Test: Naked Optics – The Falcon

I de seneste måneder, hvor solen er begyndt at skinne mere og mere, har vi haft fornøjelsen af at teste et par solbriller fra tyske Naked Optics. Solbrillerne, der har navnet: The Falcon, har en stor linse, og hermed et godt udsyn, hvorfor brillen lægger sig op ad de tendenser, der har været de senere år. Linserne bliver større og større, så man er mest muligt beskyttet fra solen. Endvidere ser man, at Naked Optics er designmæssigt inspireret af nogle af de store spillere på markedet – dog til en noget lavere pris. 

Vi har testet Naked Optics på landevejen og i skoven. Blandt andet i skoven har brillen nogle rigtig fine og smarte løsninger. 

Hvad får du i pakken? (Standard) 

  • Naked Optics – The Falcon med én linse 
  • Hardcase etui 
  • Pudseklud
  • Svedpude 

Ekstra

  • Falcon Google-Upgrade 

Design og funktionalitet

Som sagt har Naked Optics helt sikkert taget udgangspunkt i de tendenser, der er at finde i cykelverdenen. Derfor har de på The Falcon valgt at gå med en stor linse, der er omgivet af en minimal ramme, så det er linsen, der er i fokus. 

Mode og præferencer inden for modeverden er meget subjektivt, hvorfor det ikke er alle, der er helt med på “dillen” vedrørende de store linser. Personligt synes jeg dog, at den store linse er at foretrække, da den giver lidt ekstra til udtrykket. Yderligere passer den store linse/ramme oftest med den plads, der er tilovers mellem næse og hjelm, så man får en næsten lukket front – altså uden “huller” mellem brille og hjelm. 

Den store linse har imidlertid ikke blot en æstetisk fordel. Den store linse er også med til at give rytteren et rigtig godt og klart udsyn, der ikke er forstyrret af en stor ramme/kant. Når brillerne kommer uden en stor kant, er der selvsagt heller ikke meget, der gør, at brillen sidder tæt til ansigtet. Dette er en fordel, når man sveder, da sved og fugt nemmere kan slippe væk fra brillen, så man undgår at linsen dugger. 

Duggede briller og cykling hænger ikke så godt sammen. Dette specielt ikke, når man er skoven, da man oftest skal have et godt overblik og være klar til næste udfordring. For at imødekomme denne problematik, har Naked Optics udviklet upgrade-kit, så man i stedet for normale solbriller, får et par goggles, der kan sammenlignes lidt med et par skibriller, dog i noget mindre format. Idéen med den ekstra feature er meget god – specielt, hvis man kører meget downhill, hvor det er essentielt at brillerne forbliver på hovedet. Personligt føler jeg dog ikke, at netop denne feature er nødvendig på almindelig mountainbike, da jeg ikke selv har haft problemer med at “tabe” brillen. 

En anden ektra og unik del af The Falcon er, at rammen har indbygget magnet, hvor man kan placere en lille rektangulær pude. Puden vil sidde i panden, hvor denne så kan absorbere det meste sved, så man undgår at få dette ned i øjnene. Dette er en rigtig smart og brugbar funktion, der kan bruges på både mountainbike og landevejen. Ønsker man ikke at benytte funktionen, kan man blot afmontere pude og bruge solbrillerne uden – smart.

Som det ses i starten af artiklen, så er der forskellige muligheder, når man køber et par Falcon ved Naked Optics. Vi har fået standardpakken og et goggle-upgrade-kit. Linsen kan købes i 4 forskellige varianter; sort, blå, klar og rød, som vi har testet. Fælles for den blå og røde linse er, at de har refleksivt glas, så solen reflekteres. Den sorte og klare linse har ikke denne funktion. Selve linsen (rød) er super klar og skarp, så man har et rigtig god udsyn. Herudover tager den stort set alle stråler, så der ikke er noget, der irriterer øjnene på turen – godt klaret for en linse i denne prisklasse. 

Rammen, der omgiver linsen, fås også i forskellige farver; metalgrå, hvid, bordeaux og sort, som vi har testet. Naked Optics giver altså en masse muligheder, så man næsten kan få brillen, som man ønsker. 

The Falcon – en ny favorit?

Dog ikke helt. The Falcon har uomtvisteligt nogle rigtig fede elementer, der gør den meget attraktiv og konkurrencedygtig, men desværre kan den føles en smule for stor. Selve stellet er meget bredt, så brillen ikke sidder så tæt på ansigtet, som man måske kunne ønske. Den store linse fylder meget, hvilket jeg synes er super cool, men den kan komme i karambolage med hjelmen. Det er derfor en god idé at vide, hvorvidt man kan have plads til en stor linse for hjelmen. Slutteligt er stængerne ikke justerbare, som det for eksempel er tilfælde ved Bliz. Dette begrænser mulighederne for at få det helt rigtige fit, der passer til hovedform og hjem. 

Konklusion 

The Falcon fra Naked Optics er helt klart en overvejelse værd, da prisen er lav, linsen er skarp og den svedabsorberende pude er smart. Naked Optics har fat i rigtig mange af de elementer, som jeg finder væsentligt ved et par solbriller til aktivt brug, dog må vi erkende, at man ikke kan få i pose og i sæk, hvorfor The Falcon har et par skønhedsfejl.

Personligt vil jeg dog anbefale, at man lige tjekker deres udvalg ud, inden man gør sit næste solbrille-køb. Brillerne kan gøre, at man skiller sig en smule ud fra mængden og hermed kommer udenom Oakleys varianter, der er væsentligt dyrere. Ønsker man dette, er Naked Optics et rigtig fint alternativ. 

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 75 Euro (Svarer til ca. 560,- dkk)

8 Funktionalitet

9 Design

7 Pasform

9 Pris

8.3
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Mathias Busk Sælgen

Test: GripGrab RaceThermo skoovertræk

Vi har i slutningen af vintermånederne og starten af foråret testet et...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.