Test: JBL Endurance Peak hovedtelefoner

Jeg har den seneste tid haft fornøjelsen af at teste JBL’s svar på øretelefoner til en aktiv livsstil, og jeg må sige at de overraskede positivt!

Hvad er der i æsken?

  • 1 x JBL Endurance Peak øretelefoner
  • 1 x Opladningsetui
  • 1 x USB opladningskabel
  • 3 x Ørepropper / fittings
  • 1 x Quickguide & manual
  • 1 x Sikkerhedsguide & garantiforskrifter

JBL Endurance Peak kommer i en relativ simpel indpakning: Du løfter blot i den lille stofsplit på højre side, hvorefter æsken åbnes. Ikke noget med at skulle rive plastik i stykker eller åbne flere lag pap, for at få fingrene i selve produktet. Det første man ser, er øretelefonerne og dertilhørende opladningsetui og udover opladningskablet er det alt du skal bruge, efter at have valgt det passende sæt fittings. Disse øretelefoner er simpelthen så ligetil at bruge – særligt efter at have læst quickguiden.

Se vores unboxing video af JBL Endurance Peak nedenfor.

Design og funktionalitet

Det er formentligt ikke et prisvindende design – objektivt set – som vi har med at gøre, når vi ser på JBL Endurance Peak, men rent funktionelt virker de utroligt godt. Ift. andre øretelefoner er de ved første øjekast en smule store eller klodsede, og de kastede da også et par ekstra blik af sig, da jeg første gang prøvede dem, i et større kontorlandskab. De er bestemt ikke usynlige når man har dem på, og den lille blå diode som fortæller dig – og resten af omverden at de er tændte, er svær at overse. Opladningsetuiet er kompakt og vejer omkring 50g – og det er tilpas småt, så man kan have det med overalt og dermed sikre at man aldrig løber tør for strøm, dog lidt for tykt til at man vil transportere dem rundt i sin bukselomme. På fronten af etuiet er der fire hvide dioder, som fortæller dig hvornår det er tid til at oplade etuiet igen.

Øretelefonerne holder strøm i op til 4 timer og opladeren kan supplere med 24 timers ekstra tid, ved en fuld opladning. Øretelefonerne kan lynoplades på 5 minutter, således at du sætter dem i etuiet i kort tid, og 5 minutter efter har du op til en times brug igen. Det er altså ret hurtig opladning, efter min mening.

Funktionelt er JBL Endurance Peak en noget anden oplevelse. Når du først har valgt de passende fittings til øretelefonerne og sætter dem i ørene, så sidder de virkeligt godt. Du kan løbe, træne, hoppe og hvad du ellers ville give dig til under en træningssession og de falder aldrig ud eller kommer til at sidde forkert. De er virkeligt gode til aktivt brug. Installation/tilkobling af JBL Endurance Peak er så simpelt som noget kan være. Du sætter dem blot i øret, hvorefter de med en kort robotagtig tone bekræfter at de er tilkoblet din musikenhed via bluetooth (ex. mobiltelefon). En magnet i hver af øretelefonerne registrerer når bøjlen, som sikrer at de ikke falder af under brug, løftes hvorefter de tændes. Når du tager dem ud af øret og ligger dem fra dig eller sætter dem i opladeren, så slukkes de igen. Den højre enhed kan bruges til at pause/starte musik, springe frem eller tilbage imellem numre – og til at tage og afslutte opkald med. Ligeledes til at skrue op og ned for lyden under brug. Til tider kan touch funktionen dog være lidt svær at bruge, hvis dine fingre er lidt for fugtige.

Den indbyggede mikrofon fungerer godt til telefonsamtaler under brug og lyden går rent igennem begge veje. Mikrofonen er tilpas støjreducerende og det skete i hvert fald kun sjældent at mit åndedræt overdøvede hvad jeg forsøgte at sige til personen i den modsatte ende. Øretelefonerne er sved- og vandtætte og du kan derfor bruge dem uden at skulle tænke over dette, hvilket jeg tidligere har været ude for med andre øretelefoner jeg har prøvet. JBL Endurance Peak fungerer altså bare til træning o.l. Det eneste jeg har at udsætte på funktionaliteten, er at det kun er den højre som bruges herved, så der er ingen samtale i stereo, hvilket kan virke en smule underligt, når man lige har hørt musik i stereo.

