Test: Muc-Off Ultimate Bicycle Cleaning Kit

Samlet karakter

Muc-Off, der er bedst kendt for alle deres rengøringsprodukter, har lavet dette komplette sæt til rengøring og smøring af cyklen, og så endda pakket i en lækker værktøjskasse. Vi har fået lejlighed til at se nærmere på og teste sættet af i praksis.

Hvad er der i kassen?

Den flotte værktøjskasse er udført i hård sort plast og har lyserøde detaljer – ét af Muc-Off’s kendetegn.

Kassen indeholder følgende:

  • Nano Tech Bike Cleaner
  • Bio Drivetrain Cleaner
  • Bike Protect
  • Bio Wet Lube
  • 3 forskellige børster
  • 1 børste til kassette
  • Mikrofiberklud
  • Svamp

Rengør, beskyt og smør!

Muc-Off har i værktøjskassen samlet alle de remedier der skal bruges for at rengøre, beskytte og smøre cyklen, og det gælder sådan set uanset om man kører mountainbike, gravel eller landevej. I toppen af værktøjskassen er endda et par tomme rum hvor man kan opbevare mindre sliddele, eksempelvis bremseklodser, kædeled, ventiler eller lign.

Til rengøring er der et udvalg af børster med både bløde og hårde børstehår, så alle dele af cyklen kan rengøres på bedst mulige vis. Der er også en god børste specielt til kassetten, da den nemt kommer ind mellem tandhjulene for både at fjerne smidt og evt. olie. Til vask af selve rammen og lign. er også inkluderet en blød svamp og brugt sammen med den medfølgende Nano Tech Bike Cleaner på sprayflaske og Bio Drivetrain cleaner, bliver cyklen rengjort effektivt og rimelig miljøvenligt. Begge kommer i sprayflasker så man undgår spild, her sprayes direkte på dele, som så skrubbes/børstes og skylles rene med vand. Nano Tech Bike Cleaner’eren er virkelig effektiv hvis den får lov at sidde et par minutter, da den således opløser snavset så det nemt kan skylles af med vand bagefter.

Efter rengøring af både cykel og drivlinien, så kan man med fordel give hele cyklen (inkl. drivlinien) en sprøjt Bike Protect, det eneste du ikke skal ramme er dine bremseskiver, klodser og dæk. Det er et “vidunder-middel” der fjerner fugten, og samtidig skaber en beskyttende hinde der gør at skidtet ikke så nemt sætter sig fast.

For at undgå at ramme skivebremserne, kan man evt. bruge Muc-Off’s egne Disc Brake Covers der er super praktiske ifm. rengøring og smøring af cyklen – de medfølger ikke i dette kit, men kan købes løst for ca. 250,-

Til slut er det bare at tørre cyklen af med den medfølgende mikrofiberklud og smøre kæden op med den medfølgende “wet” olie. Dette er en såkaldt “all-round” olie der fungerer rigtig fint hele året rundt. Kører man primært i tørt vejr og vil man slippe lidt nemmere ift. rengøring af kæde og kassette, så kan man overveje en tør olie, Muc-Off’s C3 Ceramic-serie har vi tidligere testet med stor succes.

Konklusion

Muc-Off har formået at samle alle de essentielle ting til rengøring, beskyttelse og smøring i én komplet pakke, og endda samlet det i en smart værktøjskasse hvor der er plads til lidt ekstra. Det betyder at man har alt samlet ét sted og endda så man nemt kan tage det med på farten, hvadenten det er en dagstur eller på ferie. Kvaliteten er som vanlig høj og med Muc-Off’s produkter går du sjældent galt i byen, det virker altså bare!

Med en vejledende pris på knap 900,- er det også lidt af en udskrivning af investerer i sættet, men omvendt så har man her alt hvad man skal bruge og af høj kvalitet, hvilket gør det velegnet til både ham/hende der skal have et “starter-sæt” eller dem der bare ønsker et sæt med alt det nødvendige, som man nemt kan tage med sig.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 899,-

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.