Test: Michelin Wild Grip’R2 MTB dæk

Samlet karakter

I efteråret og vinteren har vi testet Wild Grip’R2 fra Michelin – et dæk som Michelin selv betegner som et trail dæk til dem der kører i forskelligt terræn – altså et dæk som bør være velegnet til det danske terræn der både byder på mudder, frost/sne og forholdsvis tørre forhold.

Vægten i 29″ er 660 gram for 2,1″ udgaven, så det er ikke det letteste dæk, omvendt er det heller ikke blandt de tungeste.

Dækket er opbygget med en midter-del der er “selvrensende” så der ikke opbygger sig store mudder-klumper, det betyder god plads mellem knopperne og nogle knopper der ikke er alt for høje. I tillæg giver dette design også en ret fornuftig rullemodstand, så de ruller godt på tørre spor og på asfalt for den sags skyld.

For at sikre godt greb på både tørre og våde spor har Wild Grip’R2 nogle ret kraftige sideknopper som sikrer at man står fast når man tager svingene i god fart og ligger cyklen ned. De er samtidig med til at skabe greb når/hvis man kører i mudder.

Dækkene er testet på en hardtail i 29″ x 2,25″ og opsat Tubeless, sidstnævnte gik nemt med den rette væske – her er brugt Muc-Off tubeless væske.

Som nævnt indledningsvis er de testet gennem efteråret og vinteren og har været monteret på “vinter-cyklen” i hele perioden, det betyder at de har kørt i både tørt vejr, lidt og meget mudder samt sne og frost som vi har haft et par enkelte dage. Så forskelligt underlag sætter store krav til dækkene, men her har Wild Grip’R2 virkelig imponeret! På tørre spor føles dækkene ganske hurtige, når der er mudder føler man der er godt greb og i sne og frost kan man glæde sig over en ret blød gummi-blanding der gør at man også her har et ret fornuftigt greb.

I perioden har jeg oplevet 0 punkteringer eller sivere og det kan man kun være tilfreds med. Mit bud er at der er kørt ca. 500-600 km. med dækkene på denne cykel, og dækkene står stadig i perfekt stand uden “cuts” eller lign, der er masser af kilometer tilbage i dem!

Konklusion

Det kan være lidt af en udfordring at finde de helt rette dæk til dansk efterår og vinter-vejr, men Wild Grip’R2 fra Michelin vil helt sikkert være et rigtig godt bud. Her får man et dæk der ruller godt på al slags underlag, det er ikke alt for tungt og super nemt at opsætte tubeless – det er svært ikke at anbefale dette dæk!

Dækkene kan findes til under 300,- så prisen er også i den pæne ende – thumbs up!

Pris og tilgængelighed

Set til priser fra 269,-

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.