Test: Isadore Merino Membrane Softshell Jakke

Merino Membrane Softshell jakke er en opdateret version af Isadore’s tidligere model der bare hed Softshell Jacket, en jakke der kan bruges i al slags vejr fra -5 til 10 graders varme ifølge Isadore – hvordan mon den klarer sig i den danske vinter? Læs med…

Materiale og detaljer

Merino Membrane Softshell fås i udgave til både mænd og kvinder, men man må nøjes med én farve i øjeblikket, nemlig den klassiske sorte.

Materialet er med Windtex membran som gør at det naturligvis er vindtæt, men stadig åndbart, isolerende og vandtæt op til 10000 mm. Ydersiden er vindtæt og vandafvisende med dens DWR behandling der får vand og skidt til nemmere at preller af. Indvendigt er der blød merinould som både isolerer og gør den lækker at have på.

I siderne er brugt italiensk ThermoRoubaix som har ekstra gode strækbare egenskaber, dette for at forbedre bevægeligheden og øge komforten – da materialet samtidig er mere åndbart. Isadore selv anbefaler jakken til brug i temperaturer fra -5 -> +10 grader.

Merino Membrane Softshell er med gennemgående lynlås foran og 2 små lynlåse på hver side af brystet, disse kan åbnes for at give lidt ventilation, imdvendigt er de med mesh. Lynlåsen der er brugt til gennemgående lynlås, kan nemt åbnes med handsker, ligeledes en fin lille detalje! Øverst er det muligt at knappe jakken sammen, hvis man har åbnet lynlåsen og vil undgå at jakken blafrer i vinden – endnu en super fin detalje.

Ærmerne er med klassisk bred elastik ved håndleddet, så jakken slutter tæt – men stadig er nem at få af og på.

I livet er der elastik hele vejen rundt, med silikoneprint indvendigt på bagerste del af elastikken – det hjælper med at holde den på plads omkring livet.

Bagpå er der mulighed for at vælge “kort” eller “lang” ryg, man kan simpelthen bare folde det ekstra rygstykke op og klikke det fast med en trykknap – alternativ lade det hænge og give ekstra beskyttelse af den nederste del af ryggen. Sidstnævnte er højaktuelt på dage med dårligt vejr og masser af opsprøjt bagtil.

Normal ryglængde
Med ekstra ryglængde

Bagpå Merino Membrane Softshell er der nederst 2 lommer, én større med lynlås og en mindre der er åben. Lynlås-lommen er praktisk til alt det man gerne vil sikre sig at have med retur, omvendt er den så stor og rummelig at man kan have en del sager i denne! Selv har jeg benyttet den til opbevaring af mobil, nøgler, evt. en mini pumpe også. I modsatte side er den åbne lomme, den er så til gengæld lidt mindre end jeg havde foretrukket, så det er lidt besværligt at få noget op af lommen, mens man sidder på cyklen og har handsker på – et par cm. mere i bredden havde gjort en stor forskel for mig. På den anden side kan man så glæde sig over at lommen sidder tæt til kroppen og lukker tæt i toppen, selvom den reelt er “åben”. Det betyder man ikke som udgangspunkt behøver bekymre sig om noget skulle falde ud – det vil næsten være usandsynligt.

Pasform og komfort

Jakken er bl.a. testet på en kortere graveltur med temperaturer omkring 2-5 grader hvor pulsen kom godt op og her vil undertegnede holdt varm – men uden at “koge over”. Den har også været med på langtur, da den blev benyttet på en 4 timers gravel-tur i skiftevis regn og overskyet vejr. Pulsen var her ikke helt så høj, men til gengæld var elementerne ikke helt med os, så man fik lidt vand og en del mudder. Merino Membrane Softshell klarede igen opgaven til UG og først til allersidst efter 2 pølser med brød, begyndte jeg at mærke kulden af at stå stille. Undervejs var der naturlige pauser, enten pga. punkteringer eller opfyldning af dunke og her holdte jakken mig fint lun og tør! I den mere ekstreme ende af temperaturskalaen, efter danske forhold, har den også været med på en 3 timers tur i op til -12 grader, heldigvis uden specielt meget vind – da jeg kun havde en baselayer indenunder – igen gjorde den jobbet og holdt overkroppen tør og lun – imponerende!

Den er testet i str. S og til mine 175 cm. og 65 kg. er det den helt rette størrelse – den sidder tæt til både overkrop, ærmer og omkring livet, så der er intet materiale der flagrer eller folder.

Konklusion

Efter 3 måneders ret intensiv brug, hvor den faktisk er endt med at være min “go-to” jakke på de kølige og ustadige dage er jeg helt solgt – det er en virkelig lækker jakke! Den sidder perfekt på mig, tæt som den skal- men stadig med plads til et par lag underneden. Materialet er lækkert både ind og udvendigt og så yder den bare perfekt beskyttelse mod vind og vejr hele efteråret og vinteren – når bare kan afstemmer baselayeren!

“Flappen” der giver ekstra beskyttelse af nederste del af ryggen samt bagdel, samt de gode lommer er bare nogle af de ting som får jakken til at skille sig ud, altså udover den lækre pasform og brugen af materialer af bedste kvalitet.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1949,-

Funktionalitet 9
Komfort og pasform 10
Design 8
Pris 7
8.5
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Alpe-skilte skal markedsføre Nordeuropas bedste cykel-terræn
Pressemeddelelse Permanente ”Alpe-skilte” ved 25 populære stigninger i og omkring Vejle skal...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.