Test: GUB 5100 Cykelbriller

Samlet karakter

GUB er en forholdsvis ukendt kinesisk producent af cykelbriller, men et udvalg af deres produkter kan nu købes via den danske forhandler Cykelgear.dk og vi har testet dem hen over sommeren.

Hvad er der i kassen?

GUB 5100 kommer i en hardcase til opbevaring og beskyttelse af brillerne, derudover er der en pose til opbevaring og ikke mindst snor og en pudseklud.

Design og detaljer

GUB 5100 fås i 3 forskellige farver hos Cykelgear.dk og linsen har en såkaldt HD Revo coating for optimal klarhed. Designet er ret enkelt og der er ikke den sædvanlige kant omkring linsen, kun brillestængerne er fæstnet til linsen i hver side, og så er der naturligvis en næseklemme i midten, denne kan desværre ikke justeres.

Brillestængerne er ret fleksible og har gummiafslutninger, dette gør at de sidder bedre fast, enderne kan heller ikke justeres, til gengæld er brillerne ret fleksible, så de tilpasser sig nemt uanset om man har et lille eller et større hoved.

Linsen er forholdsvis mørk og brillerne egner sig derfor bedst til brug på solskinsdage på landevejen hvor man ønsker beskyttelse mod både sol, samt smådyr og andet i luften.

Brillens helt store force er den lave vægt, for brillerne vejer kun sølle 23 gram!

Det rimelig slanke design og den lette vægt gør at brillerne sidder ret godt på hovedet og til landevejskørsel kan man glæde sig over den manglende “kant”, da man ofte kan komme til at ligge og kigge ind i denne mens man kører – det problem har man ikke her. Selvom linsen er rimelig slank, dækker den som den skal, så man undgår sol og dyr i øjnene.

Konklusion

GUB 5100 er et par basic cykelbriller der kommer med et fint etui til opbevaring. Linsen er dog bedst egnet til brug på solskinsdage på landevejen, da den er forholdsvis mørk. Brillerne er virkelig lette og designet gør dem ret komfortable at have på, da der er gummi på brillestænger, samt ved næsen som holder brillerne godt på plads.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 199,-

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.