Test: Magicshine RN 1500 LED forlygte

Fra MagicShine har vi, her imod enden på lygte-sæsonen, testet deres nye RN 1500. RN 1500 er en 1500 lumen LED forlygte til en rimelig lav pris, den koster nemlig kun omkring 600,-

RN 1500 kan bruges til både MTB, cross/gravel og landevej – og vi har haft den til test de sidste måneder.

Hvad er der i kassen?

I kassen til RN 1500 får man følgende:

  • Magicshine RN 1500 forlygte
  • USB-C kabel til opladning
  • Quarter-turn mount holder til styr med i alt 4 “stropper”
  • GoPro adapter
  • Unbrako nøgle

Design

RN 1500 er udført med et aluminiumshus, hvilket giver god mening da det har en rigtig god evne til at lede varmen væk, samtidig er det let og giver et premium “feel” til produktet.

På toppen af lygten er der én enkelt knap, den bruges til at tænde og slukke for lygte, samt skifte tilstand. Knappen er belyst med enten grøn eller rød alt efter aktuel batteristand, hvilket gør det nemt at opdage hvis batteriet er ved at være tømt.

I bunden af lygten er det integrerede “Garmin” beslag, hvilket betyder den passer direkte ned i en hvilken som helst Garmin holder.

Bagpå er der USB-C til opladning – stikket kan også bruges til opladning af en USB enhed, altså har den også en powerbank funktion.

Foran er der én enkelt LED diode.

arvemæssigt kan man vælge imellem denne grå, en blå eller en rød farve.

Funktionalitet

RN 1500 har som tidligere nævnt et maksimal output på 1500 lumen, dette via én enkelt højtydende LED diode. Der er 3 lysstyrker og 2 forskellige blink at vælge imellem og man “bladrer” mellem tilstandene via knappen på toppen af lygten. Lygten husker sidste tilstand når man tænder/slukker, så har man en favorittilstand man altid benytter, så er den klar fra man tænder den.

Lygten er designet således at den også er synlig fra siden, hvilket er med til at gøre den er godkendt til brug i Danmark også.

Aluminiumshuset er naturligvis IPX7 certificeret, så det tåler nedbør og så giver det generelt bare en god holdbarhed. Indvendigt er det integrerede batteri på 5000 mAh der giver fra 1 1/2 -> 11 1/2 times batteritid, alt efter tilstand.

Da RN 1500 kun har én diode, er lyskeglen forholdsvis fokuseret og den egner sig derfor bedst til landevej eller gravel på større grusstier eksempelvis. Til MTB vil jeg personligt foretrække en lygte med en lidt bredere lyskegle, som måske rækker knap så langt – men denne har en god lang rækkevidde, men lyskeglen er så bare knap så bred. Øverst i lygtehuset er ind

Til landevejsture i mørke, eller en tur på gravelcyklen er de 1500 lumen rigeligt, man savner ikke lysstyrke og vejen, eller stien, lyses fint op.

Konklusion

RN 1500 er en rigtig fin lygte i lækker udførsel og flot design, og med 1500 lumen kan man lyse det meste op uden problemer. Ved maksimal lysstyrke er batteritiden “kun” halvanden time, men til gengæld man kan ofte fint nøjes med en lavere lysstyrke hvis man eksempelvis bruger lygten til pendling.

Lygtens aflange design gør at den fylder lidt på styret, men omvendt er den nem at have i tasken når den ikke er i brug og med kun én enkelt knap er den super nem at betjene. Det er en rigtig fed detalje at lygten kan smækkes på ethvert Garmin beslag og ydermere har GoPro adapteren så den også kan sidde på forskellige hjelmbeslag, holdere til cykelcomputere og lign. beslag som er giver mulighed for montering af GoPro grej.

RN 1500 har ydermere powerbank funktion, hvilket kan være praktisk hvis man har den med på en længere cykeltur hvor mobiltelefonen eller Garmin cykelcomputeren pludselig mangler strøm!

Med en pris under 600,- er RN 1500 et ret fornuftigt købt og den har ret bred anvendelsesmulighed.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 599,-

Funktionalitet 9
Medfølgende tilbehør 9
Design 8
Pris 8
8.5
Tags fra indlægget
, , ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Cykelsko – hvad skal du kigge efter?
Når det gælder cykelsko, er der nok mange holdninger, men i stedet...
Læs mere
Join the Conversation

2 Kommentarer

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.