Test: Isadore Alternative 3/4 Bibshorts

Hvad gør man egentlig når det er lidt for koldt til bibshorts, men for varmt til lange bibtights? Man trækker naturligvis i et par 3/4 bibshorts, her er knæene nemlig beskyttet, så man rent faktisk kan bruge dem i forholdsvis lave temperaturer, alt efter hvor kuldeskær man er – naturligvis.

Vi har testet Alternative 3/4 Bibshorts fra Isadore i løbet af foråret.

Design og detaljer

Alternative 3/4 bibshorts er lavet i 100% genbrugsmaterialer, 75% nylon og 25% elastan. Materialet er GRS certificeret og bl.a. hydrofobisk så vand og skidt preller af, mens det har 4-vejs stræk, er mere modstandsdygtig mod ridser/skrammer og endda yder beskyttelse mod solens UV stråler – sidstnævnte via en coldblack behandling. Normalt vil et sort materiale tiltrække solen, mens materialet her “afviser” solens stråler så varmen ikke når huden på samme måde.

Selve materialet er forholdsvis tyndt, men da de er længere end normalt er de oplagte til forår, tidlig sommer og efterår – med andre ord alle overgangsperioderne hvor vejret kan svinge ganske meget.

Alternativ 3/4 er med 3/4 ben, hvilket betyder at de går ned over knæet – så slipper man for løse knæ og er lidt bedre beskyttet i overgangsperioden, under 10 grader så bør knæene være dækket, det er i hvert fald hvad jeg er blevet fortalt igennem tiden.

De har klassiske flade seler i mesh og en lukket ryg i mesh også, da den er i mesh er ventilation og åndbarhed stadig rigtig fin – men naturligvis med lidt mere beskyttelse end hvis den havde været helt åben.

Afslutningerne under knæene er laserskårne elastikker med silikoneprint indvendigt, det skulle holde dem på plads og forhindre dem i at glide op. På bagsiden af knæet er indsat mesh-paneler som gør materialet mere fleksibelt og åndbart.

Indvendigt er en pude fra Elastic Interface, produceret i Italien af 100% genbrugte materialer, i dette tilfælde PET flasker. Puden er deres Eco 4D udgave som er lidt bredere end normalt og derfor gør sig rigtig godt på de længere ture hvor man har behov for lidt ekstra “padding”. Puden er naturligvis opdelt i zoner med varierende tykkelse på skummet for at give optimal komfort og som noget af det jeg personligt sætter pris på, så går den dejlig langt op foran ved skridtet.

Komfort og pasform

Alternative 3/4 Bibshorts er testet i str. S (Fås fra XS – XXL i herre udgaven) og den størrelse passer fint til mine 175 cm. og 65 kg. Bibshortsene sidder rimelig tæt omkring livet og på lårene, men jeg savner dog de sidder lidt tættere ved afslutningerne under knæene, her oplever jeg at de kravler lidt op og materialet folder en smule.

Puden er til gengæld rigtig god og yderst komfortabel – både på landevejen, hvor jeg benyttede dem ifm. Bakkeløbet og på gravelcyklen hvor jeg har kørt flere længere ture i dem på de dage hvor vejret har været lidt ustadigt. Puden giver den helt rigtige støtte og man mærker den nærmest ikke, det er noget nær perfekt for mig!

Konklusion

Alternative 3/4 Bibshorts er et par glimrende bibshorts til “mellemsæsonen”, udført i lækre (grønne) materialer og med en rigtig god pude som er tilpas fleksibel – men stadig giver god støtte.

Løsningen med 3/4 ben giver god mening på de køligere dage, men jeg synes ikke de sidder særlig godt omkring mine knæ – materialet er lidt for løst og det ender hurtigt med at folde en smule og glide lidt op. Det betyder ikke noget særligt for funktionaliteten, da knæene stadig er beskyttet, men det ser ikke så smart ud.

Kører man flere kilometer end gennemsnittet – under alle slags vejrforhold, så giver Alternative 3/4 Bibshorts god mening at investere i. Cykler man derimod sjældent i “mellemsæsonen” vil jeg nok hellere anbefale en løsning med et par løse knæ sammen med ens favorit bibshorts.

Samlet set et par rigtig fine bibshorts, men med en pasform omkring knæene som ikke passer mig 100%.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 180 eur / ca. 1350,-

Funktionalitet 9
Komfort og pasform 7
Design 8
Pris 7
7.8
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Guide: Det perfekte cykelværksted
Uanset om man kører racer, MTB, downhill eller noget helt fjerde, vil...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.