Test: GRL Pursuit racerdæk

Det er forår og raceren bliver fundet frem og du skal ud og køre på landevejen. Men ak, det danske vejr kan være hårdt ved cykeldækkene og en ellers god tur kan nemt ende med et fladt dæk. Men det er der råd for og et godt bud kunne være GRL racerdæk.

Design og funktionalitet

De testede dæk er af mærket GRL (Govind Rubber Limited), som stammer fra Indien, og er et firma der har specialiseret sig i at lave dæk. Det første man mærker når man får dækkene i hånden er, at de føles ret kraftige og bastante. De er klart tungere end de fleste andre racerdæk og det afslørede en tur på vægten da også. Et af disse dæk vejede 400+ gram, hvilket er knap det dobbelte af de dæk jeg skiftede med. Dækkene som blev afprøvet var af størrelsen 700×23 og er derfor en helt standard størrelse.
Som det kan ses på billederne har dækkene en smule mønster og er således ikke det man kalder slicks. Det betyder også, at de er velegnede til at køre med i næsten alt slags vejr og alle sæsoner.

SAMSUNG CSC

Materiale

Den ret kraftige gummi der er brugt til at lave dækkene gør, at det er lidt sværere at få dækkene på hjulet, da de ikke er helt så fleksible. Men idet at dækkene er så kraftige og tilmed kommer med 2mm punkteringsbeskyttelse, så skulle det heller ikke blive nødvendigt at skulle have dem af og på ret tit. Jeg ville heller ikke begynde at tænke på at lægge indlæg i, da de er godt beskyttende i sig selv.

SAMSUNG CSC

Konklusion

Vægten alene på dækkene betyder, at det ikke er et dæk man vælger hvis man gerne vil være hurtig. Da man ret let kan mærke de ekstra gram. Ifølge fysikken betyder vægten nemlig en del mere når den sidder på de roterende dele på cyklen, hvilket man jo må sige at hjulene er. Men til gengæld så har disse dæk en anden kæmpe fordel. De vil nemlig være næsten umulige at punktere på, da de virker meget robuste. Punkteringsbeskyttelsen sammen med mønstret gør dem til et rigtig godt dæk i efteråret og foråret.. ja selv om vinteren. De er gode de dage, hvor du ikke gider stå med kolde fingere og skifte slange ude på landevejen og hvor farten ikke betyder så meget. Cykelpendleren, som har brug for et pålideligt dæk, som ikke hele tiden giver problemer, vil også blive meget glad for disse GRL dæk. Og til prisen er det svært at finde noget bedre.

SAMSUNG CSC

Pris og tilgængelighed

Set til 69,- hos CykelGear.dk

Funktionalitet 4
Design 7
Pris 10
7
Mere fra Brian Vargas Møller-Iversen
Test: Sigma RC 1209
Sigma er måske mest kendt for deres cykelcomputere, men de har faktisk...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommenter

  1. says: Bjørn Ravn

    400 gram ekstra roterende vægt? Never ever frivilligt – der højteknologiske alternativer, som godt koster lidt, men når nu cyklerne i forvejen står i kr. 15.000 pr. Stk……..

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.