Test: MIIEGO MiiBUDS ACTION II

I starten af 2021 testede vi MiiBUDS ACTION fra danske MIIEGO, et True Wireless headset der var 100% dedikeret til sportsbrug. MIIEGO har netop opdateret det på en række punkter og vi har derfor haft den nye udgave på testbænken.

Hvad er forskellen på MiiBUDS ACTION og MiiBUDS ACTION II?

  • Signal og lydkvalitet er optimeret
  • Ladeetuiet er forbedret og understøtter nu trådløs opladning samt kablet opladning via USB-C i stedet for microUSB
  • Fås nu også i hvid farve

Hvad er der i kassen?

I kassen finder man følgende:

  • MiiBUDS ACTION II headset
  • Trådløs ladeetui
  • Comply eartips samt 3 sæt silikone eartips i forskellige størrelser
  • Vejledning(er)

Se vores unboxing af MiiBUDS ACTION II nedenfor.

Design og funktioner

MiiBUDS ACTION II kommer i det smarte ladeetui der lige umiddelbart kan virke lidt klodset. Der er dog en mening med galskaben, for etuiet indeholder et enormt batteri der giver helt op til 90 timers spilletid. Etuiet giver sikker opbevaring til headsettet og lader dem samtidigt – snedigt! Når etuiet åbnes man kan se aktuel batteristand via dioderne i miden og når det er tid til opladning af etuiet kan det enten ske trådløst via en Qi lader, eller via det medfølgende USB-C kabel. Headettet tænder og slukker automatisk når man tager det ind og ud af etuiet, men kan naturligvis også tændes og slukkes ved at holde de fysiske knapper nede på earbudene.

Kablet til opladning er gemt under bunden, så det altid er ved hånden og på siden kan man åbne en lille gummi-luge hvor man finder et alm. USB stik. Stikket her giver mulighed for at bruge ladeetuiet som powerbank og man kan oplade enhver USB enhe – det kunne eksempelvis være din smartphone, et smartwatch eller noget helt tredje. Denne funktion er ret praktisk hvis man er på farten, eller på ferie og man pludselig står i en batteri-krise.

De to earbuds har indbygget bøjle der går bag øret, for at sikre de bliver siddende når man løber, cykler eller på anden måde bruger dem til aktivt brug. In-ear delen går ind i øret og sikrer en tæt pasform, så man får mest muligt ud af lyden, og med i pakken er som tidligere nævnt hele 4 forskellige eartips. Comply eartipsene er af memoryskum og utrolig lækre, da de tilpasser sig øret 100% for en tæt pasform. De er dog mindre velegnet til hård træning hvor man sveder rigtig meget, her er silikone eartipsene bedre. Det skyldes både at de er nemmere at tørre og holde rene, men også fordi de ikke suger sveden til sig som Comply eartipsene i memoryskum. Heldigvis tager det kun et øjeblik at udskifte eartipsene, så det er nemt at gøre alt efter hvordan de skal bruges.

På hver earbud er der en fysisk knap, disse bruges til at tænde/slukke for headsettet, skrue op og ned for volumen samt skifte nummer. Knapperne er nemme at ramme og det er klart en fordel med fysiske knapper i stedet for touch-betjening, når man må antage at de ofte vil være våde af sved – her fungerer touch-betjening bare ikke optimalt. Det er dog stadig ikke videre behageligt at trykke på knappen mens de sidder i øret, så jeg vil personligt foretrække at betjene lydstyrke mv. via telefonen eller lign.

MiiBUDS ACTION II er IPX6 certificeret, hvilket i praksis betyder at de tåler både sved og vand, så du kan bruge dem til både hård (læs: svedig) træning og ikke mindst træning i al slags vejr! Man bør dog tørre dem godt af efter brug og sørger for at de er tørre inden de smides i etuiet, dette bl.a. for at undgå korrosion på de små ladekontakter. Selv har jeg brugt Muc-Off Antibacterial Equipment Cleaner til at rengøre dem med efter brug.

MiiBUDS ACTION II forbindes trådløst til næsten alle enheder via Bluetooth 5.0, så de kan bruges sammen med alt fra smartphones, til tablet, computere og lign.

