Test: JBL Endurance Peak II

True wireless hovedtelefoner bliver bare mere og mere populært. Den totale frihed man får med et sæt hovedtelefoner, der ikke har nogen former for ledninger og styres via bluetooth, er super rar. Friheden er specielt rar ved indendørs træning, hvor man måske ikke har så meget tøj på, der kan holde ledninger på plads. Personligt kører jeg ofte Zwift uden en overdel, hvorfor det er super smart, at man er fri for ledninger, der irriterer under kørsel. I denne ombæring har vi testet et sæt true wireless hovedtelefoner fra JBL. Navnet er JBL Endurance Peak II, og er det ene af to hovedtelefoner, vi tester fra JBL. 

Hvad får du med i pakken? 

  • ENDURANCE PEAK II
  • 3 x størrelser ørepropper
  • 1 adapter
  • 1 x opladningskabel USB-C
  • 1 x opladningsetui
  • 1 x garanti / advarselsark
  • 1 x lynguide / sikkerhedsdataark

Udvalgte specifikationer 

  • Bluetooth 
  • Vandtæt 
  • Indbygget mikrofon 
  • Smart opladningsetui 
  • Håndfri opkald 
  • JBL Pure Bass-lyd
  • PowerHook™
  • Ægte trådløse

Design og funktionalitet

JBL Endurance Peak II er bygget op omkring et hook-system, der dækker over, at selve hovedtelefonerne har en krog, der føres rundt om øret, så man er sikker på, at de bliver siddende under træningen. Krogen er produceret tyndt gummi og sidder rigtig godt rundt om ørerne. Krogen holder hovedtelefoner godt på plads og irriterer ikke, selv ikke når man har dem monteret i mere end 3 timer. JBL’s hook-system ligner noget, man har set hos andre producenter, men JBL har en ekstra kanin i hatten, da krogene har endnu en funktion. Krogene er sådan set hovedtelefonernes tænd/sluk funktion, da de tændes, når man flytter krogen fra bunden.

Krogen finder selv ned til bunden af hovedtelefonen via en magnet og gør, at man altid kan være sikker på, at man har slukket hovedtelefonerne. På samme måde tændes hovedtelefonerne automatisk, når krogen flyttes og monteres i ørerne. 

Som sagt er Endurance Peak II et sæt true wireless hovedtelefoner og er hermed helt uden ledninger. Den trådløse del fortsætter på hovedtelefonerne, da der ej heller er knapper eller lignende på Peak II-sættet. Hvis man vi starte eller stoppe musikken, gøres dette via touch, der findes på både venstre og højre hovedtelefon. Umiddelbart virker touch-funktionen rigtig fint, og man kan alle de ting, man behøver. Personligt er jeg dog ikke fan af touch, når det gælder cykling, da det ofte er svært at benytte funktionerne, når man eksempelvis har handsker på, eller kører i regnvejr. Dette gælder ikke kun for hovedtelefoner, men også for cykelcomputere og deslige. 

Indendørs på hometraineren fungerer touch-funktionen udmærket, men kan være lidt ustabil, når man sveder meget. 

JBL Endurance Peak II kommer med et etui, der både passer på hovedtelefornerne, når de ikke bruges og samtidig genoplader hovedtelefonerne. Etuiet er produceret i hård plast og er generelt ret lækkert. Når hovedtelefonerne er placeret i etuiet, lyser dioden foran, såfremt de lader. Bagpå finder man stikket til opladning, der sker via det medfølgende USB-stik. Desværre er der ikke tale om et mini-USB-stik, men et lidt større stik, der selvfølgelig fungerer fint, men ikke passer sammen med alle de andre enheder, der oftest lades via mini-USB. 

Etuiet er let og nemt at have med på farten, hvor JBL også proklamerer, at der er helt op til 30 timers afspilning i hovedtelefonerne, hvis man selvfølgelig lader hovedtelefoner igen. Det skal forstås sådan, at selve etuiet kan genlade op til 30 timer, mens selve hovedtelefonerne kan spille ca. 6 timer, før de skal en tur i etuiet.

Lyden i JBL Endurance Peak II er super god og fyldig. Lyden er stabil og rigtig god, selv når man skruer forholdsvis meget op for volumen. Det er muligt at høre både tekst og det instrumentale meget tydeligt, hvilket også giver en god lytte-oplevelse, når man ikke er på farten. Endvidere har vi testet hovedtelefonerne til lydbøger og podcasts, hvor lyden ligeledes er god og fyldig. 

Endurance Peak II har ikke indbygget noise-cancelling, men de tager alligevel en del støj fra omgivelserne, så man kan koncentrere sig om træningen derhjemme. På farten sidder Endurance Peak II meget tæt ind til ørerne, så man undgår alt for meget larm fra vinden. Når hovedtelefonerne er uden noise-cancelling, er det også muligt at høre bilerne, selvom man hører musik, hvilket er en sikkerhedsmæssig god ting. 

Slutteligt er JBLs Endurance Peak II vand- og svedtætte, så man ikke behøver at bekymre sig om, at de kan gå i stykker ved en byge eller megen sved. Vi har som sagt testet dem båden indendørs og udendørs, hvor vi ikke har oplevet problemer med vand eller sved. 

Konklusion 

JBL har formået at skabe et sæt true wireless hovedtelefoner, der har lang batteritid, sidder godt og stabilt i ørerne og har en rigtig fin lyd. Det er svært at ønske sig meget mere, hvis man er på jagt efter et sæt hovedtelefoner, der skal bruges i aktivt øjemed. Stabiliteten og den lange batteritid er JBLs helt store styrker, mens jeg personligt synes, at touch-funktioner er noget hø, når det sættes i forbindelse med vand, sved eller handsker. 

Til en pris på ca. 850 kroner, ligger Endurance Peak II sig prismæssigt i et midterfelt, hvor man kan finde mange andre lignende produkter. Dog vil jeg mene, at prisen er rigtig fin på JBL Endurance Peak II, når man ser på, hvad man får for pengene. 

Pris og tilgængelighed

Set til 850,- 

Funktionalitet 7
Design 9
Lyd 8
Pris 9
8.3
Tags fra indlægget
,
Mere fra Mathias Busk Sælgen
Test: Airofit – Stay a Breath Ahead
Henover de seneste par måneder, har vi testet lungekapaciteten. Airofit er et...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.