Jeg er ikke typen som gider have min mobil på mig, når jeg er en tur i træningslokalet – heller ikke på løbebåndet eller på motionscyklen, og jeg opdagede derfor ved et tilfælde hvor god rækkevidde der er på JBL Endurance Peak, selv når min telefon ikke var i nærheden. Jeg oplevede på intet tidspunkt et udfald i lyd – heller ikke ved samtaler – selv da jeg var næsten 15-20 meter væk fra telefonen.

Jeg har tidligere oplevet at øretelefoner har irriteret mine øre ved længere tids brug, i en sådan grad at jeg på sigt er stoppet med at bruge dem. Dette er dog ikke sket ved brugen af JBL Endurance Peak. På intet tidspunkt under brug har jeg haft brug for at tage dem ud, for at hvile ørene eller ladet være med at bruge dem, fordi mine øre har været ømme pga. brugen af dem. Jeg har endda brugt dem både når jeg har siddet foran computeren og arbejdet og senere på dagen under træning – løb etc. Det fedeste ved disse øretelefoner er næsten, at der ingen ledning er overhovedet – hverken imellem dem eller til en ekstern enhed – hvilket medvirker til at de er behagelige, selv efter længere tids brug.

Lydkvalitet

Både ved stillesiddende brug og aktivt brug vil jeg sige at øretelefonerne er gode. Bevares, det er ikke exceptionel god lyd, men dette er heller ikke øretelefoner til brug af mixing af musik etc. Så med det i baghovedet, så vil synes jeg de fungerer rigtigt godt. De udelukker al form for støj – ikke engang når folk snakker lige ved siden af dig, vil du ligge mærke til det – og lyden er ligeledes i top. JBL Endurance Peak har en god dybde ift. bass, diskant og mellemtone, uanset hvilken type musik du er til. Selv er jeg til den type med masser af bass og diskant, og øretelefonerne får det hele med. De spiller altså bare godt!

Konklusion

Er du ligeglad med hvordan du ser ud når du dyrker motion, så vil jeg klart anbefale JBL Endurance Peak True Wireless øretelefoner. De er simpelthen geniale til både motion og stillesiddende arbejde. Hvis du ikke er den store feinschmecker ift. lyd, så går du ikke galt i byen med disse øretelefoner. De kan ved første øjekast virke klodsede, men de sidder virkeligt godt i øret og bøjlen omkring øret hjælper med at holde dem på plads, således at de ikke falder ud eller kommer til at sidde forkert, uanset hvordan du bruger dem. De har en god rækkevidde så du ikke behøver gå rundt med din telefon under træning eller du kan koble dem til en computer i lokalet og der vil intet lydmæssigt udfald være. Opladeren virker perfekt – du sætter blot øretelefonerne i etuiet efter brug, og så er de opladet når du skal bruge dem næste gang. De fire dioder på etuiet fortæller dig hvornår der er brug for at oplade etuiet igen og det er rigtigt smart. Er de øretelefonerne løbet tør for strøm, kan de på 5 minutter oplades til ca. 1 times ekstra brug. Det er rigtig fedt, særligt hvis man har glemt at sætte dem i opladeren op til brug. De kan i skrivende stund købes til ca. 1.199,- og det er penge givet godt ud, hvis du er til øretelefoner og gerne vil være ledningsfri under din træning. Kombineret med lyden og de ekstra funktioner som øretelefonerne, er dette bestemt et godt køb.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1199,-

10 Funktionalitet

8 Design

8 Pris

8.7
Dette indlæg er tagget med
, , ,
Mere af Mikkel Daniel Nikolajsen

Test: JBL Reflect Flow hovedtelefoner

Vi tester i dag ét af JBL’s nyeste skud på stammen, JBL...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.