Test: O_Synce Navi2coach cykel GPS

Fra tyske O_Synce har vi de seneste uger testet Navi2coach, der er Deres topmodel indenfor cykelcomputere og en af de eneste der er udstyret med GPS.

Navi2Coach er en direkte konkurrent til Garmin’s Edge 500 byder, udover på GPS, bl.a. på op til 14 timers batteritid, simpel betjening via trykknapper på siden, ANT+ support og mulighed for at skifte batteriet.

o_synce_navi2coach_boxed

Hvad er der i kassen?

I emballagen som O_Synce Navi2coach leveres i, finder man følgende:

  • O_Synce Navi2coach cykel GPS
  • Holder samt strips og elastikker til montering
  • USB kabel til opladning/upload af data
  • Vejledning

Kassen indeholder det som man umiddelbart forventer og der er hvad man skal bruge for at komme igang med enheden.

o_synce_navi2coach_unboxed

Montering

Ved levering sidder selve holderen allerede fast på O_Synce Navi2coach og det skabte lidt udfordringer for undertegnede – for den sad faktisk ret godt fast! Efter montering på styret og besked fra distributøren om at dreje MODSAT af Garmin’s Quarter-Turn mount – var holder og O_Synce Navi2coach adskilt. Årsagen til “udfordringerne” skyldes at holderen er ændret i forhold til det den der beskrives i manualen og på Deres website, det burde O_Synce måske få opdateret.

O_Synce laver også et mount der miner om Garmin’s Out-front mount, det koster bare kun ca. 80,- og passer så kun til udvalgte O_Synce modeller, bl.a. Navi2coach (Mere info)

Når det så er sagt, så er monteringen såre simpel og sker med enten strips eller elastikker på frempinden som udgangspunkt.

o_synce_navi2coach_side

Design og funktionalitet

O_Synce Navi2coach er lille og kompakt, faktisk vejer den kun 73 gram og fylder minimalt. Forsiden er præget af en monokrom skærm på 2″ med en begrænset opløsning på 128×160 pixels, derudover er der 2 knapper nederst, start/stop samt lap. På venstre side er on/off knappen og på højre side op/ned samt “enter” knap til navigering i menuerne.

På bagsiden funder det integrerede beslag, der gør enheden lidt småbuttet. Der er også en reset knap hvis man får brug for en komplet nulstilling af enheden, samt USB for opladning og upload af data og slutteligt er der i bunden mulighed for at skrue 2 små skruer ud og skifte batteriet, hvilket er ret unikt.

Som nævnt tidligere, er O_Synce Navi2coach udstyret med en monokrom skærm, den er dog bagbelyst så enheden også kan betjenes i mørke. Det vil sige at der heller ikke er touch-funktionalitet, al betjening sker via knapperne på siden eller under skærmen. Set med mine øjne er dette ikke nødvendigvis et minus, for trykknapperne kan altid betjenes, med og uden handsker, ligesom man undgår at ridse skærmen hvis der sidder mudder eller snavs derpå.

o_synce_navi2coach_mount

Opsætning

Ved 1. opstart bliver man bedt om at indtaste personlige oplysninger såsom vægt, højde, køn og lign., dette for at kunne oprette en profil på enheden. Derudover kræves der ingen særlig opsætning ved 1. opstart.

Betjening

Start-skærmen på O_Synce Navi2coach byder på i alt 5 punkter;

  • Quickstart
  • Training
  • Navigation
  • Geocaching
  • Setup

Via menupunktet Quickstart starter man en hurtig trænings-session og vil måske nok være den funktion som de fleste umiddelbart vil bruge. Menupunktet Training tilbyder lidt mere omfattende muligheder, for her kan man bl.a. træne udfra puls eller watt, ligesom man kan gennemse alle tidligere aktiviteter.

Menupunktet Navigation siger næsten sig selv, det er dette punkt man bruger hvis man har overført en .GPX fil eller lign. og ønsker at blive navigeret rundt på et MTB spor eller en anden rute. Der er også mulighed for navigation via GPS koordinator for de mere avancerede. Selve overførslen af GPX filer er enorm let, O_Synce Navi2coach kommer blot frem som et ekstra drev ved tilslutning til PC eller Mac og filerne overføres direkte, der er intet behov for drivere eller installation af software. Det er dog værd at bemærke at der ikke er noget baggrundskort på O_Synce Navi2coach, så der er ingen angivelser af veje, stier og lign., ligesom man ikke vil kunne navigerer efter en adresse som det er muligt på enheder med baggrundskort.

Geocaching menupunktet er formentlig ikke så relevant for cykel-brugeren, men er en mulighed for dem der gør sig i Geocaching der i korte træk går ud på at finde forskellige skjulte “skatte” rundt omkring i naturen og i byerne, “skatte” som andre brugere typisk har gemt.

