Test: Hasenjagd Classic 6

Samlet karakter

Sommeren byder på sol og sommer, hvilket betyder flere og længere ture på cyklen. Tour de France rytterne er også på farten i disse uger, hvor kampen om den gule trøje er intens og hård. Netop derfor, har vi testet to par strømper fra Hasenjagd; et par der kan matche den gule førertrøje samt et par helt klassiske hvide strømper, der matcher den stilrene rytter og bæres af en stor procentdel af Tour-rytterne. 

Hasenjagd er startet af to nordjyder; Rasmus og Morten, og har hovedsæde i den nordjyske by Aabybro. De har et ønske om at producere bedre og mere slidstærke sportsstrømper, der henvender sig til både løb og cykling. I løbet af det første år, har de nydt pæn succes og har mange positive brugere af deres strømper. 

Design 

De to par strømper, vi har testet, er en del af Hasenjagds Classic-serie, hvor der er fokus på et meget klassisk og minimalistisk design. Strømperne har en given farve, der er gennemgående i hele strømpen. Den eneste lille designmæssige udskejelse, der er at finde på strømpen, er den lille kanin under foden. Kaninen er Hasenjagds varemærke og kan findes på de fleste af deres modeller – det er blot forskelligt hvor. Den eneste model, der ikke bærer logoet, er deres Hasenjagd strømper, hvor der i stedet er skrevet “Hasenjagd” eller “Hasenjgd” lodret eller vandret på skaftet. 

Classic-serien fås i to udgaver; Classic 6 og Classic 4. De to udgaver er som udgangspunkt helt ens, dog har Classic 6 et højt skaft, mens Classic 4 har et lavt skaft. De strømper vi har testet, er begge af classic 6, hvilket ligeledes er den mest populære, når man ser på Pro-rytterne. Personligt er jeg også mest til designet med det lidt længere skaft, selvom det giver en høj og meget tydelig tan line, så ser det lirens ud. Brian Holm har hertil udtalt, at det er et totalt no-go at cykle i ankelstrømper, eller grimme cykelstrømper generelt. Dette kan man undgå med et par fra Hasenjagd

Umiddelbart er der ikke en finger at sætte på det klassiske design, der passer til alle cykelsko – ligegyldigt farve. Man kan nemlig købe classic-modellen i alskens forskellige farver, der gør det muligt at tilpasse strømpen til sko eller outfit. Vi har valgt at parre de gule strømper med et helt sort outfit, mens de hvide er parret med et par hvide sko. 

Pasform 

Designet af strømpen er som sagt meget minimalistisk, strømpen er minimalistisk og hermed er pasformen ligeledes helt minimalistisk. Classic strømpen er produceret i en blanding af 93% Prolen garn og 7% Elastane, der er med til at give en helt sublim kombination af slidstærkt og tætsiddende materiale. Selve stoffet er udført således, at der er net på oversiden af foden og hermed komfort i alle situationer. Herudover er strømpen forstærket på trædefladen, hvor der er ekstra slidstærke zoner ved tå og hæl. Den ekstra slidstyrke kan nemt ses og mærkes, når man får strømpen i hånden – supergod kvalitet.

Valget af Elastane er med til at give en meget tætsiddende strømpe, hvilket er essentielt, hvis man vil undgå vabler eller lignende. Elastane har dog flere funktioner, da denne også er med til at give en let kompressionsstrømpe, der giver bedre blodcirkulation. Netop den bedre blodcirkulation har jeg oplevet på længere ture, hvor jeg oftest har døjet med sovende fødder. De sovende fødder er ikke væk, men de er forbedret og indtræder senere på cykelturen. Alt imens Elastanen giver en tætsiddende strømpe, er Prolen garnet med til at give en helt luftig og let strømpe, der transporterer sveden væk fra kroppen. Materialevalget er ydermere med til, at man får en meget lettere strømpe, der er hele 50% lettere end en klassisk bomuldsstrømpe. 

Konklusion

Der er slet ingen tvivl om, at Hasenjagd har fat i den lange ende, når det kommer til design og slidstyrke. Strømpen er yderst velproduceret og man føler næsten ikke, at man har strømper på. De sidder tæt til foden, transporterer sved og producerer minimal friktion i cykelskoen. Personligt er jeg meget begejstret for Classic 6-strømpen, da den indeholder alle de ting, der er med til at gøre cykelturen mere behagelig, mens man kan holde den stilrene linje. 

Prisen lyder på 129,- pr. par, hvilket nogenlunde er det gængse prisleje for et par gode cykelstrømper. Prisen kan altid diskuteres, da strømper velsagtens er den del, der hurtigst bliver slidt i forbindelse med cykling, men ønsker man ikke at gå på kompromis med kvaliteten, så går man ikke galt i byen hos Hasenjagd. Vi anbefaler derfor Hasenjagds Classic 6 strømper til alle niveauer. Endvidere kan de også bruges til eksempelvis løb, da friktionen igen er minimal i skoen. 

Karakter

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.