Test: Newline Bike Thermal Visio Jacket

Fra Danske Newline har vi i den sidste del af vinteren testet Newline’s Bike Thermal Visio Jacket. Der er tale om en forholdsvis kraftig softshell jakke, velegnet til brug i temperaturer under 5 grader – hvilket stadig forekommer i skrivende stund, dog primært i aftentimerne. Med andre ord en cykeljakke til de kølige dage, primært i vinterhalvåret.

Design og funktioner

Newline Bike Thermal Visio Jacket er en uni-sex jakke og kan derfor bæres af både mænd og kvinder. Farvemæssigt er der kun én mulighed, nemlig den kraftige “fluorserende” gule farve. En farve der må være den kraftigste og mest selvlysende jeg til dato har set på en jakke, hvilket gør at synligheden er helt i top.

Jakken er udført i 100% polyester og er både vind og vandtæt. Indvendigt er jakken delvist foret, delvist fordi det kun er fronten og den øverste del af ærmerne der, indvendigt, er foret. Årsagen er ganske enkelt at det er disse områder der er mest udsatte for vind og vejr, hvorimod man på den resterende del har vægtet åndbarhed højere end indvendig polstring og det giver enormt god mening.

Newline-Bike-Thermal-Visio-Jacket-lining

Jakkens design er umiddelbart ret klassisk, men gemmer alligevel på en del fede detaljer, som man først opdager når man får jakken mellem hænderne. På forsiden er 2 reflekterende striber øverst og et diskret Newline logo på brystet. Den gennemgående lynlås er med vindstop og har en lille snip øverst og nederst, hvilket gør at den ikke kan og vil genere – en detalje man sætter stor pris på hvis jakken er helt lynet op, da man så ikke får selve lynlåsen op i halsen eller hagen.

Newline-Bike-Thermal-Visio-Jacket-front

I livet er der indvendigt et silikonebånd hele vejen rundt, hvilket holder forhindrer jakken i at glide op, endnu en fin detalje.

Newline-Bike-Thermal-Visio-Jacket-silicone-strip

Ved ærmerne er der vindstop, hvilket i praksis betyder at der er en bred manchet inderst som lukker af for vinden, og så det normale ærme udover. Dette ærme kan så evt. også trækkes udover en handske eller lignende.

Newline-Bike-Thermal-Visio-Jacket-wrist

På bagsiden af jakken er endnu et par reflekser øverst og nederst, samt et Newline logo i refleks-tryk nederst på ryggen, umiddelbart over den store ryglomme som jakken er udstyret med. Ryglommen har, desværre, ingen inddeling – men er bare én stor lomme, men dog med lynlåslukning. Det er rigtig fint at lommen er rummelig og lukkes med lynlås, men optimalt havde der været en eller anden form for inddeling, så man havde ét sted at opbevare smartphone og et andet til pumpe, energi og hvad man nu ellers måtte stoppe i sin ryglomme på en vinterjakke…

Newline-Bike-Thermal-Visio-Jacket-backpocket

Da jakken er rettet mod brug i vinterperioden, er materialet som jakken er udført i forholdsvis tykt og kraftigt, så bevægeligheden er nedsat en smule, modsat en tyndere jakke der ikke yder den samme beskyttelse mod vind og vejr. Jakken er blevet brugt i den sidste del af vinteren og tidlig forår – hvor temperaturen har ligget og svinget omkring frysepunktet og op til et par plusgrader og her er det tydeligt at den sagtens kan bruges ved lavere temperaturer. Det betyder dog ikke ikke at jakken er for varm ved moderate plusgrader, for åndbarheden er glimrende – trods den gode beskyttelse mod vind og vejr.

Jakkens pasform er forholdsvis tæt for en vinterjakke, men stadig med rum og plads til et par lag indenunder, i testperioden har jeg blot benyttet en langærmet undertrøje – hvilket har været rigeligt. Samtidig er jakken til at bevæge sig i og dermed velegnet til både landevej, såvel som MTB. Jakken er testet i størrelse M, hvilket var passende for undertegnedes 70 kg. og 175 cm., så størrelsesmæssigt er jakken “normal” i størrelsen.

Newline-Bike-Thermal-Visio-Jacket-back

Konklusion

Newline’s cykel-kollektion er grundlæggende meget klassisk og måske endda grænsende til det små-kedelige rent designmæssigt, med enkelte undtagelser dog. Det behøver dog bestemt ikke være en ulempe, for rigtig mange vælger lige netop det klassiske. Newline Bike Thermal Visio Jacket skiller sig ikke rigtig ud fra mængden af vinterjakker på designet, til gengæld har den et hav af fine små detaljer, eksempelvis det effektive vindstop ved ærmerne og lynlåsen, “parkering” til lynlåsen ved lukningen i halsen, lækkert blødt foer og en rigtig god åndbarhed – samtidig med at farven må være blandt de stærkeste jeg endnu er stødt på, her kan man virkelig tale om fluorserende farve der skaber god synlighed!

Newline Bike Thermal Visio Jacket er en super funktionel jakke af meget høj kvalitet og med rigtig mange fine detaljer, dog savner Jeg 2 ting. Først og fremmest savner jeg en inddeling af ryglommen, det er ikke hensigtsmæssigt at have alt samlet i én lomme, trods den er ganske rummelig. Derudover ville en brystlomme til opbevaring af smartphone, MP3-afspiller eller lign. også være optimalt, så man har denne nemt tilgængeligt og beskyttet mod værktøj, energi og hvad man ellers kunne finde på at opbevare i baglommen.

Trods disse småting, er det samlede indtryk af Newline Bike Thermal Visio Jacket helt i top – her er tale om en vinterjakke i udsøgt kvalitet, trods det diskrete og små-kedelige design som helt sikkert vil være en god følgesvend på de kolde og våde dage i vinterhalvåret, uanset om det er til MTB i skoven, pendler-turen til og fra arbejde eller landevejen der trækker…

Newline-Bike-Thermal-Visio-Jacket-side

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1000,-

Funktionalitet 9
Pasform 9
Design 8
Pris 7
8.3
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Fox Evolution Bib Full Liner cykelbukser
Vi har de seneste måneder testet og anmeldt en lang række af...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.