Test: Lelumia Spark 1400 LED forlygte

Den kinesiske producent Lelumia har primært lygter til daglig/hverdagsbrug i deres sortiment, men i sortimentet finder man også Spark 1400. En kraftig LED forlygte på hele 1400 lumen, som er velegnet til alt fra pendling, landevej, gravel og evt. som sekundær lyskilde på mountainbiken hvis man kører i mørke.

Vi har haft lejlighed til at teste den henover vinteren, primært på grus og skovstier på gravelcyklen.

Hvad er der i kassen?

Spark 1400 kommer i et rigtig fint etui som kan bruges til sikker opbevaring af cykel, faktisk er det en “hardcase” med skum som beskytter enheden mod slag hvis den skal med på rejse eksempelvis.

I etuiet finder man lygten, holder til styr, GoPro adapter samt USB-C kabel til opladning.

Udvalgte specifikationer

  • 1400 lumens
  • 2 dioder
  • 5200 mAh batteri
  • 5 lys-tilstande
  • Op til 20 timers batteritid
  • Udført i aluminium
  • Kan bruges som powerbank

Designet

Spark 1400 er som nævnt udført i aluminium, det er et oplagt materiale da det er let, har en god varmeafledning og så ser det bare godt ud! Lygten har én knap på toppen der bruges til at tænde og slukke, samt skifte tilstand. Derudover er der digital display, endda baggrundsbelyst, så man kan se hvor meget strøm der er tilbage.

Foran er 2 dioder for at have både lang rækkevidde og en bred lyskegle, netop derfor er den så alsidig og kan bruges til både landevej hvor mange måske foretrækker spotbelysningen der rækker langt, samt gravel hvor man måske gerne vil have en lidt bredere lyskegle for overblikkets skyld.

Bagpå lygten er en lille gummi-luge og bagved denne er USB-C til opladning samt USB port hvis man ønsker at bruge Spark 1400 som powerbank, altså kan man i praksis smide et USB kabel til den og oplade sin smartphone, cykelcomputer eller noget helt tredje.

I bunden af lygten er et beslag, så lygten blot kan slides i den medfølgende holder.

Holderen monteres på styret uden brug af værktøj og har gummi-belægning på den del der er i kontakt med styret, dette for at undgå ridser/skrammer og sikrer den ikke rykker sig. Holderen er en smule klodset og ikke den mest elegante jeg er stødt på – heldigvis er der Go-Pro adapteren med i pakken, så lygten kan monteres på en “GoPro” kompatibel holder. Selv har jeg brugt den sammen med K-Edge’s Combo mount (vist nedenfor)

Funktionalitet

Spark 1400 tilbyder 5 forskellige lys-tilstande, low, medium og high, samt blink og SOS. Skift sker via knappen på toppen, nemt og enkelt – også med handsker på, da der kun er én knap der skal rammes.

Det kraftige batteri giver helt op til 6 timers batteritid på high og imponerende 20 timer på low! Med andre ord behøver man ikke bekymre sig om at løbe tør for strøm på selv de lange ture (Under antagelse af at de færreste køre aftentur på mere end 6 timers varighed…)

Det digitale display lyser op når man trykker på knappen, så man også nemt har overblik over hvor meget strøm der er tilbage på lygten, dette er yderst praktisk på de lange ture så man undgår at løbe tør, trods den gode batteritid.

Med 2 dioder foran giver Spark 1400 en bred lyskegle, der samtidig rækker rimelig langt, dette gør lygten velegnet til både landevej, MTB og gravel. Ifm. testen er det landevej og gravel den har været brugt til og her gør den det ganske glimrende. Lyskeglen er tilpas bred, så man har overblikket i terrænet, mens den stadig lyser så tilpas langt frem at man også føler man har et overblik på landevejen hvor farten er noget højere. Det skal dog retfærdigvis siges at jeg har haft fingre i lygter på 1400 lumen som giver et kraftigere lys, omvendt er prisen på denne lygte også under 600,- og med prisen in mente mener jeg bestemt ydelsen er godkendt!

Konklusion

Lelumia Spark 1400 er en ganske kraftig LED forlygte på 1400 lumen. Den har et indbygget batteri der giver helt op til 20 timers batteritid på højeste lysstyrke og giver et ret fornuftigt lys, dette gør den kan bruges til både landevej, MTB og gravel.

Med digital display på toppen er det nemt at følge med i aktuel battteristand, mens den også kan bruges som powerbank hvis man er på langtur og cykelcomputer, telefon eller noget tredje er løbet tør for strøm.

Med en pris på under 600,- får man altså ret meget lygte for pengene!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 519,-

Funktionalitet 7
Medfølgende tilbehør 9
Design 8
Pris 9
8.3
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Guide: Cykelophæng
Har du mere end én cykel, så kan der hurtigt blive tragt...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.