Test: MIIEGO W7 hovedtelefoner

Vi har efterhånden været godt omkring danske MIIEGO’s sortiment indenfor headsets og hovedtelefoner til aktivt brug. W7 er et trådløst bluetooth headset med kabel mellem earbudsene, til gengæld byder de på ca. 12 timers batteritid og en pris på under 500,-

Udvalgte specifikationer

  • Bluetooth
  • Op til 12 timers batteritid
  • 6(7) par ørepropper
  • IPX6 godkendt
  • Lav vægt

Design og detaljer

Som nævnt indledningsvis, så er W7 udstyret med ledning mellem de to earbuds, de er med andre ord ikke “True Wireless” som jo efterhånden er blevet new normal. Ledningen gør at man kan bære headsettet på 2 måder, enten med ledningen hængende løst, eller strammet til i nakken ved eksempelvis løb. Jeg foretrækker sidstnævnte, da ledningen ellers hænger og flagrer lidt foran – men til gengæld bliver det så lidt mere bøvlet at betjene de fysiske knapper på headsettet – den del kommer vi tilbage til.

Hver earbud er udstyret med en lille magnet, hvilket gør at man man sætte de to earbuds sammen via magneterne når det ikke er i brug, fin lille praktisk detalje.

På højre side/ledning er der kontrol til at justere lydstyrke, tænde/slukke og oplade via microUSB – når man har ledningen bag nakken kommer knapperne bare lidt langt bagud og er derfor ikke helt nemme at betjene i farten.

Hver earbud indeholder et lille batteri, der tilsammen giver op til 12 timers batteritid, dog kan det svinge alt efter typen af musik samt volumen.

Med i pakken får man en masse forskellige eartips og kroge/bøjler til earbudsene. Først og fremmest COMPLY eartips i memory foam som former sig 100% efter ens øregang, de er dog ikke super velegnede hvis man sveder meget, hvorfor der også er 3 par almindelige eartips i silikone med i pakken, samt 3 par med en bøjle der holder dem fast i øret. Så har man mulighed for at finde den kombination der passer end bedst og man kan skifte alt efter hvordan de skal bruges.

Lydkvalitet og komfort

Den bedste lyd får man med COMPLY eartips i memoryfoam da de udvider sig og lukker helt tæt i øregangen, dermed får man den bedste og mest “omsluttende” lyd. Skifter man til silikone eartips vil man miste en smule bund i musikken, da de ikke lukker helt tæt på samme måde .

Lydkvaliteten er der ikke noget at udsætte på, de spiller imponerende godt – der er en super god bund (bass) i musikken og lyden er rimelig afbalanceret. Dog er det ingen hemmelighed at bass’en er en smule dominerende, men for mig er det kun et plus og særligt når de er til træningsbrug.

Uanset om man benytter COMPLY eartips, eller de klassiske i silikone, sidder de super godt i ørerne. Er man ikke så pjattet med in-ear hovedtelefoner, så kan man glæde sig over at der også er mulighed for at montere bøjler som holder dem fast i selve øret. Så er man ikke afhængig af at de skal sidde fast i selve øregangen.

Jeg har brugt W7 primært på hometraineren, hvor de har fået masser af sved – her har jeg været rigtig glad for IPX6 certificeringen som gør at de tåler både sved og vand. Som nævnt tidligere er COMPLY eartips i memoryfoam ikke det allerbedste valg når man sveder meget, her er silikone eartips bedre, da de ikke suger sved på samme måde, med det sagt så har jeg brugt begge typer på hometraineren!

W7 kan også bruges som trådløst headset, hvadenten det er til teams-møder, chat eller telefoni.

Konklusion

W7 fra MIIEGO er et velspillende trådløst headset, som er meget velegnet til træningsbrug – da det tåler sved og vand og bliver siddende, selvom man er aktiv. Idéen med at kunne stramme ledningen til bag for tættere pasform er god, men i praksis synes jeg ikke det fungerer super godt – medmindre man lever med ikke at bruge de fysiske knapper. Jeg havde nok foretrukket en ledning der var lidt længere, så man havde lidt mere mulighed for justering.

Lyden er dog rigtig god, de tåler “tæsk” og så er prisen på lige under 500,- også fornuftig!

Pris og tilgængelighed

Funktionalitet 7
Lydkvalitet 9
Pasform & komfort 7
Pris 8
7.8
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Nyhed: Tacx Neo Bike Plus
Tacx, der idag er ejet af Garmin – er nu klar med...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.