Test: GripGrab Waterproof Knitted Thermal Gloves

Ét af danske GripGrab’s nyheder til denne sæson, er Waterproof Knitted Thermal Gloves. Navnet er egentlig ret beskrivende, for der er tale om et par strikkede handsker der beskytter mod vind og vejr – samt vand.

Handskerne rammer spot-on ift. den trend der er lige pt. med strik, både på landevejen, men måske i særdeleshed hos gravel-rytterne.

Vi har testet handskerne grundigt de sidste måneder, både på landevejen og på gravel-cyklen.

3 farver – dit valg!

Waterproof Knitted Thermal Gloves fås i 3 forskellige farver, den klassiske sorte, en flot navy blå samt den næsten selvlysende hi-vis udgave som i sig selv giver god synlighed. Størrelsesmæssigt er der 3 størrelser af vælge imellem XS/S, M/L samt XL/XXL – størrelsesguiden findes nedenfor.

Handskerne består af 2 dele, en yder og en inderdel. Yderdelen er lavet i en kombination af 90% polyamid, 8% elastan, 2% gummi. Inderdelen består af 70% akryl, 20% polyamid, 8% elastan og 2% gummi.

Yder og indermaterialet er strikket, med en vandtæt membran imellem som holder vandet ude, det skaber en blød og lækker handske.

Designet er ret afdæmpet og klassisk med en enkelt refleks på oversiden.

Håndfladen er med silikoneprint samt på 3 af fingrene, dette for at give det bedst mulige greb og kontrol omkring styr, bremser og gearskifter. Stykket ved tommeltotten er ydermere forstærket, da det er det mest udsatte sted på handsken.

Strik er altså bare lækkert!

Handskerne er utrolig behagelige at have på, også på de lange ture på +4 timer, for åndbarheden er ganske glimrende og skulle der komme en byge eller to, så holdes hænderne tørre. Jeg fryser ofte mine hænder, men det har endnu ikke været tilfældet med Waterproof Knitted Thermal Gloves – også selvom vi har ramt temperaturer lige omkring frysepunktet. De beskytter fint mod den kolde vind og materialet har en god isolerende effekt, ligesom evt. vand holdes ude via den vandtætte membran. Resultatet er lune fingre der er godt beskyttet i et par lækre handsker hvor de ikke er tykkere end man stadig føler man har god føling og kontrol med cyklen. Det eneste jeg reelt savner, er muligheden for at betjene min smartphone eller Garmin med handskerne på, altså touchskærmen på begge. Det er dog et kompromis jeg gerne indgår når man får handsker med så god beskyttelse og en så lækker pasform!

Konklusion

Handskerne er de sidste måneder blevet testet grundigt på både landevejs og gravelture, både de korte og intensive, samt de lange og seje ture – på sidstnævnte kan man glæde sig over den gode åndbarhed, da hanskerne er til at få af og på undervejs!

Jeg er ret hurtigt blevet kæmpe fan af dem, fordi materialet ganske enkelt bare er super lækkert. Derudover er de ikke tykkere end man stadig bevarer føling og kontrol med cyklen, mens de beskytter mod både vind og vejr. Alt dette vel at mærke uden at fingre og hænder blot koger over – for materialet har gode temperaturregulerende egenskaber.

Der er ingen pude/gel i håndfladen, men materialet giver en smule støddæmpning i sig selv og ellers er det ikke på noget tidspunkt noget jeg har savnet, man har et super greb, hænder og fingre holdes varme og så er designet nydeligt og meget diskret.

Pris og tilgængelighed

Vejlednede pris: 399,- (Set til 359,-)

Funktionalitet 9
Komfort og pasform 10
Design 9
Pris 8
9
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Craft Adv Aero Bib shorts
Craft har inddelt deres cykeltøj i 3 overordnede serier, fra Core, til...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.