Test: iGPSPORT iGS10S cykelcomputer

Vi har endnu en gang haft fingrene i en cykelcomputer fra kinesiske iGPSPORT. Denne gang tager vi et ekstra kig på deres bestseller iGS10S, der er en super kompakt, enkel og funktionel cykelcomputer. I denne ombæring har vi testet iGS10S som et såkaldt bundle, hvor både fart og kadencemåler indgår i pakken.

Hvad får du med i pakken? 

  • iGS10S enheden 
  • Mini-USB ladekabel 
  • Beslag til montering 
  • Brugsanvisning

Udvalgte specifikationer

  • Bluetooth med tilslutning til smartphone 
  • GPS
  • Understøtter kadence- og fartsensorer via ANT+
  • Op til 30 timers batteritid 

Design og funktionalitet

iGS10S er meget kompakt og skærmen er ikke særlig stor. Dog er skærmen væsentligt større end andre cykelcomputere i samme prisklasse. Designet er enkelt, klassisk og vældig pænt. Enheden er bygget op i sort, hård plast, der både ser fint ud og er med til at gøre enheden robust. 

Enkeltheden kommer hurtigt til udtryk, da iGS10S kun er udstyret med 2 knapper. Den ene er til at tænde og slukke med, mens den anden er til at lave indstillinger eller til at skifte mellem siderne. Ofte ses findes der også knapper på siden, der kan bruges til at bladre med, men det er ikke tilfældet her – den er helt “skrabet”. “Skrabet” på den gode måde, hvor der ikke er unødvendige funktioner eller knapper. 

Som vi kender det fra storebroderen iGS520, så er det også muligt at opsætte iGS10S via en smartphone. App’en iGSSPORT, der findes både til android og iphone, kan bruges til at lave sider på iGS10S samt overføre data fra enheden. Som vi skrev sidst, så er iGSSPORT i færd med at lave deres helt eget netværk, som man kender det fra Strava. De ture, man kører med cykelcomputeren, bliver overført direkte til App’en. App’en understøtter endvidere Strava, så man også kan få sin data derover. Det er supersmart og app’en fungerer udmærket – bedre end GarminConnect, men dårligere end WahooElemnt

iGS10S er en videreudvikling af iGS10, der i bund og grund er samme cykelcomputer, men forskellen er, at S-modellen understøtter kadence- og fartsensor, hvilket vi har testet. Vi har testet iGPSPORTs egne sensorer, men man kan også benytte andre, da enheden understøtter ANT+, hvilket er det samme, der bruges ved eksempelvis Garmin og Wahoo. Begge sensorer parres nemt til enheden, hvorefter man kan tilføje datafelterne til enheden. Vi har ikke oplevet udfald under testperioden, så begge sensorer må siges at fungere upåklageligt. 

Konklusion 

iGS10S koster ikke mere end 339 danske kroner, hvilket virker helt uhørt for en cykelcomputer med GPS og mulighed for tilslutning af sensorer. Der er ingen tvivl om, at iGS10S er en super fin og funktionel cykelcomputer til prisen, og jeg vil helt klart anbefale den til nybegynderen, der ikke behøver andet end de helt basale tal som fart, gennemsnitsfart, tid og kilometertal. Endvidere har den mulighed for opkobling af sensorer, der specielt kan være brugbart i skoven, så man er sikker på, at computeren opfanger bevægelse fra fartsensoreren. 

Til 339 kroner er det svært at sætte ret mange fingre på iGS10S, hvis man sammeligner med andre cykelcomputere i den prisklasse. Ønsker man et fint og hurtigt overblik over sin træning, der endda kan komme digitalt via app’en, så er den et fint køb, men ønsker man lidt flere funktioner og eksempelvis indbygget højdemåler, så skal man kigge videre. Mere kan man trods alt ikke forvente til den pris.

Pris og tilgængelighed

iGPSPORT iGS10S 339,-
iGPSPORT iGS10S Bundle – Fra 699,-

9 Funktionalitet

8 Design

9 Brugervenlighed

9 Pris

8.8
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Mathias Busk Sælgen

Test: GripGrab RaceThermo skoovertræk

Vi har i slutningen af vintermånederne og starten af foråret testet et...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.