Test: GripGrab Vertical handsker

Danske GripGrab har et ret omfattende program af handsker – det gælder både korte og lange handsker. Vertical er et par lange handsker i tynd kvalitet, som kan bruges året brugt og fokus er på den aggressive kørestil, eksempelvis downhill eller free riding.

Design og funktionalitet

Som nævnt indledningsvis er Vertical en forholdsvis tynd handske, hvilket gør den velegnet til brug i sommer-halvåret, da den ikke yder den store beskyttelse mod vind og vejr. Størstedelen af oversiden er udført i luftig mesh for god åndbarhed, mens undersiden er AX suede og med forskellige detaljer i lys russkind. Det er en handske hvor der virkelig er kælet for detaljerne! Handsken er helt uden polstring/støddæmpning, for derimod at give en endnu tættere pasform og mere kontrol med cyklen, hvilket passer fint til den primære målgruppe.

GripGrab-Vertical-back

Handsken er forstærket på de mest udsatte steder, i håndfladen, på siderne og på alle fingrene – bortset fra ringefingeren. På pege og langefinger, samt tommeltot, er silikoneprint – for sikkert greb omkring skifter og bremser. På tommeltotten er GripGrab’s velkendte “sweat-wiper” som ganske enkelt er et stykke fleece der kan bruges til at tørre sveden af pande, eller tørre snotten af næsen…

Ved håndleddet lukkes handsken tæt via en elastik, med GripGrab’s logo naturligvis. Det betyder at der ikke er noget velcro der skal åbnes eller lukkes og som kan risikere at skade ens cykeltøj ved maskinvask, en lille – men ikke uvæsentlig, detalje. Samtidig er Vertical udstyret med gMagnets, der i praksis betyder der placeret et lille magnet ved håndleddet, så handsker kan sættes sammen når de ikke er i brug.

GripGrab-Vertical-wrist

Det faktum at handsken er udført i bl.a. lys russkind gør at den skiller sig ud fra mængden og får, som GripGrab selv omtaler det, et retro-look. En lys handske betyder dog også at man skal vaske dem noget oftere, i hvert fald hvis man ønsker nogenlunde pæne og rene handsker.

I praksis er Vertical en meget behagelig handske at bære og perfekt til brug fra ca. 10 grader og frem, da den ikke yder den store beskyttelse mod vind og vejr og samtidig er med mesh-overdelen, så hænderne nemt kan ånde når det er varmt.

Det faktum at handsken ikke er udstyret med nogen form for støddæmpning og har en meget tæt pasform, gør at man har uovertruffen kontrol over cyklen. Til gengæld vil nogle så mangle komforten fra en pude eller lign., men her må man vælge mellem kontrol eller komfort.

Handskerne er blevet testet på både korte og lange ture på MTB og man har næsten samme følelse med cyklen som kørte man uden handsker, til gengæld må jeg også erkende at jeg som almindelig motionist savner lidt støddæmpning. Handskerne giver god beskyttelse i håndfladen og på fingrene, hvis man skulle være så uheldig at styrte, men er stadig luftige nok til at kunne bruges hele sommeren. Med sweat-wiperen på tommeltotten er det nemt at tørre sveden af panden og selvom man har kørt flere timer, er handskerne stadig forholdsvis nemme at få af og på – hvilket, for mig, ikke er helt uvæsentligt! Det er træls at stå med en punktering eller lign. i skoven og skulle bøvle med at få handskerne af og på igen…

Konklusion

Vertical er en fed MTB handske i anerledes, retro-inspireret design og den vanlig høje GripGrab kvalitet. Den kan bruges hele sommeren igennem og giver god beskyttelse ved styrt, men den stadig er luftig nok – så den ikke bliver for varm at bruge.

Handsken er udstyret med GripGrab’s gMagnets, så handskerne kan holdes sammen når de ikke er i brug og er naturligvis forstærket på de udvalget steder – slutteligt har de Sweat-wiper så sveden nemt kan tørres af.

Pasformen er tæt, som den skal være i en handske af denne type der er rettet mod freeride og downhill-segmentet – dog er lige netop pegefingeren en lille smule for “lang” til mine fingre, mens alle andre fingre passer perfekt.

Til motionisten vil en af GripGrab’s andre lange handsker med støddæmpning nok være bedre egnet, det kunne eksempelvis være GripGrab Racing, men til downhill og freeride rytterne, samt dem der sætter kontrol over komfort – er Vertical en top-handske af høj kvalitet og i fedt design!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 399,-
Læs mere om GripGrab Vertical

Funktionalitet 8
Komfort 7
Design 9
Pris 8
8
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Guide: Optimer aerodynamikken på landevejen
Vil man gerne have lidt ekstra medvind på landevejen, så kan man med...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommenter

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.