Test: Happy Hot Feet varmesåler

Samlet karakter

For knap 2 år siden testede og anmeldte undertegnede et par varmesåler fra ThermaCELL og nu er turen kommet til et lignende produkt med navnet Happy Hot Feet. Udadtil ligner de to produkter hinanden til forveksling, men jeg kan godt allerede nu afsløre at der er flere forskelle og en af dem ret væsentlig.

Hvad er der i kassen?

Happy Hot Feet varmesåler kommer i en neutral emballage, hvori kan finder følgende:

 • De to varmesåler
 • 220 volt lader samt USB laderkabel
 • Fjernbetjening der kan monteres i nøglering
 • Skruetrækker til skift af batteri i fjernbetjening samt ekstra batteri
 • Vejledning

happyhotfeet-soles-05

 

Funktionalitet

Som navnet antyder, så er Happy Hot Feet et par varmesåler, et par elektroniske varmesåler vel at mærke, med fjernbetjening for trådløs betjening og justering. Sålerne fås i 2 størrelser, 35-40 eller 41-46 og begge udgaver kan klippes til – så de passer præcist til ens skostørrelse. Under bunden er sålerne markeret med klippelinier, så tilpasning går som en leg – man skal blot have en forholdsvis kraftig saks ved hånden.

Sålerne erstatter ens normale sål og i sålen finder man al elektronikken, samt et genopladeligt batteri der giver 4-7 timers batteritid alt efter temperatur. Temperaturen kan justeres trådløst via den lille fjernbetjening i 3 niveauer, low, medium og high, henholdsvis 45, 50 og 55 grader.

happyhotfeet-soles-02

I praksis oplades batteriet i sålerne via den medfølgende 220 volt lader og USB kabel, der heldigvis er udformet således at begge såler kan oplades på én gang. Opladningen tager ca. 4 timer via 220 volt, opladning via USB vil formentlig tage noget længere. Batteriet er på 1900 mAh og producenten oplyser at det holder til i hvert fald 500 opladninger, noget jeg af gode grunde ikke har har kunne teste, endnu.

Første gang man tager sålerne i brug, skal batterierne lige oplades fuldstændigt og sålerne parres med fjernbetjeningen – hvordan dette gøres, står beskrevet i vejledningen. Efter denne opsætning skal man blot trykke på “on/off” knappen på fjernbetjeningen for at tænde for sålerne, man vil så kunne se en diode blinke på bagsiden af sålerne, som bekræftelse på at de er tændt, det samme sker hvis man skifter fra low til medium varmeniveau eksempelvis.

happyhotfeet-soles-04

De tidligere testede varmesåler fra ThermalCELL var enormt stive og det gjorde dem besværlige at få bakset ned i fodtøj med mellem eller højt skaft, det kunne eksempelvis være vinterstøvler, til gåruren eller til cykelturen. Happy Hot Feet varmesålerne er langt mere fleksible – særligt den forreste del af såler. Det gør dem væsentligt nemmere at få bakset ned i cykel-vinterstøvlerne, selvom det stadig kræver lidt tålmodighed. Heldigvis er det forholdsvis nemt at få dem fisket op igen, da der sidder en lille “slip” bagpå man kan trække i når de skal op for at blive opladt.

Fra man tænder for sålerne og til der er varme i dem, går der få minutter – mit råd vil derfor være at man starter på low og evt. skruer op efterfølgende, hvis man mener at have brug for yderlige varme. De 45 grader (low) er efter min mening ganske glimrende til brug på cyklen de dage hvor temperaturen er lige under frysepunktet og vinden er strid. Temperaturen er tilpas til at man holder en god varme i fødderne, både i den første del af træningen og resten! Er man udsat for mere ekstreme temperaturer, eller skal man på vandretur i koldt og vådt føre – er de 50 eller 55 grader formentlig meget kærkomne. Det samme kunne gøre sig gældende hvis man bare generelt er meget kuldeskær, det er meget individuelt.

Jeg har brugt dem på rigtig kolde dage med ca. 10 minusgrader, men også lige under frysepunktet, men med strid vind – og i begge situationer gør de jobbet, nemlig at sørge for ens fødder er dejlig lune – ikke varme og fugtige, men lune, hvilket er guld værd på cyklen! Kolde, stive og frosne tæer kan være meget ubehageligt og det kan være svært at holde en fornuftig temperatur i tæerne om vinteren. Ved brug i lidt varmere vejr, lige omkring frysepunktet, oplevede jeg dog at det var nødvendigt at slukke for varmen i sålerne efter et par timers kørsel, da mine fødder da kunne opretholde varmen – uden hjælp, heldigvis er det super nemt med den medfølgende fjernbetjening som man kan have i lommen i cykeltrøjen eller – jakken.

Udover cykelbrug, så er Happy Hot Feet varmesålerne også meget velegnet til følgende brug:

 • Ski
 • Snowboarding
 • Jagt
 • Fiskeri
 • Sejlsport
 • Ridning
 • Og meget andet…

Derudover kan de naturligvis også blot bruges i ens vinterstøvler, så man altid har mulighed for at tænde for varmen på de kolde dage – det bliver man ret hurtigt afhængig af, på de rigtig kolde dage!

Konklusion

Går man i vinterhi og lader cyklen stå i vinterhalvåret, eller har men generelt ingen problemer med kolde tæer og fødder, så giver et produkt som Happy Hot Feet varmesåler formentlig ikke meget mening at investere i – men det er heller ikke målgruppen.

