Test: Oakley Sutro Lite cykelbriller

Sutro Lite er én af de seneste tilføjelser til Oakley’s store udvalg af sportsbriller. Sutro Lite er, overrasekende nok, en “lite” udgave af Sutro brillen hvor man har fjernet den nederste del af rammen omkring linsen for et mere enkelt look.

Vi har testet brillerne – med deres Prizm Trail linser.

Hvad er der i pakken?

I pakken får man et hårdt brilleetui til opbevaring og transport af brillerne, samt en pudseklud i mikrofiber til at holde brillerne fri for fedtfingre og snavs.

Design og detaljer

Sutro Lite er som nævnt en lite udgave af Sutro brillerne, her har man så bare fjernet den nederste del af rammen. Dette giver brillerne et mere let udtryk, men har samtidig den funktion at du ikke har en ramme nederst du kan “kigge” ind i. Det betyder et bedre udsyn, så at sige.

Linsen er forholdsvis stor og giver derfor en rigtig fin beskyttelse mod elementerne, altså både vind, vand, mudder og solskin.

Sutro Lite har en god bred næseklemme der holder brillerne på plads, og her oplever man én af forskellene på dyrere og billige briller, for her er den udført i lækker blød gummi der holder brillerne på plads, selvom sveden (eller regnen) driver ned af en…

Brillerstængerne er ligeledes med gummibelægning så de holder fast omkring hovedet og ikke flytter sig hvis man eksempelvis læner sig forover. Igen er der brugt en gummi af virkelig høj kvalitet, så den forbliver blød og lækker – hvor nogle billigere typer hurtigt bliver hårde og glatte.

Sutro Lite kan leveres med et hav af forskelle linser, ligesom man efterfølgende kan udskifte eller tilkøbe flere/andre linser. Det gør også at brillen pludselig har en rigtig lang levetid og er super alsidig, da man så kan købe linser der passer til årstid og behov, så man altid har en passende linse.

Vi har testet Sutro Lite med deres ret populære Prizm linse, her i Trail udgaven. Prizm linsen er lavet til at optimere og fremhæve farver og kontraster, og Trail udgaven lader forholdsvis meget lys passere – så de er oplagte til brug i skoven på mountainbiken eller på gravelcyklen. Det betyder dog bestemt ikke at de ikke dur på landevejen, hvor jeg faktisk primært har brugt dem, for de er geniale i gråt og overskyet vejr – som Danmark vel bedst er kendt for.

Pasform og komfort

Jeg har nu haft fornøjelse af Sutro Lite som værende mine primære briller de sidste par uger, både på landevejen og i skoven og på grusstierne på gravelcyklen. De har været med til (en del) cykelløb med høj puls i alt fra høj sol til gråt og overskyet vejr, samt ture på gravelcyklen op til 8 timer.

Med andre ord er de blevet testet i al slags vejr og til mange forskellig formål.

Der er flere steder hvor Sutro Lite adskiller sig positivt fra mange af konkurrenterne, eksempelvis har jeg ikke oplevet at brillerne dugger. Dette skyldes formentlig konstruktionen hvor næseklemmen sørger for en tilpas afstand mellem linsen og ansigtet – så der skabes en naturlig ventilation. Ydermere giver linsen god beskyttelse, men man har stadig det gode udsyn da der kun er ramme øverst. Enkelte briller glider nemt ned på næsen, så man ender med at kigge ind i toprammen når man ligger ned i bukningerne – det har på intet tidspunkt været et issue her – uanset hvor lang en tur jeg har været på, imponerende!

Prizm Trail linsen er jeg også blevet kæmpe fan af, for den fungerer bare rigtig godt i danske forhold og særligt hvis man som jeg kører hele året rundt. Jeg har også benyttet Prizm Trail linsen på dage med høj sol, men har ikke savnet mere beskyttelse mod solen – tværtimod har jeg været imponeret over hvor godt de fungerer både på landevejen og når man kommer ind i skoven under træerne.

Konklusion

Oakley er altså bare én af kongerne indenfor sportsbriller, og selvom der er kommet mange gode alternativer fra konkurrenterne, så står de for mig stadig som noget af det ypperste på markedet når det kommer til komfort og pasform. Sutro Lite er ingen undtagelse, de sidder bare virkelig godt – der er intet der strammer eller klemmer, men de sidder stadig så godt fast at der praktisk talt aldrig er behov for at rette på dem, eller skubbe dem op på næsen. Brillerne har været en fast del af min cykelgarderobe de sidste par m¨åneder og har således både været med på landevejen og på grus og skovstier med gravelcyklen. Trail Prizm linserne er ganske enkelt bare suveræne når man kører eksempelvis gravel hvor man kører ind og ud af skove og derfor veksler mellem høj sol og skygge. Linsen giver en fornuftig beskyttelse mod direkte sollys, men lader så meget lys passere at du sagtens kan bevare overblikket i skoven, det samme gælder på landevejen hvor der ikke er problemer når du rammer stykker hvor du kører i skygge og solbrillerne ofte vil gøre det svært at se ret meget.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1540,-

Funktionalitet 10
Design 9
Pasform 10
Pris 7
9
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Garmin Rally RS200
Tilbage i slutningen af marts 2021 præsenterede Garmin en række nye pedalbaserede...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.