Test: Newline Bike Waterproof Bib Overalls

Samlet karakter

Med det danske vejr er et par vandtætte cykelbukser bestemt ingen tosset idé, hvadenten man pendler til og fra arbejde i al slags vejr, eller bare er typen der ikke lader dårligt vejr stå i vejen for træningen. Danske Newline har sendt os Deres Bike Waterproof Bib Overalls, der er et par lange, vandtætte, cykelbukser uden pude – hvilket betyder de kan bruges til pendling, eller med et par korte bibshorts med pude underneden.

Design og pasform

Bike Waterproof Bib Overalls er lavet i en kombination af polyester og elastan, således får man et holdbart og meget strækbart materiale, faktisk kan det strækkes i alle 4 retninger, hvilket er et stort plus i forhold til pasform og komforten.

Materialet er forholdsvis kraftigt foran, for at kunne modstå vind og vejr, og indvendigt er de foret med fleece – hvilket gør dem mest egnet til brug efterår og vinter på de kolde og våde dage. Det kraftige materiale gør at bevægeligheden nedsættes lidt i forhold til et par tynde cykelbukser, men det er kompromiset for at få beskyttelse mod vandet. På de mindre udsatte steder, er der brugt et mindre kraftigt materiale, for at optimere komforten og bevægeligheden.

Newline kører normalt en ret diskret design-stil i Deres cykeltøj, men der er lidt mere spræl i Bike Waterproof Bib Overalls. På forsiden er et stort Newline logo på det ene ben, samt et par reflekterende elementer nederst ved fødderne. På bagsiden, ved benene, er materialet fluorescerende for at skabe øget synlighed i trafikken. Ved benene er en god lang lynlås, så de er nemme at få af og på, derudover er der silikone-print indvendigt ved elastikken og slutteligt er der en strop der går under foden, som sikrer at bukse-benene ikke har mulighed for at kravle op.

Selerne på bukserne er i mesh og bukserne går forholdsvis langt oppe foran, derfor er der også placeret en lille lynlås som gør dem lidt nemmere at få lukket ved maven. Brugen af mesh ved selerne gør at åndbarheden er rigtig god, til gengæld holder de så ikke på varmen som hvis ryg og seler havde været foret med fleece som man kan se andre steder.

Som nævnt indledningsvis er bukserne uden pude, dette betyder at de som oftest vil blive brugt sammen med et par korte bibshorts med pude, for at få den optimale komfort.

Pasformen er tætsiddende, præcist som de skal være, de sidder godt og der er plads til at man kan have et par korte bibshorts underneden. De sidder fint til ved både ben og overkrop og selerne er meget fleksible så længde på overkroppen ikke har den afgørende betydning for pasformen. Da materialet, grundet vandtætheden, er lidt tykkere end normalt – er bevægeligheden som nævnt tidligere lidt nedsat ift. et par bukser i et tyndere materiale. Når man først er ude og regnen står ned, så lever man dog sagtens med dette, for til gengæld at være godt beskyttet mod regn og blæst. Bukserne er testet i størrelse M, som er passende til undertegnedes 70 kg. fordelt på 175 cm.

Bukserne er testet i både sent efterår og vinterperioden og her gør de jobbet godt, temperarurer omkring frysepunktet er intet problem og regn og vind klares også uden problemer. Det skal dog nok bemærkes at materialet ikke er 100% vandtæt, men vandafvisende som de fleste andre – de kan dog klare ret meget vand inden materialet må give op! Dette er kompromiset for at bukserne samtidig har en fornuftig åndbarhed og kan bruges i både plus og minusgrader.

Konklusion

Newline Bike Waterproof Bib Overalls er et par glimrende overtræksbukser der kan bruges i efterårs og vinterperioden, uanset om det “bare” er koldt, eller regnen står ned. Der er rigtig god beskyttelse mod både vind og nedbør, også når temperaturen sniger sig ned under frysepunktet. Med blødt fleece indvendigt og kraftigt og slidstærkt materiale udvendigt er bukserne både rare at have på og nogle der holder til at blive brugt.

Der er gjort meget for at gøre dem nemme at komme i og ud af igen, med lynlåse ved både ben og ved livet, samtidig er der både silikone, elastik og strop for at forhindre bukserne i at glide op ved benene.

Samlet set er Newline Bike Waterproof Bib Overalls et ret fornuftigt køb, kvaliteten er god, komforten glimrende og designet også nydeligt. Med en vejledende pris på 850,- er de ikke billige, men heller ikke blandt de dyreste på markedet. Man skal dog blot være opmærksom på at der ikke er pude i denne model, hvorfor de bør bruges sammen med et par korte bibshorts indenunder.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 850,-

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.