Lyd og komforten

MiiBUDS ACTION i den oprindelige udgave har en smule bastung og det samme er tilfældet her – den del har MIIEGO ikke ændret og det giver nok i virkeligheden også rigtig god mening. MIIEGO laver lyd til træningsbrug og de fleste der lytter til musik i forbindelse med træning, hvadenten det er i træningscenteret eller på hometraineren hjemme i skuret, hører musik med gang i. Det giver derfor rigtig god mening at MiiBUDS ACTION II netop er optimeret til den slags musik som størstedelen af kunderne vil lytte til, nemlig hurtig musik med en god bund – perfekt til en intensiv træning!

Igen er der godt styr på lyden, de kan spille ganske højt, men uden at lyden forvrænges eller bliver dårlig, den forbliver altid under kontrol. Det lidt bastunge lydbillede kan godt betyde at lydbilledet bliver knap så detaljeret som nogle måske kunne ønske, men personligt passer det mig rigtig godt at bassen har fået et “nøk op” så man ikke kun hører, men også mærker bassen.

MiiBUDS ACTION er bl.a. blevet k¨året som ét af de bedste headset til løb og det forstår man straks man har benyttet det – for det sidder formidabelt. Earbudsene (med de rette eartips) sidder godt fast i øregangen, mens den store bløde bøjle holder dem godt på plads, så man aldrig skal bekymre sig om de falder ud under træningen. Dette dog uden at de virker store eller klodsede og vægten er stadig så lav at man ikke rigtig mærker noget til dem når de sidder i ørerne. Comply eartipsene er geniale og memoryskummet skaber en helt unik isolering så man får størst muligt udnytte af lyden. De har dog også en tendens til at “stoppe til” eller “svuppe” hvis man sveder meget, så lyden på en eller anden måde blokeres og kun går svagt igennem – det skal dog siges at jeg udelukkende har oplevet dette på hometraineren hvor sveden hagler af mig. Bruger jeg derimod eartips af silikone er der ingen problemer overhovedet og som nævnt er de også lidt nemmere at holde rene og hygiejniske, så det vil klart være min anbefaling hvis de bruges til hård træning med masser af sved.

Der er indbygget mikrofon i MiiBUDS ACTION II og det betyder at sættet kan bruges som headset til telefoni, Teams eller lign. Selv er jeg ikke kæmpe fan af telefon-samtaler i stereo, så derfor er jeg vild med at der er mikrofon i begge earbuds, så man har mulighed for at bruge det som mono-headset med enten højre eller venstre earbud i.

Konklusion

MIIEGO har taget et rigtig godt headset og gjort det endnu bedre! Forbindelsen er optimeret så den er endnu mere stabil, parringen sker lynhurtigt når man tager dem ud af etuiet og det er nemt at skabe forbindelse til mobiltelefoner og andre enheder.

Lyden er stadig fremragende og til den bastunge side, men det synes jeg passer rigtig fint når det er rettet mod træning og aktivt brug hvor musikvalget ofte er i den genre. De sidder super godt på ørerne og bliver hvor de skal, uanset hvor meget man går til den!

Ladeetuiet, der giver op til 90 timers batteritid, er også optimeret og kan nu oplades trådløst, eller via USB-C kablet der stadig sidder fast under bunden af etuiet, derudover kan den benyttes som powerbank til opladning af alle ens andre USB enheder – det er super praktisk hvis man er på ferie eksempelvis.

Med en pris der stadig ligger under 1000,- vil jeg så absolut stadig betegne MiiBUDS ACTION II som et rigtig godt køb – og særligt hvis de skal bruges til hård træning hvor de skal kunne tåle nogle knubs og noget sved!

Pris og tilgængelighed

9 Funktionalitet

9 Lydkvalitet

10 Komfort/Pasform

9 Pris

9.3
Dette indlæg er tagget med
, ,
Mere af Noel Juul Christensen

Test: Giant Recon HL700 cykellygte

Hen over efteråret og vinteren har vi haft lejlighed til at teste...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.