Test: Lezyne Gravel Digital Drive Pro pumpe

Gravel er i vækst og det betyder at der hele tiden dukker nye produkter op som er henvendt specifikt til gravel, én af de nyheder jeg er faldet over er Gravel Digital Drive Pro fra Lezyne. Her er tale om en fod/gulvpumpe til hjemmebrug, særligt designet til de de kalder “mid-volume” dæk, altså fra 32C og op.

Design og funktioner

Pumpen er lavet delvist i aluminium, hvilket gør den ret let – men også lækker at se og røre ved. Håndtaget er udført i træ og foden er i aluminium, hvilket også bare er mere lækkert end hvis den havde været af plastik.

Manometeret, som er digitalt og med baggrundsbelysning, er placeret i bunden – men displayet er heldigvis så stort at tallene sagtens kan ses. Man kan her vælge om trykket skal vises i bar eller psi, alt efter ens præferencer. Lezyne lover en præcision på +/- 0,5 bar. Det smarte ved at manometret er placeret i bunden, er at hvis pumpen vælter, så sker der formentlig ikke noget ved det, var det i stedet placeret midt på, eller i toppen, var der risiko for at det blev beskadiget.

Selve slangen har en god længde og kan sættes fast på pumpen når den ikke er i brug.

Luftkammeret er lavet specifikt til pumpning af 32C og større dæk, så der leveres forholdsvis meget luft – men til gengæld kan den så “kun” pumpe op til 6,9 bar – hvilket også bør være nok til næsten alle idag, uanset om det så er landevej, MTB eller gravel man kører.

Selve pumpehovedet er også ret smart, først og fremmest er det af typen der skrues på ventilen – det sikrer den sidder helt tæt og det er nemt at skrue pumpehovedet fast. Ulempen er dog at man ved tubeless ventiler risikerer at “løsne” dem en smule når man skruer dem af og på, hvilket jeg ikke finder helt hensigtsmæssigt. Personligt havde jeg her foretrukket et pumpehoved der kunne sættes over ventilen og låses fast mens man pumpede. Derudover kan det pumpe både alm., racer og autoventiler, blot ved at vende selve hovedet.

Pumpehovedet har også en funktion der gør det muligt at tage luft ud, hvis man har konstateret at trykket er for højt, ligesom der er mulighed for at skrue pumpehovedet direkte på en ventil, uden ventilkeglen, hvis man skal “seate” et tubeless dæk – det er til gengæld rigtig smart hvis man ikke har en kompressor til rådighed.

Konklusion

Lezyne leverer generelt høj kvalitet og det er bestemt også tilfældet her. Pumpen er gennemført med et lækker træ-håndtag, fod i aluminium, en kraftig slange med et solidt pumpehoved og ikke mindst et stort og bagbelyst digital manometer der gør det nemt at ramme det helt rigtige dæktryk.

Pumpen er nem at bruge, pumpehoveden skrues blot på ventilen og der er et godt stort luftkammmer så dækket hurtigt fyldes med luft. Manometeret er nemt at aflæse, har som nævnt bagbelysning og kan vise dæktryk i både bar og psi.

Med et prisskilt på over 600,- forventer man en “premium” pumpe og heldigvis skuffer Digital Gravel Drive Pro bestemt ikke. Man skal ikke lade sig “narre” af at den hedder Gravel, for den pumper lige så fint din MTB eller landevejscykel, den er bare mere velegnet til at pumpe mere luft, end højere tryk – også derfor den “kun” kan pumpe 6,9 bar. For mig vil det dog aldrig være et issue, da jeg maksimalt kører 4,5 bar på landevejen og endnu lavere på gravel og MTB.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 639,-

Funktionalitet 9
Design 8
Pris 7
8
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Guide: De bedste hometrainere til Zwift
Cykelsimulatoren og online-fælleskabet Zwift er på vej frem med fuld fart og vil...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.