Test: iGPSPORT HR40 Pulsbælte

iGPSPORT er en kinesisk producent som vi ikke tidligere her på redaktionen har stiftet bekendskab med. Det vil dog ændre sig de kommende uger da Cykelgear.dk har fået forhandling af iGPSPORT og har sendt os et bredt udvalg af produkter til test.

iGPSPORT er som nævnt kinesisk og ikke et specielt stort brand herhjemme, det betyder at priserne er virkelig skarp, så man får ny teknik til lav pris!

Vi starter ud med HR40, et helt klassisk pulsbælt der bæres omkring brystet, dette understøtter både ANT+ og Bluetooth og koster 249,-

Hvad er der i kassen?

HR40 kommer i en ganske nydelig emballage og i denne finder man HR40 pulsbæltet, pulsmåler samt en lille vejledning – det er alt.

Design og features

Pulsbæltet har et helt klassisk design med en strop i blødt stof som kan justeres fra 65-95 cm. i omkreds, bæltet bæres omkring brystet og på forsiden kan selve pulsmåleren klikkes af/på som vi kender det fra næsten alle andre pulsbælter.

Pulsbæltet kan vaskes i vaskemaskinen sammen med cykeltøjet, så længe kan husker at klikke pulsmåleren af inden. Pulsmåleren tåler naturligvis sved, vand osv., men en tur i vaskemaskinen er denne altså ikke godkendt til. For de tekniske er det IPX7 godkendt.

Pulsmåleren drives af et CR2032 knapcelle batteri der skulle give op til 1200 timers brug inden det skal udskiftes, det har jeg af gode grunde ikke kunne teste – men under alle omstændigheder kan du kører rigtig langt inden batteriet skal udskiftes! Udskiftning af batteriet sker nemt uden brug af værktøj, man skal blot bruge en mønt eller lign. for at åbne selve batteriholderen og udskifte batteriet.

HR40 kan måle pulsslag fra 40-240rpm og aflæser pulsslag via ECG der er den mest præcise aflæsningsmetode.

HR40 kan kommunikere med dine enheder via både Bluetooth og ANT+, hvilket i praksis betyder at det kan bruges sammen med både cykelcomputere, smartphones, AppleTV og meget andet. Garmin’s Dual HRM kan det samme, men koster også knap det dobbelte! Det er klart et plus for HR40 at det kan “begge dele”, så man kan bruge det på hometraineren om vinteren via Bluetooth sammen med en iPad/AppleTV eller lign., og om sommeren via ANT+ på ens Garmin EDGE cykelcomputer.

Jeg har testet bæltet via både ANT+ og Bluetooth på Zwift via PC og har sammenlignet målingerne med dem jeg har fået på mit Garmin ur. Jeg har ikke oplevet nogle udfald på målingerne ved hverken Bluetooth eller ANT+ forbindelse og målingerne stemmer med dem som jeg får fra Garmin’s pulsmåler på håndleddet – så min uvidenskabelige konklusion er at dataerne er valide.

Konklusion

Med en pris på kun 249,- er HR40 fra iGPSPORT vel nærmest et røverkøb. Det sidder godt, er nemt at justere og da det understøtter både ANT+ og Bluetooth kan det bruges på praktisk talt alle enheder, både ude og inde, så kan kan nøjes med ét pulsbælte.

Hvad enten man er på udkig efter et nyt pulsbælte, eller et ekstra der skal kunne fungere via Bluetooth til indendørs træning på Zwift eksempelvis, så kan jeg varmt anbefale HR40 fra IGSPORT.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 249,-

Funktionalitet 10
Design 8
Pris 10
9.3
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Fox Attack Ultra Short
Vi har endnu engang haft et Fox produkt på testbænken, denne gang Fox...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.