Test: Michelin Force AM MTB dæk

I Foråret og starten af sommeren har vi testet Force AM fra Michelin – et dæk som Michelin selv betegner som et All mountain dæk til dem der kører i forskelligt terræn – altså et dæk der er 100% beregnet til de danske spor, der både byder på byggede spor og andre steder naturlige, som samtidig både byder på mudder, meget mudder, lettere tørre spor hårdt pakkede spor og knastørre spor.

Udvalgte specifikationer

  • Diameter: 29″ (fåes også i 26 & 27,5″)
  • Brede: 2,35″
  • TPI: 4/60
  • Tubeless ready: Ja
  • Maksimalt tryk: 58psi
  • Vægt: 800g

Vægten i 29″ er 800 gram for 2,35″ udgaven, så det er ikke det letteste dæk.

Dette dæk fås både i 26″, 27,5″ og 29″ og er det dæk  der nok betegnes som et Allround dæk, jeg vil mene det både kan bruges som sommerdæk og efterår, men vinterdæk det er det ikke. Der mangler der nogle større knopper, for at holde grebet. Der skal man over i det dæk der hedder Wild grip R2, som vi har testet tidligere her, med mindre man kun kører når det er tørt/mellem tørt om vinteren, for så er det et godt valg. Til de helt tørre sommermåneder vil det nok være en tand for grov i mønsteret efter min mening.

Dækket er opbygget med en midter-del hvor der er god plads mellem knopperne og hvor knopperne ikke er alt for høje. Med stor afstand mellem knopperne, får man en lyd når man kører på landevejen som lyder som en traktor der kommer kørende, og på trods af det er det stadig en ret fornuftig rullemodstand.

For at sikre godt greb når den man presser dækkene i svingene, så har de relativ store knopper i sidderne, hvilket jeg godt kan lide, da jeg elsker at udfordre lidt i svingene.

Dækkene er testet på en Fully i 29″ x 2,35″ og opsat Tubeless, hvilket gik nemt, man kan ikke forvente at alle dæk bare springer på, som om de aldrig har lavet andet.

Som nævnte tidligere har jeg testet disse Force AM hen over foråret i 2 mdr. Jeg vil skyde på at de har ruller 500-600km, hvor de både er testet i mudder, løse spor, og hårdt pakkede spor, samt knas tørre spor. Med den bløde gummi blanding står den rigtig godt fast på sporene, hvilket jeg synes er vildt fedt, at man kan mærke at de bare bider sig fast i underlaget. Jeg vil dog sig at når det bliver meget tørt og løst, kan de godt virke en anelse levende, men det blev meget bedre efter de var blevet slidt lidt til.
Jeg har ca. 5 km landevej til skoven frem og tilbage, og jeg synes at bagdækket slides en anelse hurtigere end andre dæk, hvilket nok hænger sammen med den bløde compund, og vildt gode greb i skoven.

I test perioden har jeg oplevet 1 punktering i kanten af dækket, mellem de store sideknopper, jeg tror jeg ramte en skarp sten i et sving, men kunne nemt lappes med en lakrids snørre som man putter i ved tubeless lapninger.

Konklusion

Efter de sidste par måneder hvor jeg har testet disse Force AM fra Michelin vil det helt sikkert være et rigtig godt bud, hvis du skal ud og have nye efterårsdæk, som samtidig kan bruges en stor del af vinteren, dog ikke på de dage hvor himmel og hav står i ét.

Hvis man kører mere landevej end de 5-8km på turene, vil jeg umiddelbart skyde på at gummiblandingen bliver for blød, da man så vil risikere at de slides for hurtigt. Men kører man primært skov/grus er det et super dæk, og kan klart anbefales, det er dog i den tunge ende af MTB Dæk, Men man står vanvitiig godt fast med det.

Pris og tilgængelighed

Set til priser fra 409,-

Design 8
Rullemodstand 8
Greb 9
Vægt 7
Pris 8
8
Tags fra indlægget
,
Mere fra Troels Ennemark Høiriis
Test: Kärcher OC3 Mobilvasker
Vi har tidligere på året haft et par mobilvaskere til test, denne...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.