Test: JBL Live 300TWS hovedtelefoner

Live 300TWS er JBL’s seneste skud på stammen indenfor True Wireless hovedtelefoner. Modellen er bl.a. udstyret med JBL’s Signature Sound, understøtter stemmestyring og så har de en funktion kaldet “Ambient Aware” der skulle gøre det nemmere at holde styr på hvad der sker omkring en, hvordan det virker har vi set nærmere på og testet i praksis de seneste uger.

Hvad er der i kassen?

I kassen til JBL Live 300TWS finder man følgende:

 • JBL Live 300TWS
 • Ladeetui
 • USB-C kabel til opladning
 • I alt 3 sæt ear-tips
 • 4 sæt bøjler
 • Vejledning

Se vores unboxing af JBL Live 300TWS nedenfor.

Design og fuktioner

Designmæssig adskiller Live 300TWS sig ikke rigtig fra hverken konkurrenter eller andre True Wireless produkter fra JBL. Delen der skal sidde i det ydre ører er måske en kende større end gennemsnittet, så her er bøjlen med til at holde dem på plads. De kan dog også bruges uden bøjler og i pakker er også flere sæt bøjler. Derudover er der in-ear delen hvor man kan udskiftes eartips, så man finder netop den type der passer en bedst.

Sættet fås i 3 forskellige farver, blå, hvid og sort – fælles for dem alle er at hovedtelefoner og ladeetui har samme farve.

Ladeetuiet er udført i hård plast og udover at beskytte hovedtelefonerne, så giver det op til 20 timers total spilletid, det indbyggede batteri i hovedtelefonerne rækker til ca. 6 timer, og der er yderligere lidt over 2 fulde opladninger at hente i ladeetuiet (14 timer ekstra). Ladeetuiet har også en “quick-charge” funktion hvor man på kun 10 minutter får en hel times spilletid, meget belejligt hvis man skal ud af døren og opdager at de er flade! Når de sidder i ladeetuiet kan man se at de oplader, samtidig med at aktuel batteristand på ladeetuiet kan aflæses via en række dioder bagpå. Når etuiet skal oplades sker det via USB-C stikket som bare skal i en USB lader, PC eller Mac.

JBL Live 300TWS vejer 67 gram i ladeetuiet og 13 gram for begge hovedtelefoner med standard eartips og bøjler.

Live 300TWS tilsluttes trådløst via bluetooth, så de fungerer med både computer, smartphones, tablets og meget andet. De understøtter Bluetooth 5.0 som bl.a. betyder at man direkte på iPhonen kan aflæse batteristanden.

Af smarte funktioner og features bør Ambient Aware nævnes, en funktion der gør det nemt at skifte mellem musik/omverden, funktionen kan aktiveres/deaktiveres som det passer en. Derudover er der en anden, lignende, funktion der hedder TalkThru der skruer ned for musikken og op for stemmerne omkring dig, så du kan tale med kammeraterne, kassedamen i supermarkedet eller kontrolløren i toget. Slutteligt har de, til forskel fra mange andre, muligheder for Equalizer via app’en, altså kan de indstilles til lige præcis den slags musik, eller brug, som du foretrækker.

Lydkvalitet og komfort

Det første man skal gøre for at få det maksimale ud af Live 30TWS er at finde de rette “propper” der passer til ens øregang, for det er meget vigtigt at de lukker tæt, da man ellers ikke får den bedst mulige lydoplevelse. Omvendt skal de naturligvis heller ikke sidde så stramt at de er ubehagelige at bære. Der er også flere forskellige slags bøjler, og her må man ligeledes eksperimentere lidt for at finde den bedste kombination til ens ører, hos undertegnede krævede det et par forsøg – men så var den der også. Har man fundet de rette eat-tips og bøjler, så vil man opleve at de sidder fast i øregangen, men bøjlen sikrer dem mod at ryge ud under aktivt brug. Hos undertegnede er denne del blevet testet godt og grundigt på hometraineren hvor sveden hagler af en, der kræver det altså sit at få dem til at sidde fast når man både bevæger sig, og sveden hagler af en. Live 300TWS har dog klaret denne test til UG og der har ikke været behov for at rette på dem undervejs i testperiode, de bliver hvor de skal og sidder behageligt.

Live 300TWS er IPX5 certificerede, så de tåler naturligvis både vand og sved!

Lydmæssigt så er der heller intet at udsætte på Live 300TWS, de klarer de fleste genrer rigtig fint og spiller både rimelig højt, og har mulighed for en tung bass hvis man er til den slags. Vil man gerne tilpasse og “nørde” lidt udover det sædvanlige, så er der mulighed for at gøre dette via den gratis app “Headphones” fa JBL, her kan man også aktivere features såsom Ambient Aware og TalkThru. Aktiverer man Ambient Aware vil mikrofonen opfange lyden og afspille den via hovedtelefonerne, således kan man være OBS på omgivelserne, selvom man lytter til musik. TalkThru lader tale gå igennem, smart hvis du skal kommunikere med nogle kortvarigt og ikke ønsker at tage hovedtelefonerne af. Det er muligt at aktivere/aktivere disse funktioner via app’en, men man kan også indstille dem som “touch gestures” så de aktiveres, eller deaktivere ved at strøg på hovedtelefonerne.

JBL Headphones App – Hovedskærm
JBL Headphones App – Equalizer

Konklusion

Jeg har efterhånden testet og anmeldt virkelig mange forskellige trådløse hovedtelefoner, og grundlæggende gør de fleste det udmærket, men mange ligner også hinanden. JBL har med Live 300TWS skabt et sæt som skiller sig lidt mere ud, måske ikke lige på designet, men helheden. Man får: god lyd, god pasform (Særligt til sport/aktivt brug), rimelig batteritid på 6 timer og så en del fede fede features via app’en, som ikke bare er en ligegyldig ting, men rent faktisk giver dig noget ekstra!

Med en vejledende pris på 1200,- placeres de sådan midt i feltet rent prismæssigt, men kombinationen af god lyd, pasformen og de fede features gør at jeg godt kan hæve tommelfingeren og give JBL Live 300TWS Thumbs up!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1199,-

Funktionalitet 9
Lydkvalitet 9
Pasform/komfort 8
Pris 8
8.5
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Force X70 cykel jakke
Vinteren kom sent til Danmark denne gang, men de seneste par uger har...
Læs mere
Join the Conversation

2 Kommentarer

 1. says: Michael

  Hvordan fungere Ambient Aware under cykling på landevej. De høretelefoner som jeg har prøvet som lukker omgivelserne ind for bedre at kunne høre trafikken, er værdiløst pgr. vindstøj.

  1. Hej Michael,

   Det har jeg desværre ikke afprøvet, da jeg aldrig kører med hovedtelefoner på landevejen, jeg vil kunne høre hvad der sker omkring mig. Så vindstøj kan jeg desværre ikke kommentere på her, beklager!

   Med venlig hilsen,

   Noel Juul Christensen
   CykelStart.dk

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.