Test: Oakley Racing Jacket

Over sen-sommeren har vi testet og anmeldt en række forskellige cykelbriller og turen er nu kommet til testen absolut dyreste model, nemlig Oakley Racing Jacket der koster omkring 2000,-

Oakley er et kæmpe brand som de fleste nok har stiftet bekendskab med på et eller andet tidspunkt, og de laver da også alt fra solbriller, til ure, tøj og fodtøj. Oakley Racing Jacket er bare én af Deres briller velegnet til sport og herunder bl.a. cykling.

Design og pasform

Oakley Racing Jacket fås i et hav af farver og kombinationer, via Deres website kan man ret faktisk “samle” et sæt bestående af brillestel og 2 sæt linser i lige præcis de farver man ønsker, samtidigt kan man selv bestemme farve på næsten alle elementerne. Som udgangspunkt består et standard “kit” af et brillestel, samt en lys og en mørk linse, til brug i henholdsvis stærk og svag belysning. Det testede eksemplar var leveret med et sæt gule/orange linser og et sæt sorte og man kan sagtens købe ekstra linser efterfølgende, der er et hav af muligheder for farvekombinationer alt efter hvad brillen skal bruges til.

oakley-racing-jacket-01

Brillens design er rimelig vovet og alt andet end diskret, designet er rimelig aggressivt og alt efter hvilket design man vælger, er der også godt knald på farverne – her er tale om en brille der hurtigt skiller sig ud fra mængden, på den gode måde vel at mærke! Brillen er enormt let og lavet i en super holdbart materiale og udførsel som Oakley kalder “O Matter”, på brillestængerne er naturligvis gummi-ender der holder brillen godt på plads ved næsen er der også en kraftig næseklemme så de både er rare at bære og sidder godt fast ved næsen. Linserne er alle “ventileret” i hjørnerne, således at man oftest kan undgå at de dugger til – det er dog alligevel lykkedes mig enkelte gange, men det har kun været meget kortvarig og i situationer hvor enhver linse ville have dugget. Det aggressive design af Oakley Racing Jacket gør også at den måske fremstår en smule stor, det er ikke den mest kompakte og slanke brille, men alligevel synes jeg designet holder 100%!

oakley-racing-jacket-on-man

Det er ualmindelig nemt at skifte linser i Oakley Racing Jacket, man vipper ganske enkelt bare næseklemmen op – den fungerer som lås, åbner bunden af brillen, tager linsen ud og skifter denne, det kan vist ikke blive hverken nemmere eller hurtigere. Som tidligere nævnt kommer Oakley Racing Jacket som udgangspunkt med 2 sæt linser og disse linser er både enormt lette, super stærke (Overholder ANSI Z87.1 standard) og så filtrerer de hele 100% af UVA, UVB og UVC strålerne væk.

Pasformen er fremragende, hvilket jeg ærlig talt også havde forventet i denne prisklasse. Man fornemmer at der er tale om et gennemført produkt af rigtig høj kvalitet som kan holde til at blive brugt, samtidig er de enormt lette og derfor super behagelig at have på. Ventilationshullerne i linserne er en rigtig god detalje som gør de sjældent dugger til, mens gummi ved næse og på brillestængerne sikre at de holdes på plads – også selvom man har kørt længe og man sveder. Det unikke system til skift af linserne, gør at der ikke er chance for at linserne pludselig falder ud, samtidig med at stellet tager imod eventuelle skader hvis man skulle være så uheldig at tabe Oakley Racing Jacket, da stellet dækker hele vejen rundt om linserne.

Inkluderet udstyr

Oakley Racing Jacket leveres i et lækkert brilleetui med hård skal, som yder rigtig god beskyttelse, uanset om de bare ligger derhjemme eller eksempelvis er med på rejse. I etuiet ligger som udgangspunkt Oakley Racing Jacket, samt 2 sæt linser.

oakley-racing-jacket-etui

 

Konklusion

Der skal slet ikke herske nogen tvivl om at Oakley Racing Jacket er et par utrolig fede cykelbriller – som også er velegnet til aktivt brug hele generelt. Designet kan altid diskuteres, men personligt synes jeg ret godt om det agressive design og de lidt skarpe linjer der kendetegner Oakley Racing Jacket. Kvaliteten af brillestel såvel som linser er utrolig høj, hvilket også må forventes i dette prisleje – og jeg er slet ikke i tvivl om at det er et par briller man vil kunne bruge i mange år fremover, hvorefter de stadig vil fungerer præcist som de skal og fremstå praktisk talt som nye.

Materialerne som Oakley Racing Jacket er udført i ikke kunne enormt holdbare, de er også utrolig lette – en ret unik kombination som sammen giver et produkt der er bygget til at blive brugt. Linseskift er vist heller ikke set lettere og mere elegant, man løsner næseklemmen, svinger undersiden af brillestellet væk og skifter linsen – der er intet bøvlen med at få dem klikket fast eller man behøver bekymre sig om risikoen for at de ryger af under brug.

Samlet set er Oakley Racing Jacket vel nærmest den ultimate brille, særligt velegnet til cykelbrug eller aktivt brug generelt. Prisen er høj – det kommer vi ikke udenom, men kvaliteten og finishen er også i en klasse for sig, så er man ude efter en løsning der skal holde mange år fremover og design og kvalitet er vigtigt for en, så mener jeg bestemt Oakley Racing Jacket bør være med i ens overvejelser.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: Ca. 2000,-

9 Design

9 Funktionalitet og pasform

6 Pris

8
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Noel Christensen

Guide: Sådan rengør du din kæde med kæderenser

Vi har lavet en trin for trin video-guide der viser hvor nemt...
Læs mere

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.