Test: Newline Bike Roubaix Jersey + Overalls

Samlet karakter

Vi har i løbet af efteråret og starten af vinteren testet Newline’s Roubaix-serie der er designet til brug forår og efterår med forholdsvis tyndt og let materiale, der dog stadig giver en god beskyttelse mod vind og vejr, samtidig med at kroppen kan ånde. Det testede sæt består et et par lange bibtights uden pude, samt en langærmet jersey.

Newline Bike Roubaix Jersey

Roubaix jersey’en er udført i en kombination af polyester (87%) og elastan (13%), dette giver et materiale der kan strækkes ganske meget i alle retninger, samtidig er det ganske let og hurtigttørrende.

Jersey’en er i  helt klassisk design med sort grundfarve og enkelte lysegrå syninger der skaber lidt modspil til det sorte, herudover Newline logo i refleks på ærmerne, samt mindre logo på brystet og ned af siden.

På bagsiden er der er 4 åbne ryglommer nederst, som nemt rummer energi, pumpe, slange eller hvad man nu ellers måtte have brug for at modtage på turen. De 2 midterste har en fornuftig størrelse, mens de to længst til siderne er forholdsvis smalle og derfor egner sig bedst til eksempelvis pumpe eller lign., igen savner jeg en lomme med lynlås-lukning, til opbevaring af nøgler, mobiltelefon eller noget lign. Ved ryglommerne er en reflekterende stribe hele vejen henover trøjen.

Indvendigt er jersey’en foret med blød fleece, dette har både isolernede effekt og gør at den er virkelig komfortabel at have på. Den gennemgående lynlås foran er med vindstop og der er ligeledes en reflekterende stribe hele vejen ned for at skabe øget synlighed.

I livet er der en forholdsvis bred elastik, og indvendigt er der silikoneprint som holder jersey’en tæt omkring livet.

Pasformen er forholdsvis tæt, jakken er testet i størrelse M og den passer glimrende til undertegnedes knap 70 kg. fordelt på 175 cm. Jersey’en har lidt længere ærmer end en normal trøje og er lidt længere bagpå, for at tilgodese rytteren når han sidder på cyklen. Materialerne er bløde og kan strækkes ganske meget, hvilket er med til at give en god pasform og derfor også en god komfort.

Jersey’en giver en udmærket beskyttelse mod vinden og kan også tage lidt småregn, samtidig er åndbarheden ret god – så man nemt kan komme af med varmen også.

Newline Bike Roubaix Overalls

Roubaix Overalls er et par forholdsvis tynde overtræksbukser, forstået på den måde at der ikke er en pude i bukserne, hvorfor man bør have et par bibshorts indenunder. Materialet er, som jersey’en, en kombination af polyester (87%) og elastan (13%) hvilket giver et materiale der er yderst fleksibelt og kan strækkes enormt meget, derudover vejer det ikke specielt meget. Indvendigt er med børstet fleece, der både gør dem lækre at have på og hjælper på isoleringsevnen. Som jersey’en er de beregnet til brug forår og efterår, altså er de ikke velegnet til de helt kolde dage med minusgrader.

Designet er ligeledes helt klassisk, bukserne er sorte med grå flade syninger og der er et par Newline logoer i reflekterende materiale her og der.

Ved fødderne er der lynlås så bukserne er nemme at få af og på, den går dejligt langt op og der er også refleks omkring denne, hvilket er en fin lille detalje. Ved afslutningen ved benene er der silikoneprint på indersiden af elastikken, dette er, sammen med stroppen der går nedunder foden, med til at forhindre dem i at glide op.

Selerne og ryggen er i mesh, hvilket giver en overdel der er enormt fleksibel og gør det nemt at komme af med varmen. Bukserne går lidt længere op ved livet end normalt, så der er en god beskyttelse af maven, samtidig er der en lynlås her – igen for at gøre dem nemmere at komme i og ud af.

Bukserne har en rimelig tæt pasform og det tynde og super strækbare materiale er med til at give en rigtig god komfort, for materialet tilpasser sig i høj grad den enkelte rytter. Forventer man “race-fit” er det ikke Newline’s Bike Roubaix Overalls man skal vælge, for de er altså mere afslappede i pasformen og knap så tætsiddende som cykeltøj i racefit – men til motionisten og pendleren er pasformen glimrende. Da der skal være plads til et par bibshorts med pude indenunder, er der også brug for at pasformen ikke er helt kropstæt.

Den generelle pasform og komfort er glimrende, bukserne yder en udmærket beskyttelse mod typisk efterårsvejr, altså vind og lidt nedbør. Bukserne er ikke vandtætte, men en smule nedbør klarer de sagtens og skulle materialet blive vådt, tørrer det hurtigt. Pasformen er det også svært at sætte en finger på, de sidder udmærket og bliver på plads. Stropperne under fødderne vil ikke tiltale alle, nogle vil mene det er lidt old-school – omvendt så virker det faktisk og forhindrer bukserne i at glide op.

Konklusion

Newline kender vi bedst fra cykeltøj i ret klassisk og konservativt design, uden alt for mange dikkedarer, men i en god kvalitet og med god komfort for rytteren. Det samme gør sig gældende ved dette sæt, jersey’en er i et helt klassisk og små-kedeligt design, men materialerne er lækre – den er forholdsvis tynd, men yder stadig en god beskyttelse og kan bruges en stor del af året. De mange reflekterende elementer gør den også oplagt til pendleren der ønsker maksimal synlighed i trafikken. Én ting der dog ærgrer mig er at de printede logoer på både brystet og ærmerne allerede efter ca. 5 vaske er ved at falde af…

Bike Roubaix Overalls er ligeledes et par helt klassiske og igen, småkedelige, lange cykelbukser. De kommer uden pude, så de bør bruges med et par korte bibshorts under, for at sikrer en god komfort. Materialerne er af høj kvalitet og giver god beskyttelse, samtidig med at bevægeligheden er høj og åndbarheden ligeså. Jeg kan god lide detaljen med at de går lidt længere op i livet og der er en lynlås placeret her, samtidig er overdelen med selerne lavet i mesh, så man stadig sikrer man nemt kan komme af med varmen. Ved benene er brugt en rigtig god lang lynlås, så de er nemme at få af og på og ligesom Bike Roubaix Jersey’en er der masser af reflekternede elementer – her er dog ingen problemer med logoer der falder af efter få vaske!

Samlet set er Bike Roubaix et fornuftigt sæt tøj til pendleren eller motionisten der søger et sæt der kan bruges i forår og efterårsperioden, eller den milde del af vinteren som vi oplever lige i øjeblikket. Sættet giver en god beskyttelse mod traditionelt dansk forår og efterårsvejr, samtidig med at bevægeligheden, komforten og åndbarheden er i top. Det er ikke sættet til de allerkoldeste dage, men til alle dem “midt imellem” som er dem vi har flest af.

Pris og tilgængelighed

Newline Bike Roubaix Overall – 749,-
Newline Bike Roubaix Jersey – 700,-

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.