperGel XC online hos CykelPartner.dkCykelGear.dk eller find lokal forhandler af GripGrab SuperGel XC

Funktionalitet og pasform 9
Design 9
Pris 7
8.3
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Guide: Cykelruter i Århus
I Århus Kommune er der masser af cykelruter, 2 nationale der går...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommenter

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.