Test: Lynx High Power lygtesæt

Vinteren er ovre, og kalenderen fortæller os, at foråret er her. Henover vinteren har vi testet en række lygter, der specielt egner sig til pendleren. Fælles for lygterne er, at de alle er genopladelige med USB. I denne omgang kigger vi nærmere på et lygtesæt fra Lynx, der indeholder måde for- og baglygte. 

Hvad er der i kassen? 

  • Lynx High Power Lux 35 forlygte 
  • Lynx High Easyfix Power baglygte 
  • 2 USB-ladekabler 

Design og funktionalitet 

Lynx High Power består af både en forlygte og en baglygte. Forlygten monteres med en forholdsvis kraftig gummistrop og indeholder fire forskellige justeringsmuligheder. Stroppen føres fra front til bagsiden, hvor der er lavet en lille krog, der kan gribe fat i et af hullerne. Stroppen er nederste del af selve lygteholderen, der består af netop strop, plastikholder og lukke/åbne anordning. Lukke/åbne anordningen er let at håndtere og det er nemt at på- og afmontere lygten, uden at afmontere gummistroppen. Holderen er fin, da det kan være bøvlet at på- og afmontere selve stroppen, når man skal have det hele til at passe med gear- og bremsekabler. 

Forlygten tændes på en lille gummiknap, der er at finde ovenpå lygten. Lygten tændes blot ved et enkelt tryk, hvorefter man ser det laveste blus. Trykker man endnu engang, får man det højeste blus, der er en del mere kraftigt. De to funktioner kan i særdeleshed bruges på nuværende tidspunkt, hvor dagene bliver længere og solen så småt er på vej op, når man sætter sig på pendlercyklen. Det laveste blus giver selvfølgelig længere batteritid, hvilket er værd at holde øje med, så man ikke behøver at oplade lygten i tide og utide. 

Lynx Forlygte har en funktion, der indikerer, hvor stor spænding, der er på batteriet i lygten. Tænd/sluk-knappen lyser rødt, når batteriet behøver opladning. Superfint, da man så kan forudse, hvornår lygten er ved at være løbe tør for batteri. Det er en ret væsentlig funktion, når man er cykelpendler, da man har brug for, at lygterne er klar til brug hver morgen. 

Lynx Easyfix baglygte er en meget lille og kompakt baglygte, der ikke vejer ret meget. På samme vis som forlygten, er baglygten bygget op omkring en lille holder og selve lygten. Holderen er også lavet med en gummistrop, der føres rundt om eksempelvis sadelpinden. Hertil er det nemt at på- og afmontere lygten, når den har været til opladning, eller afmonteret ved henstilling af cyklen. Endvidere har holderen nogle små vinklinger, der gør det muligt at placere lygten præcis, som man ønsker. Vinklen på lygten kan være vigtig, så man ikke har en baglygte, der bare lyser ned i jorden – det er vigtigt, at denne lyser ud mod bilisterne. 

Slutteligt har baglygten blot en funktion – tænd og sluk – hvilket gør, at den ikke er super kraftig. Personligt har jeg brugt baglygten som en ekstra lygte på de mørkeste dage. Grundet de få funktioner, er lygten ekstremt lille og let, hvorfor den også passer super godt på vinterraceren. Det er rigtig fint at have lys på døgnet rundt i vintermånederne, hvortil Lynx baglygte er super god. 

Konklusion

Lynx High Power sættet er et rigtig godt lygtesæt, der kan bruges i mange forskellige sammenhænge. Forlygten er okay kraftig og har flere funktioner, så den egner sig rigtig godt til pendleren. Baglygten er meget lille, let og giver et okay lys, hvorfor den egner sig rigtig godt til pendleren (ekstra lygte) eller på vinterraceren i dagtimerne. Lygtesættet er meget er prisbilligt, når man tager funktioner og USB-opladning i betragtning.

Pris og tilgængelighed

Pris: 199,-

8 Funktionalitet

8 Tilbehør

7 Lysstyrke

9 Pris

8
Mere af Mathias Busk Sælgen

Hvorup MTB spor

Kategori: MTB Landsdel: Nordjylland Længde: Ca. 10 km Skiltning: God Estimeret tid...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.