Test: Jaybird Vista hovedtelefoner

Samlet karakter

Jaybird, som i dag ejes af Logitech, er et firma som udelukkende fokuserer på lyd til sport og aktivt brug. Vista er ingen undtagelse, det er et sæt true-wireless in-ear hovedtelefoner der er bygget til at blive brugt – for de tåler både vand og sved!

Vi har testet dem de seneste uger på hometraineren.

Hvad er der i kassen?

Jaybird Vista kommer i en rigtig fin emballage hvori kan finder:

  • Jaybird Vista hovedtelefoner
  • Lade-etui
  • USB-C kabel
  • 3 sæt overtræk/tips i forskellige størrelser
  • Vejledninger

Se vores unboxing af Jaybird Vista nedenfor.

Design og funktioner

Vista ligner de fleste andre true wireless hovedtelefoner, med Jaybird logoet på ydersiden og et silikone-overtræk der holder dem fast i ørerne, samt tips i forskellige størrelser. Den yderste del, ved loogoet, fungerer samtidig som knap hvorfra de kan betjenes, altså der kan skiftes nummer eksempelvis.

De føromtalte silikone-overtræk findes i 2 udgaver, én med en lille “krog” der holder Vista fast i øret, og én uden. Personligt foretrækker jeg udgaver med den lille krog, da hovedtelefoner således er sikret to steder, delen der går ind i øret og krogen der holder dem fast i øret.

De vejer 6 gram med “medium” silikone-overtræk, så de er på ingen måde tunge at have i ørerne.

Forbindelsen er trådløs via Bluetooth 5.0 og det betyder at de kan bruges sammen med alt fra smartphones til computere. Der er også indbygget mikrofon, så de kan bruges som headset hvis man måtte ønske det.

Batteritiden er op til 6 timer på én opladning, og det er altså virkelig fint for et sæt true wireless hovedtelefoner – her er det ikke unormalt at man må “nøjes” med 2-3 timers batteritid. Derudover er der næsten 2 fulde opladninger i det medfølgende etui – op til 10 timer. Løber man tør for strøm kan man, via etuiet, lave en lynopladning hvor man på 5 min får ca. 1 times spilletid! Det er ret genialt hvis man løber tør lige inden man stiger på bussen, toget, flyet eller noget helt fjerde.

Vista er IPX7 certificerede, hvilket betyder at de tåler at blive brugt i al slags vejr, samtidig tåler de sved – så de er meget velegnede til sport og aktivt brug.

Det medfølgende lade-etui er virkelig lækkert, med magnetiske holdere til hovedtelefonerne og så er det udført i kraftig plastik der gør at det virker super robust. Der er et enkelt USB-C stik til opladning og så er der en enkelt diode der indikerer opladning, en ret diskret løsning. Etuiet er ikke kun til opladning, men også blot til opbevaring for at sikre de ikke går i stykker eller bliver væk under transport.

Via Jaybird app’en kan man oprette en custom equalizer-profil som kan loades over på hovedtelefonerne hvis man har specifikke ønsker eller krav til ens lyd.

Lydkvaliteten og pasformen

Vista er ét af de absolut bedste sæt in-ear hovedtelefoner jeg nogensinde har testet. De sidder helt perfekt i mine ører, tæt – men uden det bliver ubehageligt. Derudover så sørger “krogen” for at de bliver på deres plads, selvom man bevæger sig og sveder som en gal – den løsning her virker bare!

Når jeg tester hovedtelefoner på hometraineren indendørs, oplever jeg ofte at måtte “justere” på dem undervejs, fordi sveden gør det svært for dem at blive i ørerne – samtidig bevæger man sig en del og det gør at mange andre enheder går lidt løst. Det har på intet tidspunkt været tilfældet med Jaybird Vista, de sidder fast – og bliver der. De er virkelig behagelige og det er en ren fornøjelse ikke at kunne sætte dem fast i ørerne med jævne mellemrum.

Lydkvaliteten er heldigvis også helt i top, og Jaybird Vista klarer alle genrer til UG, uanset om det er stille og rolig “chill” musik eller hårdt pumpende træningsmusik så leverer Jaybird Vista varen! De kan spille tilpas højt, men vigtigt af alt så forbliver lyden klar og tydelig, uanset lydniveauet. Der er en god bund i musikken, som altid forudsat at man bruger de rette tips, så de sidder til i øregangen – sidder de ikke til, så får man ikke den optimale oplevelse af bassen.

Konklusion

Jaybird Vista er blevet min nye favorit og slår alt andet jeg har haft mellem hænderne til dato – når vi snakker true wireless. Her får man pænt design, god lang batteritid, et lækkert ladeetui, super pasform/komfort og en virkelig god lyd – og alt dette for “kun” 1400,-

Skal man bruge et sæt hovedtelefoner til træning, som skal være kompakte og “true wireless” så vil jeg så absolut anbefale at man tjekker Vista ud!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1399,-

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.