Test: MagicShine Ray 800

MagicShine har for nyligt lanceret en helt ny serie af lygter kaldet Ray. Fælles for dem alle er at det er kraftige LED forlygter med indbygget batteri, altså ingen ekstern batteripakke og så fås de fra 800 til hele 3000 lumen alt efter behov.

Vi har testet den mindste, Ray 800, samt topmodellen Ray 2600 – hvor vi her starter ud med den mindste i serien.

Pakkens indhold

Ray 800 kommer i en pæn emballage hvori man finder:

  • Magicshine Ray 800
  • Quarterturn holder til styr med i alt 4 forskellige “stropper”
  • GoPro adapter til montering på GoPro mounts
  • USB-C kabel til opladning
  • Vejledning

Udvalgte specifikationer

  • 800 lumen
  • Fra 2-22 timers batteritid
  • 1700 mAh indbygget batteri
  • USB-C opladning
  • Kan også bruges som powerbank

Design og funktioner

Ray 800 er udført i aluminium, hvilket betyder at materialet har varmeafledende egenskaber. Den 2 knapper på toppen der bruges til at betjene lygte, bagpå finder man USB-C stik til opladning, samt alm. USB stik hvis man ønsker at oplade andre USB enheder via Ray 800. Lygten er naturligvis IPX godkendt, så den kan bruges i al slags vejr.

I bunden er det integrerede beslag der gør det muligt at sætte lygten på det medfølgende quarterturn mount, men også dem fra Garmin – det gør det nemt at finde en holder til ens behov, når man også kan bruge alle dem der er lavet til Garmin. I praksis betyder det at lygten kan monteres på Garmin holdere, lige så vel som GoPro beslag ved at benytte medfølgende adapter. Det gør det muligt at montere lygten på eksempelvis en hjelm.

Via de to knapper på toppen kan lygten tændes, slukkes og de 2 LED’er foran kan styres uafhængigt af hinanden – altså kan du tænde og højre, ventre eller begge LED’er. Knapperne kan også låses, så lygten ikke aktiveres når den ligger i en taske eller lign., og den er låst når man modtager den. Jeg må erkende jeg ikke lige havde fået læst vejledningen og var overbevist om at lygten var defekt da den ikke kunne tændes, men efter et kig i vejledningen fik jeg låst den op og alt var godt!

Man skifter tilstand ved at dobbeltklikke, altså skifte mellem højre/venstre LED, begge eller blink – derudover kan lysstyrken i de enkelte tilstande reguleres ved enkelt tryk op eller ned i 4 trin.

Knapperne fungerer også som batteri-indikator, da den skifter fra grøn til rød når der er under 20% batteri tilbage, rammer den 10% så vil den blinke rød. På den måde kan man nå at skrue lidt ned for blusset inden lygten løber tør for strøm!

Nem montering

Som nævnt er der en Quarterturn holder med i pakken, denne monteres (med unbracho) på styret og er beregnet til fast montage. I pakken medfølger “stropper” i 4 længder, så man kan finde den der passer til lige netop ens cykel/styr. På stropperne er gummibelægning på den side der vender mod styret, for at undgå ridser og skrammer. Nogle vil måske have foretrukket at holderen blev monteres med en gummi o-ring eller lign., og det havde da også gjort montering og evt. afmontering nemmere, men lygten sidder langt bedre fast på denne holder og man undgår den flytter sig undervejs – noget der potentielt kunne have været et problem da lygten jo, med sit indbyggede batteri, vejer lidt…

Lygten monteres i holderen ved at dreje den en kvart omgang, samme princip som man kender fra en Garmin cykelcomputer.

Er 800 lumen overhovedet nok?

I testperioden har jeg både brugt Ray 800 ifm. pendling, altså for at give lys tidligt om morgenen og synlighed på vej hjem om eftermiddagen, her er det perfekt med mulighed for så mange forskellige tilstande, så man ikke bruger unødvendig batteri når det ikke er nødvendigt. Derudover er lygten også brugt på eftermiddagsture på gravelcyklen hvor man kommer afsted i dagslys og ender hjemme når solen er helt væk. Her har muligheden for at starte ud på lavt blus og ende ud med fuld skrald på lygten når man rammer skoven, også været helt genial!

Den ene LED foran giver en bred lyskegle, som dog ikke lyser så langt – den anden lyser langt, men dækker ikke så bredt – tænder man for begge får man glæde af den brede lyskegle som også rækker rimelig langt. De 800 lumen er, i min optik, fint til pendling, gravel ikke bliver alt for teknisk samt evt. som sekundær lygte på mountainbiken eller gravelcyklen. Jeg har også kørt gravelture om aftenen kun med denne lygte og det kan godt fungere, men jeg foretrækker personligt lidt mere blus på lygten når man kommer ind i de mørke skove eller på øde grusstier hvor eneste lys er det man får fra lygten.

Batteritiden afhænger af hvilken tilstand der bruges, men jeg har endnu ikke haft problemer på mine gravelture på 2-2,5 timers varighed, hvor der størstedelen af tiden har været godt med blus på lygten!

Konklusion

Ray 800 fås til lige omkring 400,- og til den pris synes jeg virkelig der er tale om et godt køb! Lygten er af høj kvalitet, indeholder et godt batteri der giver fornuftig batteritid, den er nem at montere og så giver den et fornuftig lys! 800 lumen er måske ikke nok til teknisk MTB eller gravelkørsel i komplet mørke, men til “let gravel”, som sekundær lygte eller til pendling er den helt perfekt.

Ray 800 får derfor mine bedste anbefalinger.

Pris og tilgængelighed

Set til 389,-

Funktionalitet 9
Medfølgende tilbehør 10
Design 9
Pris 8
9
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Dropper post – alt hvad du skal vide!
Alle snakker om dropper posts til mountainbike, men hvad er det egentlig...
Læs mere
Join the Conversation

2 Kommentarer

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.