Test: GripGrab WorldCup

De sidste måneder har vi tilbragt sammen med en række af GripGrab’s nye produkter til både landevej og MTB, bl.a. GripGrab WorldCup som vi her har under luppen. GripGrab WorldCup er netop udkommet i en opdateret udgave i år og er en ny cykelhandske med korte fingre – nok primært til forår og sommer månederne.

GripGrab WorldCup er top-modellen i GripGrab’s sortiment af korte handsker i øjeblikket med en vejl. pris på 399,-

Design og funktionalitet

Ved allerførste øjekast adskiller GripGrab WorldCup sig ikke synderligt fra mængden, men ligner de fleste andre korte hansker, men man finder hurtigt ud af at de har lidt mere at byde på. Designet er helt klassisk og holdt i sort, hvide og røde farver. Undersiden af handsken er sort, toppen sort og hvid mens elastikken øverst er rød og hvid. Undersiden er ikke kun med den velkendte 4mm DoctorGel pude der reducerer risikoen for sovende fingre, der er også padding i midten og under knoerne  – resten er udført i en kombination af mesh og skridsikkert materiale – således er håndfladerne godt ventileret, mens man stadig har godt greb om styret!

gripgrab-worldcup-back

Oversiden er primært i mesh, for at sikre høj ventilation, men der er også blevet plads til “Sweat Wiper” -der ganske enkelt er fleece på tommeltotten til at tørre sveden næsen, panden eller lign., en detalje man hurtig sætter pris på. Der er én enkelt reflekterende detalje, så synligheden i trafikken er heller ikke blevet glemt, omend det nok ikke lige er dette der har været i fokus under udviklingen.

gripgrab-worldcup-top

Som den kvikke nok har bemærket så er der ingen velcro øverst, men derimod en bred elastik og denne løsning fungerer super godt, dog er det lidt mere besværligt at få handsken af og på, men den er så til gengæld meget mere “lækker” at bruge uden velcro – som også risikerer at hænge fast i det øvrige vasketøj når/hvis handskerne vaskes. I elastikken sidder også en magnet i hver handske, således at handskerne nemt kan “kobles sammen”, igen en lille detalje som er utrolig anvendelig. Alle mine cykelhandsker, korte såvel som lange, ligger i én samlet kasse og det kan være lidt af et puslespil at fine de to der passer sammen, dette problem er man ovre med GripGrab WorldCup da de holds sammen vha. magneter der er tilpas stærke.

gripgrab-worldcup-pair

Når man får handskerne på forstår man hvorfor GripGrab kan kalde det Deres topmodel, for komforten er virkelig god. Handskerne sidder perfekt, helt tæt og med en ret unik kombination af god padding og høj ventilation. Materialerne er ligeledes af en god kvalitet og efter et par måneden med brug på både MTB’en og raceren fremstår de ikke det mindste “nussede” eller lign., selvom man dog naturligvis kan se de er og har været i brug. Doctor Gel og den øvrige padding i håndfladen gør dem velegnet til både lange ture på raceren, men bestemt også til MTB brug hvor jeg har nydt godt af den ekstra padding på singletracks og lignende.

Materiale

  • 70% nylon
  • 10% elastan
  • 10% polyester
  • 10% polyurethan
  • Kan maskinvaskes ved 30 grader

Konklusion

GripGrab WorldCup er grundlæggende en virkelig god handske – komforten er enormt god, materialerne lækre og de er udstyret med flere fede detaljer såsom “Sweat Wiper”, elastik i stedet for velcro-lukning og magneter der holder dem sammen når de ikke er i brug.

Skal man finde noget at pege fingre af, så er det at mesh-materialet øverst hurtigt bliver beskidt og derudover kan det være nødvendigt at vælge modellen i en størrelse større end man normalt ville vælge, jeg måtte i hvert fald gå fra en M -> L, selvom M har passet mig i tidligere GripGrab handsker jeg har testet og anmeldt.

Samlet set kan jeg ikke finde noget at udsætte på GripGrab WorldCup, måske lige prisen der er en kende høj – 399,- for et par korte cykelhandsker er alt andet lige også en slags penge, til gengæld får man handsker i top-klasse som jeg er overbevist om kan holde i lang tid, grundet den gennemgående høje kvalitet.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 399,-
Læs mere om GripGrab WorldCup

Køb GripGrab WorldCup online hos CykelPartner.dkCykelGear.dk eller find lokal forhandler af GripGrab WorldCup

Funktionalitet og pasform 9
Design 9
Pris 7
8.3
Tags fra indlægget
Mere fra Noel Juul Christensen
Angry Lights Pro Micro 1000 Lumens Unboxing
Unboxing og første indtryk af Angry Lights Pro Micro, en 1000 lumens LED forlygte...
Læs mere
Join the Conversation

2 Kommentarer

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.