Test: Isadore Long Sleeve Shield Jersey

Slovakiske Isadore’s Long Sleeve Shield Jersey er en langærmet jersey der er velegnet til overgangsperioderne, altså primært forår og efterår. Den er varmere end en almindelig jersey, men stadig ike helt så beskyttende som en “rigtig” jakke. Vi har haft testet den i løbet af vinteren og foråret.

Design og detaljer

Long Slevee Shield Jersey adskiller sig faktisk lidt fra mængden af cykeltøj, da den, som deres Gravel-serie, er lavet i en merinoulds-blanding. Det betyder at fronten er delvist i dette materiale, samt mere beskyttende og vindtætte paneler på øverste del af bryst og skuldre, samt på albuerne. Denne kombination giver optimal beskyttelse mod vind og vejr, mens man stadig har en god åndbarhed. Materialet kan altså modstå vind og en lille byge klares også.

Materialet består af 53% polyester, 44% merinould 3% lycra og man kan få den i flere farver og i udgaver til både mænd og kvinder.

Jersey’en er med høj krave og gennemgående lynlås – simpelt!

Bagpå er 3 gode åbne lommer som nemt rummer energi, slange og en pumpe – mens endnu en lomme “udenpå”, med lynlås, kan rumme nøgler eller lign., den er desværre ikke stor nok til at rumme en smartphone.

Designet er lidt råt/tough og passer virkelig godt til gravel – det er også her jeg primært har testet jersey’en. Gravelture er ganske ofte lidt længere ture i vekslende terræn og med pulsen kørende op og ned. Det betyder også at ens behov for beskyttelse og åndbarhed kan være ret varierende på en sådan tur og her kommer merinould-materialet virkelig til sin ret, da det har imponerende gode temperaturregulerende egenskaber.

Pasform og komfort

Long Sleeve Shield Jersey er testet i str. S og den størrelse er perfekt til mine 65 kg. fordelt på 175 cm. Pasformen er tæt, men stadig med lidt bevægelsesfritid – det er klart komforten der er vægtet højere end vindmodstanden og det stemmer fint overens med Isadore’s overordnede filosofi samt den målgruppe som jeg tænker vil gå efter denne jersey – nemlig gravel-rytterne.

Jersey’en er testet igennem vinteren og tidligt forår, med alt fra temperaturer på et par grader, til en 10-15 grader og i dette spænd har den været helt genial for mig, blot med en passende baselayer indenunder. Jersey’en giver fin beskyttelse mod vind og vejr, altså kan den også klare en lille byge – mens længerevarende regn ikke er dens favorit. Den gør sig bedst i “træls”, men tørt, vejr, hvor man får en blød og lækker jersey der sidder godt til kroppen og holder en lun, uden at gå på kompromis med åndbarheden. Jersey’en er også testet på længere gravelture (+100 km) af flere timers varighed og også her har den bevist sit værd og holdt en lun og tør, selv med et par pauser undervejs.

Konklusion

Det er ingen hemmelighed at jeg er blevet enormt begejsret for Long Sleeve Shield Jersey fra Isadore, den har en rigtig god pasform, er udført i lækre materialer med “premium” følelse og så giver en bare rigtig god beskyttelse mod vind og vejr – særligt når det veksler som i Danmark. Den vil kunne bruges en stor del af foråret, efteråret og vinteren – i vinterperioden evt. med et lag udenpå, på de helt kolde dage, ellers står den fint alene med en passende baselayer underneden.

Designet er samtidig lidt råt og skiller sig lidt ud, uden at være “flashy” – så de fleste vil synes designet er pænt og passer sammen med resten af cykelgarderoben.

Prismæssigt er vi i den højere end for en jersey, men når man har for øje hvor stor en del af året den rent faktisk kan bruges og kvaliteten den leveres i – så synes jeg faktisk prisen er rimelig!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1379,-

Funktionalitet 10
Design 8
Pasform 10
Pris 8
9
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: SKS RENNKOMPRESSOR fodpumpe
RENNKOMPRESSOR fra SKS er en klassiker uden lige, den har næsten 40...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.