Test: Isadore Winter Gloves handsker

Slovenske Isadore har, udover deres cykeltøj, også et mindre udvalg af tilbehør, herunder Winter Gloves. Som navnet indikerer er det deres svar på et par vinterhandsker og de markedsføres af Isadore som handskerne der kan holde dine fingre varme på de koldeste ture. Spørgsmålet er om de har kunne holde mine fingre varme her over efteråret og vinteren?

Design og detaljer

Winter Gloves er udført i materiale fra Italien, hvilket i sig selv er lidt et kvalitetsstempel. Materialet er en kombination af nylon og elastan samt polyester og elastan, alt efter om man kigger på inder eller yderlaget. Materialet minder om tyndt neopren og kan strækkes rimelig meget, så man får den tætte pasform. Materialet er både vindtæt og vandafvisende, sidstnævnte betyder at de sagtens kan klare mindre byger, men ikke er velegnet til vedvarende regn.

Handskernes design er ret klassisk og afdæmpet, de går langt op omkring håndleddet for ekstra beskyttelse og har en refleksstribe øverst. Sidstnævnte vil dog, med stor sandsynlighed, blive skjult af ærmet hvis man trækker jakken over handskerne, så den burde måske være placeret lidt anerledes.

I håndfladen er der placeret 2 gel puder på ydersiden af hånden. De sidder faktisk ret godt placeret, men jeg kunne personligt sagtens have undværet dem. Tommel og pegefinder er forstærket og selvom handskerne ikke officielt er touch-screen kompatible er det lykkedes mig at “bladre” på siderne på Garmin’en, dog med lidt besvær. Det er virkelig ærgerligt at Isadore ikke har sikret de fungerer bedre sammen med touchscreens, så man ikke behøver have handskerne af hvis man skal betjene sin telefon eller cykelcomputeren.

Pasform og komfort i koldt vejr

Handsker har jeg testet i str. S, da mine hænder ikke er specielt store og de sidder rigtig fint på mine hænder og fingre. Pasformen er tæt og det betyder at man bevarer en god bevægelighed til at betjene cyklens udstyr – hvilket er en stor fordel for mig. Ulempen ved den helt tætte pasform er at de får en lidt ringere isolerende effekt, da der ikke er noget luft i handskerne der kan holdes varm og bruges som “isolering”.

Jeg har testet handskerne i blandede vejrforhold, men primært omkring frysepunktet og jeg synes der er lidt udfordringer når vinden er stærk, der savner jeg en eller anden form for isolering i handskerne for at holde hænderne lune. Er intensiteten rimelig og vinden begrænset er de dog fine til brug omkring frysepunktet, men personligt ville jeg nok ikke bruge dem i temperaturer derunder. Med til forklaringen hører også at jeg ikke har de varmeste hænder, så det afhænger lidt af hvor hårdfør og kuldeskær man er!

Handskerne er ret lette at få af og på, undervejs på turen, og jeg har selvom de er blevet vasket en del gange og er blevet brugt under mudrede forhold, så fremstår de stadig næsten som nye – så det virker til at være holdbare og gode materialer de er lavet i.

Konklusion

Winter Gloves fra Isadore har en vejledende pris på omkring 600,- og det synes jeg simpelthen er for høj en pris, uagtet at materialer og den generelle kvalitet er i top. Udfordringen for mig er manglende (ordentlig) understøttelse af touchskærme og så ser jeg dem nok mere som en efterårs eller tidlig vinter handske, end hanskerne jeg vil bruge på de allerkoldeste vinterdage – her kan de simpelthen ikke holde mine hænder lune og beskyttende mod elementerne.

Produktet er bestemt ikke dårligt, men egner sig – efter min mening, bedre til efterår og tidlig vinter med temperarurer over frysepunktet hvor man så kan glæde sig over de lækre materialer og en glimrende pasform.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 589,-

Funktionalitet 7
Pasform 8
Komfort 7
Design 8
Pris 6
7.2
Mere fra Noel Juul Christensen
Spar 15-40% på Cannondale cykler i april
Cykelexperten.dk holder forårsudsalg og har nedsat alle Cannondale cykler med 15-40%, besparelserne...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.