Test: Lazer Strada KinetiCore

Lazer lancerede i april deres nye KinetiCore teknologi, en helt ny (hjelm)teknologi der kan sammenlignes med MIPS og som giver langt bedre beskyttelse mod rotationsskader ved styrt.

Strada KinetiCore er den billigste af de pt. 2 landevejshjelme med teknologien, derudover er der pt. en MTB hjelm (Jackal) og en børnehjelm (Nutz) – men mon ikke vi ser udvalget udvidet indenfor overskuelig fremtid?

Vi har testet Strada KinetiCore ret intensivt de sidste måneder, både på landevejen og på gravel!

Design og de små detaljer

Strada KinetiCore findes i hele 7 forskellige farver og 3 størrelser, vægten for en str. M er 290 gram – hvilket er en rimelig vægt i denne prisklasse, S som vi her har testet vejer lige 10 gram mindre, altså 280 gram.

Hjelmen er i et rimelig klassisk “landevejs” design med brede ventilations kanaler der går hele vejen om bag til, samt masser af muligheder for at varmen kan komme ud bagtil. Ønsker man højere grad af aerodynamik, så kan hjelmen faktisk opgraderes med Lazer’s Aeroshell.

Foran er der plads til cykelbrillerne, en lille – men ikke ubetydelig feature.

Remmene er nemme at justere og naturligvis både slidstærke og ganske bløde og lækre.

Hjelmens omkreds og pasform justeres ikke som normalt via et lille hjul bagpå, men derimod Lazer’s egen teknologi kaldet ScrollSys. I stedet for et lille hjul, har man et bredt bælte på bagsiden af hjelmen hvilket gør justeringen nem – også med handsker på! Det er også muligt at justere nakkespændet op og ned i 5 trine, så det passer til ens hovedform.

Lazer ScrollSys

Indvendigt i hjelmen er der puder foran og øverst – de kan tages ud og vaskes efter behov.

Kineticore – hvad er det?

Kort fortalt så er KinetiCore en teknologi som beskytter bedre mod rotationsskader, ligesom vi kender det fra MIPS. Modsat MIPS, så er Kineticore en opbygning af selve indmaden i hjelmen og ikke “bare” noget man har puttet i hjelmen.

I videoen nedenfor kan du blive meget klogere på Kineticore teknologien.

Konklusion

Strada Kineticore er en ret klassisk landevejshjelm som også kan bruges til både gravel og MTB. Den har god ventilation og en udmærket pasform. ScrollSys gør den nem at justere – men jeg synes dog det er lidt ærgerligt at man kan mærke “indmaden” når man har hjelmen på. Der er rigeligt med justeringsmuligheder, så hjelmen sidder godt til på hovedet.

Kineticore teknologien gør at hjelmen bliver en smule “bulky” og selvom det er en str. S jeg har testet, så synes jeg ærlig talt den virker lidt stor og en smule klodset på mit hoved, men det kan får til gengæld er jo så den bedre beskyttelse mod rotationsskader – og det er jo altså bestemt også værd at tage med!

Strada Kineticore er en pæn hjelm, med udmærket pasform og beskyttelse i særklasse – altsammen for under 1000,- Det gør den faktisk til et ret fornuftigt køb!

Pris og tilgængelighed

Funktionalitet 9
Komfort og pasform 8
Design 7
Pris 8
8
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
To nye medlemmer af Bodylab’s Carbo-serie
Danske Bodylab har for kort tid siden lanceret 2 nye “Carbo” produkter,...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommenter

  1. says: Geert Gissing

    I had Lazer Cameleon (no mips) which is cheaper.
    Strada is not as comfortable against forehead. It does not feel lighter og cooler. Maybe it is more secure. I do not know.

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.