Test: Newline Bike 8 panel shorts

Samlet karakter

Danske Newline har ikke det dybeste sortiment indenfor cykeltøj, men sortimentet er alligevel rimelig bredt og vi har tidligere stiftet bekendskab med Newline’s cykeltøj.

Sortimentet (Til mænd) indeholder bl.a. 3 forskellige par korte shorts, to af dem med seler og så Newline Bike 8 panel shorts der er et par korte shorts, uden seler. Newline Bike 8 panel shorts kan naturligvis bruges alene, men er også oplagte som “indershorts” sammen med et par baggy shorts til MTB.

Design og funktionalitet

Newline Bike 8 panel shorts er en helt klassisk cykelshorts med tætsiddende pasform, den er udført i 8 forskellige paneler og med flade syninger for minimal irritation. Ned langs begge sider er mesh, som øger ventilationen – så man nemmere kommer af med varmen, da de netop er beregnet til sommer og indendørs brug, såsom eksempelvis spinning.

Newline-Bike-8-panel-shorts-front

Materialet er enormt strækbar, hvilket er med til at give en høj komfort og en tæt pasform, da materialet tilpasser sig den enkelte.

Newline-Bike-8-panel-shorts-side

I livet holdes Newline Bike 8 panel shorts på plads med en forholdsvis bred elastik og i benene er der ligeledes elastikkant og inderst en silikone-kant der forhindre buksebenene i at krybe op – hvilket virker som forventeligt.

Newline-Bike-8-panel-shorts-back

Indvendigt i Newline Bike 8 panel shorts finder man puden, der er en klassisk – forholdsvis kraftig og knap så fleksibel, pude. Puden er inddelt i flere forskellige zoner, for optimal støtte og support hvor der er brug for det. Puden giver en udmærket støtte, men da den er forholdsvis tyk og ikke ret fleksibel, tilpasser den sig ikke brugeren i samme grad som en blødere og mere fleksibel pude – der så også primært findes i shorts i et noget andet prisleje end vi her befinder os i.

Newline-Bike-8-panel-shorts-pude

Som nævnt indledningsvis, så er Newline Bike 8 panel shorts ikke udstyret med seler, så det eneste der holder dem oppe, og på plads, er elastikkanten i livet. Bukserne går op og sidder omkring navlen og er man vant til at køre med bib shorts, vil dette være noget af en forandring ift. disse, men de sidder egentlig udmærket og jeg har på intet tidspunkt haft brug for at hive dem op, selvom de primært i brug i skoven på MTB.

Pasform og komfort

Jeg har primært benyttet dem som indershorts, sammen med et par baggy shorts på MTB’en i skoven og her må jeg sige de fungerer perfekt, da de er utrolig enkle, sidder tæt og med den kraftige pude er der en fornuftig støtte til bagdelen. Jeg havde frygtet at skulle trække dem op i tide og utide, men min frygt blev lynhurtigt gjort til skamme, for det var overhovedet ikke et problem. Jeg må dog også omvendt erkende at jeg personligt foretrækker bib shorts, da selerne gør at man undgår elastikken i livet og samtidig er med til at holde det hele lidt på plads – der vil sikkert være mange der har den modsatte holdning og synes selerne er unødvendige og måske endda generende, så dette er helt sikkert en smagssag.

Puden er, som tidligere nævnt, forholdsvis tyk og ikke ret fleksibel – men den giver en udmærket støtte. Mesh-panelerne i siden giver en god ventilation, som er særligt vigtigt hvis man har et par baggy MTB shorts, som i mit tilfælde.

Modellen der er testet var en str. M og den passende perfekt til mine ca. 70 kg., fordelt på 175 cm – Newline’s cykeltøj er generelt mere almindeligt i størrelserne, hvilket gør det noget nemmere at finde den korrekte størrelse.

Materiale

  • 82% Polymide / 18% Elastane
  • 84% Polyester / 16% Elastane
  • Kan maskinvaskes ved 40 grader

Konklusion

Newline Bike 8 panel shorts vil egne sig godt til begynderen, da det er et par forholdsvis billige cykelshorts, uden nogle dikkedarer, men udført i fine materialer, i en tætsiddende kvalitet, med udmærket pasform og en fornuftig pude. Udover begynderen der ikke ønsker at investere hele opsparingen i et par cykelshorts, kunne de også være meget velegnet til spinning indendørs og slutteligt til brug som indershorts samen med et par baggy MTB shorts (Uden pude, vel at mærke)

Samlet set er Newline Bike 8 panel shorts et ganske udmærket produkt, men det er også et meget konservativt der ikke gør meget væsen af sig – hvilket jo på sin vis kan være fint, da Newline har koncentreret sig om selve produkt, pasform og komfort – istedet for spraglet design og smarte detaljer der måske i virkeligheden ingen funktion har.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 400,-

  • Køb Newline Bike 8 panel shorts online på Newline.dk

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.