Test: K-Edge Fixed Garmin Stem Mount MTB

Køber man en Garmin EDGE cykelcomputer, medfølger der som minimum en “tarvelig” lille plastikholder der holdes fast omkring styr eller frempind med nogle elastikker. En funktionel løsning, der er nem at flytte fra cykel til cykel, men specielt elegant eller “liret” er det ikke. Garmin tilbyder selv en lidt bedre holder, kaldet “out front”, men denne er ikke særlig velegnet til MTB brug – men primært til landevejsbrug, for på MTB’en vil man normalvis gerne have cykelcomputeren monteret på frempinden så den ikke “stikker ud” mere end højst nødvendig.

Heldigvis finder der dog firmaer, som K-Edge, der tilbyder nogle langt smartere og mere elegante beslag – til både landevej og MTB.

K-Edge-Fixed-Garmin-Stem-Mount-MTB-side

Funktionalitet og design

Fixed Garmin Stem Mount MTB er navnet på dette mount og faktisk findes den i en lign. udgave, men hvor Fixed er udskiftes med Adjustable da vinklen på selve holderen kan justeres. (Se nedenfor) Derudover fås den i sort, sølv, rød og blå – så man nemt kan finde en der passer til cyklens farvetema.

K13-530-RED_2_lrg

Selve holderen er udført i aluminium og med Garmin’s quarter-turn beslag, således den kan bruges sammen med praktisk talt alle Garmin EDGE modeller såfremt der er plads – her spiller længde på frempinde, vinklen på denne og styret også ind. Vægten stopper allerede på 21 gram, så der er absolut heller ikke tale om en sværvægter!

K-Edge-Fixed-Garmin-Stem-Mount-MTB-from-front

Monteringen skal man dog være lidt opmærksom på, for Fixed Garmin Stem Mount MTB monteres under top-cappen, istedet for en 5 mm spacer, det er derfor nødvendigt at kunne fjerne én af disse, for at gøre plads til holderen. Selve monteringen er derimod ingen sag; Topcappen fjernes, én spacer fjernes, holderen placeres i stedet for spacer og topcappen skrues fast igen – job done!

Jeg har testet og brugt Fixed Garmin Stem Mount MTB på min MTB de seneste uger og har både haft Garmin EDGE 1000 samt 820 og 520’ere monteret derpå – alle uden problemer!

K-Edge-Fixed-Garmin-Stem-Mount-mtb-with-garmin

Konklusion

Fixed Garmin Stem Mount MTB må være én af de absolut fedeste Garmin holdere til MTB brug jeg endnu er stødt på, super lækker kvalitet og udførsel, lav vægt og så er den bare enorm funktionel! Garmin EDGE cykel GPS’en sidder perfekt på frempinden og grundet det slanke design er det også en ret diskret løsning, man kan næsten ikke se at der er en holder under en EDGE 1000 – der så også er en ordentlig krabat.

Der er kun én ting at sige: Køb den! (Forudsat du har “plads” til din Garmin EDGE…)

K-Edge-Fixed-Garmin-Stem-Mount-MTB-side-with-garmin

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 230,-

  • K-Edge distribueres af PeakBike, nærmeste forhandles oplyses på tlf. +45 44922800
Funktionalitet 10
Design 10
Pris 8
9.3
Tags fra indlægget
Mere fra Noel Juul Christensen
Spar 100,- på “Den varme cykelpakke Deluxe” fra Rogelli
Ifølge DMI kommer temperaturen ned omkring frysepunktet i den kommende weekend, så nu er...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.