Målgruppen er alle dem der gerne vil opholde sig udenfor, uanset hvor langt temperaturen er under frysepunktet, om det så er på cykel, hesteryg eller på ski er op til den enkelte. Det kan også være dem der generelt har problemer med kolde tæer, for det kan være direkte ubehageligt at cykle med iskolde tæer!

Personligt synes jeg ikke at have specielt store problemer med at holde mine tæer varme, med udgangspunkt i uldsokker og vinter-cykelstøvler, men det er en ren fornøjelse at have lune tæer under hele turen, fra start til slut – det vænner man sig virkelig hurtigt til og det øger komforten betragteligt. Mange vil måske primært have problemer med at få varme i tæerne på de første 10-20 kilometer måske, men herefter kan man så bare slukke for varmesålerne, hvis man ikke længere har brug for hjælp til at holde dem varme.

Med en pris på nettet til omkring 600,- er Happy Hot Feet væsentligt billigere end dem vi tidligere har testet fra ThermalCELL og de er samtidig langt mere fleksible og derfor også meget velegnet til almindeligt fodtøj – og kan de bruges både i vinterstøvlerne, cykelskoene og måske på skiferien, så er det pludselig en ringe pris at betale for lune fødder!

Har man generelt problemer med at holde fødder og tæer varme, på landevejen eller i skoven på MTB – så kan jeg varmt anbefale Happy Hot Fee varmesåler!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris 1299,- / Set til 699,-

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

16 kommentarer

 • Svar februar 15, 2016

  Claus Asmussen

  Hej Noel. Fungerer fjernbetjeningen når sålerne er i støvlerne og støvlerne er på fødderne?

  • Svar februar 15, 2016

   Noel Christensen

   Hej Claus,

   Ja det gør de, omend du så ikke kan se dioden på sålen indikere at den modtager “information” fra fjernbetjeningen.

   Med venlig hilsen,

   Noel Christensen
   CykelStart.dk

 • Svar oktober 25, 2016

  Rene Junge

  Hej Noel, jeg har blot et lille spørsmål til dig vedr el sålerne, har lige købt et par, men hvordan slukker man dem, syntes kun de kan tændes

  Mvh Rene
  Qaqortoq

  • Svar oktober 28, 2016

   Noel Christensen

   Hej Rene,

   For at slukke skal du blot holde “on/off” nede i mere end 2 sekunder 🙂

   Med venlig hilsen,

   Noel Christensen
   CykelStart.dk

 • Svar februar 11, 2017

  beros

  hei hvordan jeg kan betale for varemeSåler . jeg bor i Oslo.
  hva blir total prisen med frakt ?
  mvh Beros

 • Svar september 8, 2017

  Claus Bendsen

  Hej Noel
  Hvordan kan man vide om fjernbetjening er tændt / slukket når man skal til at bruge dem

  • Svar september 9, 2017

   Noel Christensen

   Hej Claus,

   Fjernbetjeningen aktiveres kun når man trykker på den, der er lys der aktiveres når man trykker på den.

   Med venlig hilsen,

   Noel Christensen
   CykelStart.dk

 • Svar december 13, 2017

  Thomas

  Hej har mistet min fjernbetjening. Skal knappen helt over til højre,for at få varme i dem uden fjernbetjening? Hvor skal knappen stå under opladning?

 • Svar januar 9, 2018

  Kaj Pedersen

  Hej.

  De ser ud til at være noget tykkere end alm såler. Hvad er tykkelsen

  • Svar januar 14, 2018

   Noel Christensen

   Hej Kaj,

   Det kommer naturligvis an på hvilke såler man har i forvejen, nogle er tynde, mens andre er tykkere. Det er svært at give et mål på dem, da tykkelsen varierer alt efter hvor man måler.

   Mit bedste råd vil derfor være at bestille dem online (Så du har returret) og tjekke om de passer, eller finde en lokal butik hvor de kan prøves.

   Med venlig hilsen,

   Noel Christensen
   CykelStart.dk

 • Svar januar 19, 2018

  Steen

  Har haft Happyhotfeet i godt 1 år og er tilfreds med performance, men efter at have ligget hen over sommeren aflader den venstre sål i løbet af knapt 1 uge. Det betyder at den næsten konstant skal oplades.
  Kan man skifte batteri i sålen?

  • Svar januar 19, 2018

   Noel Christensen

   Hej Steen,

   Puha, godt spørgsmål som jeg desværre ikke kan svare på. Mit bedste bud vil være at tage fat i producenten og/eller forhandleren for at høre om de har et bud på en løsning.

   Med venlig hilsen,

   Noel Christensen
   CykelStart.dk

 • […] Test: Happy Hot Feet varmesåler | CykelStart.dk […]

 • Svar oktober 11, 2019

  Kim Osbøl

  Hej Noel Christensen
  Der skrives skrives at du at Testet denne model d 8. februar 2016.
  Og linket til Fluer er en 2017 model.
  https://fluer.dk/produkter-fiskegrej/198-fodtoej-sko-og-stoevler/10933-happy-hot-feet-varmesaaler-m-fjernbetjening-ny-model/

  Der skulle været kommet en ny forbedret 2018 model (måske en2019/20 model), kunne du også lave en Test af disse ?
  Mvh Kim

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.