Test: MIIEGO M1+ hovedtelefoner

Danske MIIEGO har udelukkende fokus på lyd til træningsbrug og de har for kort tid siden lanceret et nyt headset i porteføljen, modellen hedder M1+ og er et trådløst bluetooth headset af in-ear typen, men stadig med en bøjle så de holdes fast omkring øret.

Vi har haft lejlighed til at teste dem de seneste uger, både på hometraineren og til hverdag.

Hvad er der i kassen?

I kassen til MIIEGO M1+ finder man følgende:

  • MIIEGO M1+ hovedtelefoner
  • 3 sæt tips
  • microUSB kabel til opladning
  • Etui
  • Vejledning

Se vores unboxing af MIIEGO M1+ nedenfor.

Design og detaljer

MIIEGO M1+ består af en in-ear del, hvorpå der er monteret en gummi-bøjle der holder dem fast omkring øret, på den måde undgår man at de falder ud under træning. Mellem de to earbuds er et kabel der går bagom nakken, og på dette kabel sidder fjernbetjeningen samtidig med at kablet kan justeres i længden for tæt pasform i nakken.

Med i pakken får man 3 sæt eartips i silikone og så leveres det med Comply Memory Foam eartips. Som navnet antyder er de lavet i memory-skum og kan derfor tilpasse sig øret 100% for at lukke tæt og blokere for udefrakommende støj. Man “ruller” dem flade inden man sætter dem i ørerne, holde dem på plads et stykke tid og slipper, så har de formet sig efter øret og sidder helt perfekt! Er man ikke til denne helt tætte og lyd-isolerende løsning, så er der som nævnt også 3 sæt silikone ear-tips med, i forskellige størrelser.

Selvom selve delen der går omkring øret ser lidt stor ud, så vejer de stadig kun 25 gram og er dermed super komfortable. Bøjlen er udført i gummi og det hele er IPX6 certificeret så det tåler både vand og sved.

På kablet er en lille remote hvorpå musik eller samtale kan styres og på kablet er også et microUSB stik der bruges til opladning af MIIEGO M1+. Der er naturligvis også indbygget mikrofon, så MIIEGO M1+ også kan bruges som headset til mobilen. Et plus her, er at knapperne er “forhøjet” så man kan mærke dem med fingrene, det gør dem nemmere at betjene under træning.

Batteritiden er op til 16 timer, hvilket er ret imponerende for et headset af denne størrelse og med trådløs bluetooth forbindelse kan de tilsluttes til alle enheder, fra smartphones, til tablets og computere – og så tager opladningen maks 1,5 timer.

Lydkvalitet og komfort

Kombinationen af Comply ear-tips i memoryskum, en ret lav vægt og nogle gode bøjler omkring øret, gør MIIEGO M1+ til et super komfortabelt headset som man ikke mærker noget til når man træner – det sidder der bare! Kablet der går rundt om nakken gør at man kan lade headsettet hænge omkring halsen hvis man skal samtale under træningen – hvilket jeg også synes er en fin detalje.

Det er ikke lykkedes mig at få MIIEGO M1+ til at falde ud af af ørerne under træningen på hometraineren og jeg har også brugt dem en del i fritiden til alt fra græsslåning til gåture og de sidder der bare! Comply ear-tips gør at næsten al baggrundsstøjen holdes ude, så selvom dette headset ikke var en aktiv støjreduktion, så fungerer det næsten lige så godt!

Lydkvaliteten er også ganske fin, der er en god dybde i musikken hvis man finder et par ear-tips der passer ens ører, eller bruger Comply udgaven i memoryskum – for det er essentielt at de lukker tæt i øregangen, ellers mister man en del af detaljerne i musikken. Jeg har lyttet til musik i alle genrer og synes generelt at MIIEGO M1+ leverer varen – har intet at udsætte på lydkvaliteten!

Konklusion

Der findes virkelig mange forskellige headsets der er velegnet til træningsbrug og de har alle deres fordele og ulemper.

MIIEGO M1+ er et godt bud til den virkelig aktive der kræver et headset der ikke er for tungt og klodset, men stadig skal sidde godt fast i øret når der bliver gået til stålet. Kombinationen af eartips af memory skum og en god bøjle, gør det næsten umulige at “tabe” headsettet under træning. Med batteritid på 16 timer behøver man heller ikke tænke på hvor den nærmeste stikkontakt er konstant – og så er lyden faktisk rigtig god!

Med en vejledende pris på 699,- er de hverken billige eller dyre, men har et rigtig godt prispunkt hvor man, efter min mening, får ret meget for pengene!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 699,-

9 Funktionalitet

9 Lyd

7 Design

8 Pris

8.3
Dette indlæg er tagget med
, , ,
Mere af Noel Juul Christensen

Test: Fenix BC-20 LED forlygte

Vi har de seneste uger testet en ny LED forlygte fra firmaet...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.