Test: JBL Tune 225TWS hovedtelefoner

JBL lancerede i september ’20 Tune 225TWS, afløseren for Tune 220TWS. Den er opdateret med lidt nye features, længere batteritid og en forbedret lyd.

Vi har testet dem de sidste uger!

Hvad er der i kassen?

I kassen finder man:

  • JBL Tune 225TWS
  • USB-C kabel
  • Vejledninger

Der er kun det absolut nødvendige, hverken mere eller mindre.

Se vores unboxing af Tune 225TWS nedenfor.

Udvalgte specifikationer

  • True wireless
  • Bluetooth v. 5.0
  • 5 timers batteritid + 20 timer i ladeetuiet
  • USB-C opladning

Design og funktioner

Tune 225TWS er et par in-ear true wireless hovedtelefoner som ligner Apple’s AirPods rent designmæssigt. De er slanke og aflange, som AirPods og sidder i øret uden bøjler eller andet. Det skal retfærdigvis siges med det samme at JBL ikke markedsførører Tune 225TWS som et sæt hovedtelefoner der er velegnet til træning og aktivt brug. De markedsføres derimod som et sæt hovedtelefoner der kan bruges til hverdag og telefoni – vi har dog alligevel testet dem i alle situationerne!

De fås i 6 forskellige farver, blå, hvid, grå, sort, pink og guld, så her er virkelig noget for enhver smag.

På selve earbudden er én knap på hver enhed, på den ene kan man skifte nummer, mens man på den anden kan pause/play’e musikken samt tage opkald. De understøtter også Siri og Google Assistent, hvis man er én af dem der bruger den slags.

Selve earbudden har ikke udskiftelige eartips som mange andre in-ear hovedtelefoner, de er derimod faste og ligner til forveksling Apple’s AirPods i opbygning. De sidder overraskende godt i ørerne og bedre end jeg havde forventet, da der hverken er bøjle eller andet til at holde dem fast.

Det medfølgende ladeetui bruges både til opbevaring og opladning, faktisk giver det 4 ekstra opladninger (Af 5 timer) så man samlet set har op til 25 timer spilletid inden man skal oplade etui og/eller hovedtelefoner. Som en lille bonus kan man nøjes med at lade én af earbudsene af gangen og man kan sagtens nøjes med at bruge enten den højre eller venstre earbud hvis man ønsker at bruge dem som mono headset til telefoni. Etuiet er gjort super enkelt, så de kun kan sidde på én måde og er forbinder straks man åbner etuiet og tager dem ud, ligesom forbindelsen brydes når de kommes i etuiet og dette lukkes. Man slipper således for at skulle huske at tænde og slukke dem, det klarer de helt selv. Opladning sker via USB-C og det er en fornøjelse af se JBL følger den nye standard i stedet for fortsat at benytte de “gamle” microUSB stik/kabler.

Lyd og komfort

I testperioden har jeg benyttet headsettet en del til hverdag og kontorbrug, både til at lytte til musik/radio og kunne tage opkald uden at skulle finde telefon og et kablet headset frem. Her har muligheden for at bruge dem som “mono” headset være genial, da man så kan nøjes med at have én earbud i øret og stadig kan høre og følge med i hvad der sker omkring en.

JBL praler selv af “Pure Bass” lyd i Tune 225TWS og det er ikke helt uden grund, for der er faktisk en overraskende god bass i Tune 225TWS når man har in mente at de ikke lukker “tæt” i øregangen som eksempelvis Reflect Mini NC vi har testet for kort tid siden. Der er en rigtig fin klar lyd i dem og de kan spille rimelig højt, dog ikke højere end lyden stadig er klar og detaljeret, altså ikke bare høj og ulden som det nogle gange ses…

Mikrofonen i Tune 225TWS har været flittigt brugt, da jeg har brugt dem en del som headset og det fungerer rigtig fint – der har ingen klager været fra mine “samtale-partnere” og selv i stereo-mode er samtalekvaliteten glimrende. Ved brug som headset synes jeg personligt det er en fordel de ikke har Noise Cancelling, for det bliver for mig lidt for kunstigt til telefoni.

Udover at være brugt til daglig, både på kontoret, i hjemmet og på værkstedet – så har jeg også brugt Tune 225TWS på hometraineren de sidste par uger. Ærlig talt, så havde jeg ikke se store forventninger – måske også derfor jeg blev så overrasket over hvor godt de faktisk fungerede til dette formål også. De sidder overraskende godt fast, selvom man sveder (meget!) og der har ingen indikationer været af at de ikke har kunne tåle sveden – igen må jeg understrege at de hverken er sved eller vandtætte – så “mishandler” man dem som jeg, er det på eget ansvar.

Konklusion

Tune 225TWS koster ca. 800,- og for de penge får man et sæt true wireless hovedtelefoner der er (mest) egnet til hverdags og kontorbrug. De har en rigtig fornuftig lyd, trods ingen noise cancelling – og de sidder rigtig godt i ørerne. Batteritiden er 5 timer pr. opladning, det er ikke specielt imponerende, men der er til 4 ekstra opladninger i etuiet og du kan oplade én earbud af gangen – så du behøver aldrig helt undvære dem.

Med et godt udvalg af farver, nem betjening og rimelig pris er det svært ikke at anbefale Tune 225TWS – det er i hvert fald et godt alternativ til Apple AirPods både funktions og lydmæssigt – og så er prisen noget lavere….

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 799,-

9 Funktionalitet

8 Lydkvalitet

7 Pasform/komfort

8 Pris

8
Dette indlæg er tagget med
, , ,
Mere af Noel Juul Christensen

Test: Sigma SIGGI

Vi har i løbet af efteråret og vinteren testet et hav af...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.