Test: Kärcher OC3 Mobilvasker

Vi har tidligere på året haft et par mobilvaskere til test, denne gang er det en mobilvasker fra tyske Kärcher. Kärcher har efterhånden alt hvad en rigtig mand kunne ønske sig af maskiner. Vi har til denne test fået tilsendt Kärchers OC3 mobilvasker. Denne model er noget mindre end den jeg sidst testede, så det er jeg spændt på om det har en betydning.

Hvad er der i kassen?

Kärcher OC 3 leveres i en pæn emballage hvori man finder følgende:

  • Kärcher OC 3
  • Blød universalbørste
  • Bike Cleaner rengøringsmiddel
  • Blød mikrofiberklud
  • Batteri oplader
  • Vejledning

Design og funktioner

OC 3 bliver leveret i Kärcher’s velkendte gule farve, så den ser lækker ud. Den er fremstillet i hårdt plastik, og virker robust, hvilket er godt når man har den med i skoven til løb, eller bare har den med for at vaske sin cykel efter en hyggetur i skoven.

OC 3 har en 4L vandtank monteret øverst som kan tages af når den skal fyldes, så man ikke behøver at slæbe hele vaskeren med til vandhanen, hvis man f.eks. er til MTB løb og bare lige skal fylde tanken. 4 L vand i tanken rækker fint til mit forbrug når vi er i skoven, hvor jeg har min egen cykel. Det er selvfølgelig ikke til at 100% rengøre, men det rækker til at tage det værste mudder, på hele cyklen og lige få rengjort drivlinjen, hvilket for mig er det vigtigste. Vægten på selve vaskeren er 2,2kg inkl. slanger, pistol og det hele, dog uden vand.

Opladning kan kun lade sig gøre med 230V, så man sætter den ikke bare til 12V i bilen for at lade den. Men jeg har ikke prøvet at kører den tør for strøm så det er for mit vedkommende helt fint at man bare lader den når man kommer hjem.

OC 3 bliver leveret med en pistol til at vaske med, samt en 2,8m spiralslange. Det er ikke det man kalder en Højtryksrenser, da trykket er forholdvis lavt. Den har et maks tryk på 5 bar, men det lave tryk er på cykler klart en fordel, så behøver man ikke at være bange for at komme til at spule vand ind i lejerne, og ødelægge dem. Til sammenligning ligger vandværkstryk på ca. 4bar. Så det er ikke meget mere hård end det, der kommer ud af vand slangen derhjemme, det er bare lidt mere centreret.

Udover den pistol der bliver leveret sammen med selve Cleaneren, så var der til denne her en Bike Box med, som er målrettet cykler og motorcykler. Her kan man også få en tilbehørsboks til dyr og en adventure boks. Men vi har selvfølgelig testet Bike boxen.

Sådan virker den

OC 3 er super simpel at bruge. Man starter jo selvfølglig med at få den ladet op med 230V, hvorefter man er faktisk er klar. Der er ikke nogen slange der skal monteres da den altid er monteret under tanken.

Den skulle have en drifttid på ca. 15 min, men da jeg bare har skyllet cyklerne og drivlinjerne efter brug har dette ikke været et problem med 3 cykler. Den grundige rengøring gør jeg først når jeg kommer hjem hvor jeg har fast vand og børste.

Den bruger ikke særligt meget vand, men vasker alligevel det meste skidt af. Dog må man lige have fat på børsten når det drejer sig om fastgroet skidt, hvilket jeg også havde en klar forventning om. Det er ikke en hård stråle, så man skal ikke være nervøs for at ødelægge noget. Så når du lige er kommet hjem fra en tur på landevejen eller fra skoven, så er det en perfekt vasker til at rengøre cyklerne med. Man skal ikke lade skidtet sidde til dagen efter så vasker den det ikke bare lige af.

Konklusion

Som jeg har nævnt i min sidste test af mobilvasker , tager mig og min MTB familie rundt i hele DK sommeren i campingvognen, både på MTB ture og MTB ferie, og jeg glæder mig utroligt meget at have den med på tur til foråret i campingvognen.

Den har nogle helt klare fordele, som at den ikke vejer særligt meget, den fylder utroligt lidt, og så kan den sagtens vaske de cykler jeg har som skal vaskes efter en tur i skoven.

Jeg kan godt lide at man ikke skal igang med det helt store samle arbejde for at vaske, det med at slangen altid er monteret og gemt i rummet under tanken er super fedt. Bike Boxen under mobilvaskeren er også smart da man lige kan have de ting i den man skal bruge for at vaske cyklen.

Hvis jeg skal komme med et lille minus så er vandtanken en smule for lille, der kunne godt have været 2-4L mere i, men det er også kun et lille minus.

Er man på udkig efter en mobil vasker kan jeg varmt anbefale denne her, OC 3 vil i fremtiden altid komme med os på tur. Til en pris på godt 1300kr synes jeg man får en rigtig god mobilvasker. Så det er absolut værd at kigge nærmere på denne model.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1330,-

Funktionalitet 9
Design 9
Pris 8
8.7
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Troels Ennemark Høiriis
Test: GripGrab Racing handsker
Danske GripGrab er her i sommeren 2018 kommet med en ny udgave...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.