Test: HJC Valeco cykelhjelm

Lige nu ruller Tour de France over skærmen, hvor de professionelle cykelryttere kæmper om den gule trøje og måske en gul hjelm? HJC der sponsorer blandt andre Israel Start Up Nation og AG2R Citroën har endnu ikke haft en gul hjelm i spil, men mon ikke den er klar, hvis det skulle ske for en af rytterne. I denne forbindelse har vi testet HJC’s Valeco hjelm, der er en god blanding mellem letvægt og aerodynamik. 

Størrelser

  • Small 51-56 cm
  • Medium 55-59 cm
  • Large 58-63 cm

Design og funktionalitet

HJC’s hjelme har et karakteristisk design, der allerede ved første øjekast signalerer fart. Alle cykelhjelme fra HJC har et aerodynamisk design, selvom de ikke er produceret som en decideret aerohjelm. 

HJC Valeco er en rigtig fin blanding mellem letvægt og aerodynamik. Hjelmen vejer ca. 230 gram, hvilket kun er 30 gram mere end storebroderen Ibex 2.0, der koster godt 900 kroner mere. Aerodynamik og ventilation hænger ikke altid sammen, men ved Valeco får man aerodynamik, der er udviklet i vindtunnel, mens man får masser af ventilation via de 12 ventilationshuller. 

Specielt mærker man de tre store ventilationshuller, der er at finde foran på hjelmen. Hullerne giver rigtig god luft til den forreste del af hovedbunden, hvor man oftest også kan se håret have form herefter, når man kommer hjem og tager hjelmen af. Det mindst ventilerede område er øverst på hovedet, hvor Valeco er lidt lukket.

Aerodynamik er oftest svær at fornemme 100% i virkeligheden, men udformningen af Valeco er aerodynamisk, og HJC har testet de aerodynamiske fordele i en vindtunnel. Der er ingen tvivl om, at Valeco transporterer vind og luft henover yderskallen og videre væk fra hovedet, men kommer vinden fra siden, kan man mærke, at den river lidt i hjelmen. Det er oftest i sidevind, man kan mærke de aerodynamiske fordele. At sidevind river i hjelmen giver god mening, når man ser hjelmen fra siden. 

De aerodynamiske fordele ved hjelme kan ofte tilføje lidt på vægt-fronten, men det er umiddelbart ikke et problem ved Valeco, da hjelmen kun vejer ca. 230 gram. Valeco er altså en let og aerodynamisk hjelm til en fair pris. 

HJC har produceret Valeco med en in-mold teknologi, hvilket betyder, at de har produceret yderskal og inderskal ud i et. Teknikken skal sørge for en mere holdbar hjelm, der tillige har en flottere finish. 

På indersiden finder man fem gode puder, der giver god støtte og fanger en god portion sved under kørsel. Bagerst finder man et klassisk justeringssystem, der er af god kvalitet. Det er muligt at fornemme kvaliteten af spændet, når man hører og fornemmer klik-lyden. Justeringsspændet giver gode muligheder for individuel justering inden for den størrelse, man har brug for. Vi har testet hjelmen i Small, hvilket har været et perfekt match. Slutteligt kan man justere “højden” af spændet, så den sidder højt eller lavt i nakken.

Stropper og lukkeanordning er også helt klassisk, men af en rigtig fin kvalitet. Der er en masse justeringsmuligheder, så hjelmen burde passe til dine individuelle behov. 

Konklusion 

Det vigtigste ved en hjem er, at den er sikker og passer på hovedet, hvis uheldet er ude. HJC Valeco er selvfølgelig godkendt, og jeg er sikker på, at den kan klare de sikkerhedsmæssige udfordringer. Det eneste minus er, at Valeco ikke kommer med MIPS, men til en pris på 999,-, kan man ikke forvente det hele. 

En anden ting er udseende, hvor jeg personligt er ret begejstret for HJC’s design. Jeg synes, at Valeco har et super godt mix af aerodynamik og ventilation, der gør, at den også er super stilet. Den blå, sorte og hvide kombination, som vi har testet er spot on, og hjelmen står super skarpt. Ønsker man en anden farve, kan Valeco købes i hele 8 forskellige farvekombinationer. 

Pris og tilgængelighed

Pris: 999,-

Funktionalitet 9
Design 10
Pasform 9
Pris 9
9.3
Tags fra indlægget
,
Mere fra Mathias Busk Sælgen
Test: Osprey Escapist 25 Rygsæk
Osprey er efterhånden ved at være et velkendt rygsækmærke, der laver rygsække...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.