Fra punktet Setup får man adgang til en rimelig omfattende opsætningsmenu hvor man bl.a. kan oprette op til 4 forskellige profiler, der bl.a. kan bruges hvis man har flere forskellige cykler – eksempelvis MTB, racercykel og måske endda en citybike. Det er også muligt at indstille hvilken datafelter man ønsker på hvilke sider under træning.

o_synce_navi2coach_unit

I brug

Under træning har man på hver skærm plads til 4 eller 8 datafelter, som default består hovedskærmen af 4 datafelter, hvor man kan se hastighed, distance, tid og højdemeter. Derudover kan man øverst, uanset hvilken skærm man er på, se klokkeslet, batteristand samt hvor stærk en GPS forbindelse der er. Under træning kan man skifte mellem skærm-billederne ved hjælp af op/ned tasterne på siden og ligesom hovedskærmbilledet kan disse tilpasses præcis som man ønsker det, der er et hav af muligheder for data, alt fra gennemsnitsfart til temperatur, omgangshastighed, op/nedstigning samt hvornår solen går op og ned. Dertil kommer evt. data fra ANT+ sensorer – så der er praktisk talt al den data man kan ønske sig. Ønsker man sin helt egen opsætning af datafelterne, sker dette under “Setup” i hovedmenuen, her kan man tilføje, fjerne og flytte rundt på datafelterne.

Den generelle betjening af O_Synce Navi2coach er ligetil. Det er nemt at skifte skærmbillede, man har et virkelig godt overblik og kan tilpasse skærmene præcist efter ens ønsker – ligesom skærmen er nem at aflæse, selv i solskin.

o_synce_navi2coach_training

Software

Aktiviteterne fra O_Synce Navi2coach kan importeres til den gratis software “Traininglab” hvor man kan analyserer og sammenligne aktiviteterne, samt konfigurerer og opdaterer enheden, oprette træningsplaner og meget andet. Softwaren er et kapitel for sig og kan utrolig mange ting – designet er måske en smule old-school, men det virker og er faktisk ret overskueligt opbygget.

Man vil naturligvis også blot kunne overfører træningsessioner fraO_Synce Navi2coach og til Endomondo, Strava eller lign. tjenest.

traininglab-import

traininglab-overview

traininglab-training

Denne software fungere dog kun til Windows baserede PC’er.

O_Synce Navi2coach videogennemgang

Konklusion

Er ma i markedet efter en cykel GPS, men kan undvære kort-funktionen, så er en enhed som eksempelvis O_Synce Navi2coach helt oplagt. Med indbygget GPS når man en præcis registrering af ens rute, distance og højdemetre. Man har stadig mulighed for navigation, forstået på den måde at man sagtens kan ligge ruter/spor ind på enheden, og få retningsanvisninger, dog stadig uden et baggrundskort at forholde sig til. Man kan naturligvis også bruge ANT+ enheder sammen med O_Synce Navi2coach, herunder pulsbælte, hastigheds/kadance måler og meget andet.

Den nærmeste konkurrent til O_Synce Navi2coach er Garmin’s Edge 500 (Vejledende pris: 1599,-) og de to enheder ligner også hinanaden forholdsvis meget rent funktionsmæssigt, O_Synce Navi2coach har dog bl.a. mulighed for udskiftning af batteriet, mens batteritiden er nogenlunde ens på to enheder. O_Synce Navi2coach er efter min mening dog lidt pænere og mere elegant at se på end Garmin Edge 500 – men det vil naturligvis være en smagssag.

Garmin’s software er velkendt og ret enkelt at gå til, mens Traininglab er en smule old-school af udseende, men den er gratis, virkelig avanceret og med mange muligheder for analysering.

Med andre ord, et godt alternativ til Garmin’s Edge 500 – hvor begge modeller har Deres plusser og minusser. Jeg kan vedO_Synce Navi2coach særligt godt lide den lange batteritid, muligheden for batteriskifte, de store knapper der gør den nem at betjene, det diskrete og aerodynamiske design i sort samt det faktum at man gratis får adgang til en ret avanceret software – omend den er noget “nørdet”. Til gengæld savner jeg at O_Synce Navi2coach kan monteres i et standard Garmin Quarter-turn mount, ligesom jeg ikke helt forstår hvorfor den egentlig skal være så “buttet”…

P1080556

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1569,-

Funktionalitet 9
Brugervenlighed 8
Software 7
Design 8
Pris 8
8
Mere fra Noel Juul Christensen
Guide: Valg af hjelmhue
Når efteråret og vinteren sætter ind er det et must, for de fleste,...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.