Test: LED LENSER P7

De fleste “lygte-nørder” er formentlig allerede bekendt med mærket LED LENSER, der producerer lommelygter og pandelamper med LED teknologi og har et ret imponerende sortiment fra de helt små, til kæmpestore lygter.

LED LENSER har ikke nogle deciderede cykellygter og deres lommelygter er derfor heller ikke godkendt til brug som cykellygter, grundet manglende synlighed fra siden – det gør dem dog ikke mindre velegnet som cykellygter, når man bevæger sig i skoven eller andre steder hvor man kan have brug for at lyse vej og stier op.

Vi har bl.a. testet LED LENSER P7, en klassisker i LED LENSER’s sortiment der mine sine 200 lumen burde kunne lyse fint op i landskabet…

Første indtryk

Design og funktionalitet

LED LENSER P7 er udformet som en helt traditionel lommelygte, der er udført i robust, sort, metalhus. Lygten vejer 192 gram og måler 133mm, altså er den forholdsvis kompakt i forhold til en helt gængs lommelygte som de fleste har stående i skabet til situationer hvor strømmen ryger af den ene eller anden årsag.

Tager man LED LENSER P7 i hånden er man ikke i tvivl om at det er kram, lygten vejer  godt til og virker robust som en kampvogn! Lygten størrelse gør at man lige netop kan have fat med hele hånden omkring lygtens nederste del, i hvert fald med en hånd som min. Den nederste del, hvor man holder på lygten ved håndholdt brug, er rillet således man har et bedre greb end om den glatte metaloverflade, det samme gør sig gældende ved gevindet i bunden hvor batterierne gemmer sig. LED LENSER P7 benytter 3 stk. AAA batterier der monteres i en holder med forgyldte kontakter. I bunden er selve kontakten hvor man betjener lygtens 3 funktioner eller tilstande, holdes knappen inde aktiveres “Boost” tilstanden, der giver maksimal lys i en kortere periode, når knappen slippes går man tilbage til “Power” tilstand der er fuld lysstyrke og trykkes der endnu engang aktiveres “Low Power” tilstanden hvor der skrues ned for blusset – hvilket naturligvis betyder en besparelse på energien.

led-lenser-p7-04

Den øverste del af lygten (Lygtehovedet) kan trækkes frem og tilbage, LED LENSER kalder dette for Speed Focus. I praksis betyder det at man kan indstille fokus nemt og enkelt, blot ved at forskyde lygtehovedet, oversat til dansk kan man lynhurtig skifte fra en lille, intens lyskegle til en lyskegle med stor spredning, eller alt derimellem. Mange modeller har et lignende system, men det kræver ofte at man drejer på selve lygtehovedet, denne løsning er langt nemmere og hurtigere at benytte.

led-lenser-p7-03

Som udgangspunkt kommer LED LENSER P7 uden en holder til cyklen, da den ikke er tiltænkt cykelbrug – ikke destomindre er det muligt at købe en universal cykelholder til under 100,- hvor lygten holdes fast med en gummistrop, en ganske glimrende løsning som passer til de fleste af LED LENSER’s lygter. Der skal ikke bruges værktøj ved montering, da der blot er én enkelt fingerskrue, nemt og ligetil – herligt!

Som standard leveres LED LENSER P7 med en taske der kan monteres i bæltet, 3 stk. AAA batterier, håndledsstrop og en vejledning.

led-lenser-p7-onbike04

Når LED LENSER P7 er monteret i cykelholderen, er det stadig muligt at forskyde lygtehovedet og dermed kan fokus indstilles eller justeres undervejs, det kan være en stor fordel alt efter om man har brug for stærkt koncentreret lys, eller større spredning – men med lidt mindre blus på. Indstillet på største spredning har man en lyskegle foran cyklen der er tilpas bred og giver en godt overblik ved kørsel på stier og i skoven, selvom lygten peger lidt nedad, for at få dækket området lige foran cyklen og undgå at blænde eventuelle med-cyklister i skoven. LED LENSER P7 har et meget jævnt lys og kan lyse enormt langt, LED LENSER oplyser op til 210 meter og det stemmer meget godt overens med mine egne praktiske tests af lygten.

WP_20131030_002

Praktisk test

Konklusion

LED LENSER P7 giver et virkelig godt og skarpt lys, med mulighed for hurtig justering af fokus, alt efter om man har brug for overblik eller intens lys. Lyskeglen passer perfekt med bredden på en sti, selv når lygten peger ned så man har lyset lige foran cyklen – hvilket jeg personligt foretrækker så jeg kan holde øje med eventuelle forhindringer, en træstub, sten eller en knækket gren er ikke sjov først at opdage når det er for sent. Derudover undgår man også at blænde med-cyklister i den mørke skov.

P7’eren er ikke tiltænkt som cykellygte og det er derfor vigtigt, igen, at understrege at den IKKE er godkendt som cykellygte til brug på offentlig vej jf. de nye regler for cykellygter  pr. 01 November 2013 – det gør den dog bestemt ikke til en dårligere lygte til brug i skoven eksempelvis, ligesom den naturligvis også fungerer alene som en suveræn lommelygte.

led-lenser-p7-onbike05

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 599,-

Nærmeste forhandler oplyses af Scanlico på tlf- 38 71 69 59

9 Funktionalitet

9 Design

8 Pris

Karakter

8.7
Dette indlæg er tagget med
Mere af Noel Christensen

Test: Oakley Jawbreaker Polarized solbriller

Oakley er uden tvivl en af de mest kendte fabrikanter af solbriller,...
Læs mere

4 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.