Test: Isadore TherMerino Jersey

De sidste måneder har vi haft lejlighed til at teste TherMerino Jersey’en fra Isadore, en langærmet jersey i deres signaturmateriale som består af en kombination af polyester, elastan og merinould. Jersey’en er forholdsvis tyk og kan derfor bruges en god del af året – selvom det ikke er en dediceret jakke.

Vi har testet den i efterårs og vinterperioden.

Design og detaljer

TherMerino Jersey’en fås i 4 friske farver, blå, karry, rød og som her: grøn – så er man vil den helt klassiske sorte, må man altså finde en anden jersey. Størrelsesmæssigt spænder de fra XS – XXXL og der fås udgaver specifikt til både mænd og kvinder.

Materialet er, som tidligere nævnt, en kombination af polyester, elastan og merinould. Indvendigt får man glæde af den bløde merinould som har en isolerende effekt, samtidig med gode temperaturregulerende egenskaber. Kunstmaterialerne gør at materialet stadig er slidstærkt, strækbart og hurtigttørrende.

  • 53 % Polyester
  • 43 % Merinould
  • 4 % Lycra

Foran er en kraftig gennemgående lynlås samt en høj krave der beskytter halsen mod vind og vejr. Ærmerne afsluttes med en bred afslutning/opbuk og i livet er der elastik hele vejen rundt, med silikoneprint på den bagerste del for at holde jersey’en på plads.

Bagpå er der 3 åbne og rummelige lommer hvor du nemt kan opbevare alt fra energi til slange og pumpe. Der er også en vandtæt lynlås-lomme i siden, som dog desværre ikke rummer en almindelig smartphone – men er god til nøgler eller andre småting du ønsker nem adgang til. På lommerne er påtrykt et diskret Isadore logo og på ryggen et gult print som bryder designet fint.

Ifølge Isadore er jersey’en velegnet til brug i temperaturer fra -15 -> +5 grader.

Pasform og komfort

TherMerino Jersey’en har “slim fit” pasform, hvilket betyder den sidder tæt – både omkring livet og ved ærmerne. Da materialet samtidig kan strækkes ganske meget, får man derfor en tæt pasform – men med fuld bevægelighed, uden materiale der flagrer eller poser. Jersey’en har lidt ekstra længde bagtil, for at yde optimal beskyttelse af den nederste del af ryggen når man sidder på cyklen.

Indvendigt er der, som tidligere nævnt, blødt merinould som giver en lækker fornemmelse mod huden – hvis man kører med kortærmet baselayer, ellers kan man blot nyde godt af den isolerende effekt.

Jeg har testet Thermerino under forskellige vejrforhold, men oftest i nogenlunde tørvejr, da den ikke er vandtæt – og ej heller vindtæt. Det betyder dog ikke at vinden fiser lige igennem materialet, for det giver ganske glimrende beskyttelse mod vind og vejr – også selvom det er kold udenfor. Materialet er super åndbart, hvilket særligt kommer til sin ret på de lidt lunere dage eller til ture hvor intensiteten varierer – sidstnævnte kunne være en længere graveltur inkl. kaffestop.

Jeg har testet jersey’en på både korte og længere (+5 timer) ture på gravelcyklen, primært i temperaturer omkring 3-8 grader og her har jeg været rigtig glad for den gode åndbarhed og ikke mindst beskyttelsen mod vind og vejr. Derudover er jersey’en utrolig behagelig med sit bløde materiale og sit lækre for i merinould. Materialet kan strækkes tilpas meget, så man får fuld bevægelighed – uden at skulle gå på kompromis med beskyttelsen. Jeg har benyttet den ned til frysepunktet, kun med en baselayer indenunder – skal man bruge den i lavere temperaturer kan men benytte en kraftigere baselayer, eller måske 2 lag under – alt efter hvor kuldeskær man er.

Konklusion

Jeg er enormt vild med Isadora’s brug af Merinould, sammen med kunstmaterialer – da man herved får det bedste fra begge verdener. Materialet er blødt og lækkert, men kan stadig strækkes og er rimelig slidstærkt. Merinoulden inderst gør den blød at bære, skaber et isolerende lag og så virker det temperaturregulerende, hvilket betyder den kan bruges i et bredt spektre af temperaturer og under skiftende intensitet, uden man bliver fugtig.

Designet er lidt mere “råt” end det klassiske landevejs-tøj, så det er helt oplagt til gravelbrug – hvor man også får glæde af de gode temperaturregulerende egenskaber under skiftende intensitet.

Med komforttemperatur fra -15 til +5 grader kan TherMerino Jersey godt erstatte en vinterjakke, så længe man ikke har behov for en jersey eller jakke der er helt vand eller vindtæt. Personligt vil jeg dog nok kombinere den med en vindvest på de blæsende dage, eller de dage hvor temperaturen er noget under frysepunktet – men det afhænger af hvor god man er til at holde på varmen. Jeg synes den fungerer bedst alene (med en god baselayer inderst) fra -5 til +10 grader.

Hvis man, som de fleste motionister, primært kører når vejret er “OK” så vil man sjældent komme i en situation hvor TherMerino’en ikke giver nok beskyttelse nok – og har man akut brug for beskyttelse mod vind eller regn, så kan en vindvest eller regnjakke nemt trækkes udover.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1499,-

Funktionalitet 9
Pasform 10
Komfort 10
Design 8
Pris 7
8.8
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: BBB AirStrike BFP-26 fodpumpe
Tilbehørsproducent BBB har et ret omfattende udvalg af pumper, heriblandt Airstrike BFP-26...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.